Jump to content

lordx

Üye
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

505 profile views

lordx's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Bir süre önce konuyu açan arkadaşın yardımıyla biosu modlamayı başarmıştım. Şu an Windows 7 yi sorunsuz kullanmaktayım. Ancak kafama takılan bir husus var. Bilgisayarım eXper marka. Aldığımda Vista Home Premium DVD si ile OEM lisanslı olarak geldi. Bios, slic 2.0 versiyonla modlanmış idi. Benim bios güncelllemem sonrasında, Slic 2.1 versiyon oldu. Dell sertifika ile sertifikalandı. Ben bu bilgisayara tekrar Vista Home Premium yüklemek zorunda kalsam, kasa üzerindeki OEM keylerle aktive edebilir miyiym ? Saygılar.
  2. Benim anakart ECS G31T-M7 v1.0 Bios:AMI Bios. Tamamen farklı. Acele etmeden bu başlığın ilk sayfasını iyice incelemeni önereceğim. Saygılar.
  3. Hocam, senin anakartın markası nedir, bilmiyorum. Her anakartın güncelleme araçları farklı. Önce kullandığın anakart'a ait bios güncellemesini bulmalısın. Ben kendi anakartım'a ait linki My Digital Life forumundaki üstadlara Copy/paste ettim. Editlenmiş ROM dosyası hazırlayıp link verdiler. Sonrasını da zaten alıntı yaptığın kısım da açıkladım. Ben de acemi olduğum için sana yol-yordam gösterecek durumda değilim. Konuyu başlatan arkadaş umarım yardımcı olur.
  4. Üstad; Nihayet başardım...! My Digital Life'dan editlenmiş ROM dosyası temin ettim. Kendim de yapmıştım ama cesâret edemedim. "AFUWIN.exe" ile yüklemeyi başardım. Sistem restart edince, Bios menüsü karşıma çıktı. "Yanlış yaptım" zannedip biraz bocaladıysam da, "Save"leyip çıktım. Windows tekrar açıldı. "Chew-WGA"yı iptal ettim. Aktivasyon devam...! Yardımların için teşekkür ederim.
  5. Hocam; Ben de epey meşgûl ettim. Kusur affola... Son bir şey soracağım. İki gündür bu konuyu araştırıyorum. "nbitior" Falshlama progarmını buldum. Lâkin 64 bir Win 7 kullandığım için çalışmadı. ECS G31T-M7 v1.0 anakart'a ait bios güncelleme dosyasını indirdim. AMİ bios sitesinden "AFUWIN.exe" adlı programı da indirdim. Güncelleme bu programla yapılıyor. Sizden başka bir arkadaş ta yükleme programını bulmam noktasında yardımcı oldu, sağlsun. Öğrenmek istediğim; Bu araçlar ile güncellme yaparsam, 2.0 olan slic bios 2.1 olur mu ? Saygılar.
  6. Üstad; Evvlâ gösterdiğiniz ilgi için tekrar teşekkür ediyorum. Bios flashlama ile ilgili bilgim yok. Anlayabildiğim kadarıyla Bios'un modlu olması mühim. ECS'nin sitesinden Bios güncellme dosyası indirdim. Lâkin eXper Bios ayarlarını değiştirmiş. Anakart'a ait orjinal bios dosyası ile güncellemeye çalıştım, hata verdi. Yeniden format attıktan sonra, cmd üzerinden serial ve sertifika girerek deneyeceğim. Saygılar.
  7. "Advanced" kısmına girdiğimde Bios, DELL'e ait key ve sertifika ile sertifikalanmış görünüyor. KB971033 no'lu güncellemeyi yüklediktebn sonra hiç bir loader aktive etmedi. Ben de Google'dan araştırıp bu konuyu buldum. Bu arada "Chew VWGA 0.9" adlı programla aktive ettim. Daha sonra bu metodu denedim. Normalde Bilgisayar serial ve sertifikayı kabul ediyor, ancak aktive olmuyor. Chew-WEGA ile aktive ediyorum. Fakat setifika aynen duruyor. Zannederim eski loader kalıntıları nedeniyle tam başaramadım. Yeniden bir format sonrası key vesertifika işlemlerini tekrar deneyeceğim. İlginiz için teşekkür ederim.
