Jump to content

Source

Üye
  • Posts

    90
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Source

  1. On 25.05.2016 at 17:29, sefas yazdı:

    Windows 10 (Multiple Editions), Version 1511 (Updated Apr 2016) (x64) - DVD (Turkish)
    File Name: tr_windows_10_multiple_editions_version_1511_updated_apr_2016_x64_dvd_8731631.iso
    Languages: Turkish
    SHA1: 31E7A2BC6D4A29AD92606F0B14CE8D70A9B80B2D

    WNONAPR16ME64.uLuBeY.rar - 4.0 GB

    Bu neden 4GB da ulubeyin paylaştığı 3.9 gb? ve rar ismini niye değiştirdiniz? insanda kuşku bırakıyorsunuz :)

  2. Merhaba arkadaş

    AİRTİES AİR5340 modemim var. Mesh özelliği kullanarak komşunun internetini bağladım sorunsuz çalışıyor. Sorum şu 2. bir komşunun internetini de mesh olarak eklesem 2 interneti birleştirip 16 mb + 16 mb = 32 mb internet hızı alır mıyım?

  3. Mümkün tabiki  ya outdoor  access point aracı alacaksın(büyük bi alet takribi 250 300 tl)  wifi interneti heryere  dağıtacaksın 2 blok da faydalanacak  yada mesh özelliği olan normal internet modemlerini mesh ile access pointe çevirip istediğin yere wifi internet dağıtacaksın. Hangisini yapmak istediğine bağlı ve para durumuna tabiki :)

    bununla ilgili forumda bilgiler mevcut biraz araştırırsan çözersin.

  4.  

    Bak güzel kardeşim kendi PC'min resmini çektim ne yapman gerektiğinide Anlattım Tıkla bu resme yazdıklarımı harfiyen yap sorunun düzelecektir emin ol ;) birde Log dosyasını sil...

    [spoiler]t72y1.png[/spoiler]

     

     

     

    maşallah sistemde sistem hani i7 16 gb ram :) bu sistemde çalışmayacakta nerde çalışacak bu kart :) dimi ama

    zamanında bende çok kullandım bu skystar kartını çok kullanışlı güzel oluyor :) ama kurması ayarlaması biraz dert çok uğraştırıyor seni :)

  5. Live xp yada win 7 ile çalıştır bilgisayarı sonra ordan ulaş hard diske yedekle dosyalarını çak formatı ne uğraşıyorsun  :)

    yalnız konu yanlış yere açılmış bilgilerinize...

  6. aslında bu bi sorun değil sadece "neden on board açık o açık olmasın ben ekran kartımı kullanmak istiyorum" diyorsun. tamam da senin laptopun AA+ bir laptopsa(çamaşır makinesi gibi :) )

     

     Ekran kartın güç yönetiminden  enerji tasarrufundan dolayı on board çalışır yüksek bir işlem gerektirirse yüksek bir güç kullanması gerekirse ekran kartın devreye girer olay budur.

  7. anladım sanırım arkadaş bios dan ekran kartının kullandığı ram oranını değiştirebilir miyiz? diyor heralde...
    benim bildiğim ekran kartının kullandığı belleği arttırma overlock yapmak yok ama sen labtobun ramını arttırırsan daha rahat kullanırsın...bir de 64 bit miydi sistem?

  8. dostum labtop a haricen ram aldın mı? haricen labtop a taktığın bir parça var mı?

     

    bu sorun genellikle ram ve HDD 

     

    önerim biosunu güncelle ve default ayarlarına getir driverları güncelle hala aynı sorunu yaşıyorsan win 7 32 bit kur o şekilde dene 2x2 ram kullanan ve işletim sistemi 64 bit olan çoğu kişi bu hatayı  alıyor ondan dolayı   32 bit kur diyorum ....kolay gelsin...

  9. http://www.tnctr.com/topic/215035-error-0162-sorunu/

    zaten burda konu açılmış tekrar konu açmasaydın keşke...

    dostum uzun zamandır giremediğim için ilgilenemedim kusura bakma başka hiç kimse de cevap vermemiş hayret :=)

     

    şimdiii bilgisayarının marka ve modeli nedir öğrenebilir miyim? bilgisayarı açabiliyorsan kapsamlı bir bilgi verebilirsen iyi olur yok açılmıyorsa anakartın üzerindeki bilgiler de yeterli olur...

  10. hdd low level format tol nasıl oluyo biraz bilgi verirmisin

     

    Alıntıdır umarım işine yarar

     

    Düşük Seviye Biçimlendirme (Low Level Format, LLF)

    Düşük Seviye Biçimlendirme sabit diskteki önemli sorunların yerinin belirlenmesi ve çözülmesi için önemli bir yöntemdir. Daha çok, doğru biçimleme operasyonu olarak bilinir; çünkü verilerin diskte depo edildiği yerlerde fiziksel bir biçim yaratır. LLF işlemi ilk başlatıldığında, diskin yüzeyindeki bütün işlemler durdurulur ve boşaltılır. Eğer LLF işlemi diskte veri varken yapıldıysa bütün veriler tamamıyla silinir. LLF genel tanım itibariyle bir fabrika biçimidir. Sabit diski ilk alındığı durumuna döndüren bir biçimlendirme şeklidir. İşletim sistemine ait bir biçimlendirme değildir. Buna “Zero Fill” de denir ve diskte yazılmış olan bütün verilerin silinmesi anlamına gelir. Sabit diski tamamen manyetik olarak biçimlendirir ve içeriğini tamamen sıfırlar. Asla bilgiler geri gelemez. Öte yandan, normal biçimlendirme işleminde, sabit diskin sadece "Fat" adı verilen bölümündeki bilgiler silinir, bilgiler aslında sabit diskte durur. Sadece adresleri silindiğinden görünmez ve kullanılamazlar; ama geri kurtarılabilirler. 

