Jump to content

suhagurgen

Yeni Üye
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

About suhagurgen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

suhagurgen's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

1

Reputation

  1. Adını vereceğim iki program ile HDD nizi test edebilirsiniz, birincisi "Hard Disk Sentinel" diğeri ise "CrystalDiskInfo" dur. Bu iki program ile HDD nizi test edebilirsin. Hard disk sentinel ile test ettiğinizde açıklama kısmının arka fonu sarı yada kırmızı renk ise ve sağlığın karşısındaki rakam % 70 ve daha altında ise HDD niz gidicidir devamlı yedek alınız ve en kısa zamanda da SSD ile değiştiriniz.
  2. Raw formatına dönmüş olan bir HDD yi R-Studio adlı program ile içindeki verileri kurtarabilirsiniz. Raw HDD demek o HDD nin çiğ/ham hale gelmiş olması demektir. RAW olmuş bir HDD yi Windows işletim sistemleri göremez ve de tanıyamaz. RAW olmuş bir HDD yi sadece Linux işletim sistemi ve birde R-Studio adlı program görebilir tabi içindeki MFT bölümü veya backup'u tam anlamı ile bozulmamış ise. Zaten R-Studio ile RAW olmuş bir HDD nin F5 ile içini görmeye kalktığınızda o HDD nin MFT bölümü yani diğer adı ile İndex tablosu bozulmamış ya da bozulmuş olsa dahi onun backup'u sağlam ise hiç scan yapmadan içindeki tüm bilgileri (silinmişler dahil) görebilirsin. Ama dediğim gibi MFT nin kendisi ve yedeği de bozulmuş ise bir uyarı çıkar ve sizden tam SCAN (Tarama) ister. Nedeni ise MFT ve yedeği bozulmuş olduğundan içindeki verileri anlamlandıramaz ve göremez, sizden tam SCAN ister o şekilde kurtarabilirsiniz. Yani sonuçta Windows işletim sistemi veya başka bir program RAW'ı FAT veya NTFS ye dönüştüremez çünkü içerisinde bölümleme tabloları index ler olmadığından, o nedenle dönüştürebilmesi için Windows ortamında biçimlendirmen gerekiyor. Zaten RAW olmuş bir HDD yi bilgisayara bağlandığında bir uyarı çıkar ben bu diski göremiyorum biçimlendir diye.
  3. Hocam iyi günler, Etkinleştirme aracını yönetici olarak çalıştırdığımda aşağıdaki uyarıyı alıyorum nedendir acaba? ..:: DIKKAT ::.. Mevcut klasor isminde bosluklar var. Lutfen klasoru bosluk karakteri icermeyen bir isimle yeniden adlandirin. CIKIS icin bir tusa basin...
  4. Merhabalar Linkini verdiğim videoyu izle ve açıklama kısmında silinmiş veriler nasıl kurtulur o videoyu da izle verilerini kurtarabilirsin.
  5. Hocam çok teşekkürler bunu bekliyordum emeklerinize sağlık.
×
×
  • Create New...