  8. Aslında bu gün bir şeyler yapabildim. ECS sitesine gidip bu anakarta ait Bios dosyasını indirdim. "AMI Tools" programı ile de modladım. © ye bir klasör attı. İçinde dört adet dosya vardı. Bu klasör ile Biosu mu güncelleyeceğim ? Yoksa içindeki slic 2.1 bin dosyasını setifika olarak mı kullanacağım ? aslında klasör içeriğini de upload edebilrdim ama sildim. İstersen buraya resmini upload edeyim.
  9. ECS G31T M7 V 1.0 anakartım var. Bilgisayar eXper marka ve bios slic 2.1 modlanmış. Bu durum da, key ve sertifika girerek aktivasyon yapabilir miyim ? Yoksa, aktive edilecek markanın sertifaksı için ayrıca işlem yapmak mı gerekiyor ? Saygılar.
  10. Bu ne şiddet, be ne celâl beyim ? Kendim denemeyi aklederim. Sana sormaya gerek yok. Saatlerce uğraşmamak için bilgisi olan bir arkadaştan yardım rica ettim. Madem bilmiyorsun; neden cevap yazıyorsun ? Bu yaptığın terbiyesizliktir. Adam gibi yazmayı öğrenmeden bilgisayar öğrenmişsin. Dünyanın garipliklerine bir yenisi eklenmiş, ne diyelim ?
  11. Her ne kadar bir üstte sorduğum soruya cevap alamadı isem de, başka bir forum da bir arkadaş yardımcı oldu ve mesele çözüldü. Şimdi bir sorum daha var. Umuyorum bu defâ tenezzül edip de bir cevap veren çıkar. Iinternet Explorer 8 i Vistaya vLite ile exe. dosyası olarak entegre etmek mümkün mü, yoksa exe dosyasını cab haline mi geitrmeliyiz ? Saygılar.
  12. vLite 1.2 versiyonu indirip kurudum. Ancak program ana sayfası üzerinde 'WAIK download' yazan başka bir sayfa açılıyor. Bu sayfayı kapatınca program da kapanıyor. İlgili internet sayfasından 1.34 gb. tutan dosyayı da indirdim. Ama 'WAIK download' sayfası bir türlü gitmiyor ve Vlite programını çalıştıramıyorum. Yardım lütfen.
  13. Vista'yı hızlandırmak için çalıştır>cmd>enter yaptııktan sonra açılan MSDOS penceresine 'sfc/scannow' yazıp enter deyince Windows eksik ve hasarlı dosyaları kendisi onarıp düzeltiyor. Bunu bir defa yaptım. Ancak, aradan birkaç gün geçtikten sonra ikinci defa denemek istediğimde kabul etmeyip, 'Bu işlemi gerçekleştirebilmeniz için konsol oturumu açmanız gerekir' uayrısı çıktı. Bu 'Konsol oturumu' nasıl açılır ? Windows'u hızlandırmak için bu seçeneği sıkça kullanmanın bir zararı olur mu ? Saygılar.
  14. Adı-sanı ne olursa olsun, bu tip "Test" sonuçlarını şahsen pek güvenilir bulmam. İnsanlar bu gibi yayınlar ile kolayca yönlendirilebilmekte. Bizim mevzuyu bir yazılım uzmanı gibi değerlendirme imkânımız yok. Ancak bu güne kadar kullanmış olduğum güvenlik programları içerisinde ne müthişi Panda'dır. Bana inanmayan en güvendiği antivirus programları ile değişik serial-crack sitelerinde dolaşsın. Bilerek viruslu sitelerde gezsin. Daha sonra kullandığı program ile PC yi taratıp o propgramı kaldırsın. Panda'nın bir aylık kullanıma izin veren promosyon İnternet security programını kurup tekrar taratsın. Önceki kullandığınız programın tarama suretiyle temizlediğini zannettiğiniz bilgisayarınızdan, daha kaç zararlı yazılım bulacak, kendisiniz test edip görün. Denemesi bedava.!!!
×
×
  • Create New...