    LLF çok güvenli bir biçimlendirme yöntemi değildir, birtakım riskleri vardır. Sabit diskin yüzeyinde olan Bad Sector (Bozuk Kesim)’ler ve ulaşılamayan bölgeler sabit diskte de kullanılır. Bozuk "boot" kayıtlarında ya da virüslü kayıtlarda, düzeltmeleri yapabilmek icin "FDISK /MBR" komutu kullanılır. Eğer sabit diske LLF atılması gerekiyorsa, fabrika çıkışlı sürücü kontrol edilmeli ya da yarar sağlaması açısından üreticinin İnternet sitesinden gerekli olabilecek dokümanlar indirilmelidir.

    Sabit diskte LLF  yöntemi 1980'lerde yayılmaya başladı. İlk sabit diskler büyüklük itibariyle "floppy" disklere çok yakındı; fakat LLF işletim sistemlerinin yerine  genelde "BIOS" dan yapılırdı. 1990' ların başlarına gelindiğinde ise, sabit disklerde LLF, RRL kodlarınının kullanımı, her bir sektör için ayrı numaralandırma, sabit diskin gücünü arttırmak için disk yüzeyine "track" kodlaması gibi yeni teknolojilerle kompleks bir hale geldi. Bunun yanında bazı üreticiler LLF araçları da sağlamaktadır. Bu araçlar, üreticilerin (IBM, Seagate, Samsung...) İnternet sitelerinden indirilebilir.

    LLF yönteminde kabaca tarif etmek gerekirse sabit diskin yüzeyi adeta kazınır, gerek veriler gerekse manyetik alanlar tamamıyla silinir; fakat bu durumdan sonra sabit disk kendisini yeniden kurmaya başladığı zaman en ufak bir hatada sabit disk kullanılmaz hale gelebilir. Ayrıca LLF yöntemi birkaç defadan fazla uygulanırsa sabit diskte kalıcı sorunlara sebep olabilir; çünkü LLF yöntemi sabit diski sıfırlamak için kullanılır ve bu sıfırlamada sabit diskin manyetik özellikleri de birtakım değişikliklere uğrar. Her sıfırlama sabit diskin manyetik gücünü zayıflatabilir bu nedenle çok sık yapılmaması gerekmektedir. Sonuç olarak, bir sabit disk sorunu ile karşılaşıldığı zaman LLF, en son başvurulacak yol olmalıdır.

    Bireysel kullanıcılar bilgisayarlarını biçimlendirirken, High Level Format (Yüksek Seviye Format) atmaktadırlar. HLF eski "msdos" sürümlerinde "FORMAT C:/S/V" şeklinde yapılan, şu anda Microsoft XP CD'sini takmak suretiyle diskteki bölümleri yeniden biçimlendirilen olayın adıdır.

  11. Ya kardeşim sanki düşüncemi anlarmış gibi adamı neden yanlış yere sevkediyosun anakartı yakarsa ödicekmisin maddi hasarı. Ben öyle demek istemedim küçük kablo nerden çıktı.

     

     

     

     

    Şöyle kardeşim hani şu anakartın sağ alt köşesinde olan Dikik küçük küçük Bilgisayarın power usb gibi bağlantı kablolarının takıldığı bölüm var. Oraya aralarına tornavida değdiriceksin elektrik takılıyken. Ona göre doğru kabloyu bulmuş olursun.

    Öyle bi söylemişsin ki sanki adam doğru mu anladım diye sormuş bende söylediğini açtım biraz :) heralde biz öyle dedik diye yapmaz böyle birşey dimi akıllı adam anlamayınca tekrar soruguluyor :) Şakayı kakaya çevirme lütfen

     

     

    Kardeşim kitapcıkta nasıl deniyorsa o şekilde uygula dostum hala olmuyor diyorsan adımları tek tek yap ve fotografını çek ver bakalım nerde yanlışlık var çözeriz...

  12. nasıl yani biraz açarmısın :D

     

    yani şöyle açayım arkadaşın dediğini

     

    kasayı yatır elektrik kablosunu tak eline bir adet küçük kablo al 2 ucunu sıyır (dikkat et çarpılma :) ) sonra anakart üzerinde PWR soketini ara tek tek küçük kabloyu gezdir ne zaman ki kasa çalıştı o POWER kablosunu oraya bağla sonra aynı işlemi reset düğmesi içinde uygula...telaşlanma bi sıkıntı olmaz buna deneme yanılma deniyor :)

×
×
  • Create New...