Jump to content

airblue

Üye
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Status Updates posted by airblue

  1. Sayın Forjest ;

    Bir konuda yardımlarınızı talep ediyorum.  Şayet yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim. 

    Konu şöyle; ofiste bir laptop  pc'im  var, bunun üzerinde 1 adet Sata 2.5 HDD mevcut., 1 adet te 240GB SSD bağladım, bağladığım bu SSd diske Windows 10 Pro ve Ofis 2019 yükleyeceğim. Yardımcı olmanızı istediğim konu burada başlıyor. İşletim sistemini ve ofis programını SSD'ye yükledikten sonra, hiçbir uygulama, program ve veri dosyası bu SSD diske yüklenmesin ve kayıt yapmasın, bunun yerine kayıtlar ve veriler HDD diskte uygun birer klasöre yazılsın.

    Böyle bir uygulama mümkün müdür,  şayet mümkün ise bana özelden yada genelden yardımcı olabilir misiniz.

    Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

    1. forjest

      forjest

      Uygulamaları kurarken ilgili diski seçin.ancak registry ve diğer program ayarları application bölümlerine kaydolmaya devam eder.

      SSD disk uygulamalar,oyun vb.progrmaları kurulduktan sonra ve ayarlamaları yapıldıktan sonra tüm işlemler sonunda veri yazılmasın istiyorsanız eğer (ssd) için.Sanıyorum mantılı olarak "Shadow Defender" veya "DeepFreeze" benzeri bir uygulama kurarak veri yazımlarını,yüklemeleri ana disk olan ssd primary main disk bölümüne yapmamış olur ve sürekli temiz kalır.Özetle PC her restart sonrası,yapılan ayarlarla ve ilk günki gibi açılmaya ve çalışmaya devam eder.

      Sonradan yapılacak değişiklikler istenirse eğer,uygulamalar deaktif konuma alınarak güncelleme,yükleme vb.değişiklikler izlenerek işlemler sonunda tekrar'dan ilgili uygulama aktif edilip yol devam edilir. :) 

      Diğer detaylar:

      bu uygulamalar "Shadow Defender" veya "DeepFreeze" kurulduğu taktirde,antivirüse gerek yok.sistem yorulmasın.

      Ssd diske sahip bir makineye sahip değilim kullandığım makinem çok eski,yazdıklarımın bazıları edindiğim temel bilgilere dayalıdır.Yeni teknolojiler ve son yaşanılan gelişmelerle ilgili güncel değilim farklı bilgiler varsa düzeltin lütfen veya diğer arkadaşlardan tnctr içerisinden_konu açarak olmazsa farklı bilgiler edinilmeside,sizin için yararlı olabilir yanılma payları her zaman mümkündür hepimiz insanız nihayetinde.

      üstteki işlemler sanıyorum işinizi fazlası ile görecektir,normal olan hdd_diskinizi sıfırlayıp ntfs' dosya biçimlendirmeye almanız iyi olacaktır fat32'ye göre daha hızlı transfer sağlar aklıma geldi belirteyim dedim.

      özetler: ssd disk üzerinde windows ve kalması gereken uygulamalar kurulur sabit kalır.

      diğer takılı olan diskede,program kurulumları esnasında bu disk seçimi yapılarak c yerine misal e diski ise normal hdd bu diske uygulamalar kurulumda yönlendirilir,bir kez çalıştırılır ayarları yapılır kişiselleştirme vb.sonrasında önerilen uygulamalar kurularak kullanım sağlanır.

      Kolay gelsin saygılarımla. :) 

    2. airblue

      airblue

      Teşekkür ederim,

      Bu rutin bizi bira zorlayacak gibi görünüyor, malum windows hemen her gün bir güncelleme yapıyor, her defa Shadow Defender" veya "DeepFreeze" programını deaktif et, güncellemeden sonra tekrar aktif et, şirket içerisinde bayağı zorlu bir iş, bunun yerine bu işleri otomatik olarak yapıp tek bir hareketle açıp kapatabileceğimiz mini bir program gibi bir bat dosyası gibi veya script gibi mini bir yazılım, olsaydı çok işimize yarayacaktı.

×
×
  • Create New...