Jump to content

xunaf

Üye
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by xunaf

  1. Sa arkadaşlar projemde mysql veritabanından tablomda 2 tane tarih sütunu var bunları ams içine çekmek istiyorum direk ams ile bağlanıp çekmeyi beceremedim kullanıcı girişi için ams >> Php >> Mysql sorgusu yaptığımız taktikte bişeyler denedim ama sonuç yine başarısız. Yardımcı olabilirseniz minnettar olurum.   Projemde veritabanına bağlanıp kalan gün sayısı tarzında labele bilgi vermek istedim yada başlangıç tarihiniz ... ve bitiş tarihiniz gibi de olabilir.   Mysql tablolarımda Id - isim - soyisim - mail - Bas_Tarihi - Bit_Tarihi şeklinde sütunlarım var   amsden post ile gönderdiğim kodlar; sId = Label.GetText("Label1");--Label1 Kullanici Id bilgisini al sKey = Label.GetText("Label2");--Label2den isimi al result = HTTP.Submit("http://siteadim.com/altklasor/zaman.php", {sKeyGo=sKey,IdGo=sId}, SUBMITWEB_POST, 20, 80, nil, nil); if result == "Bas-Tarihi :" then Label.SetText("Label5", result) end hostumdaki php dosyasının içeriği; <?php $dbhost = "localhost"; $dbkullanici = "databaseKullaniciadi"; $dbsifre = "databaseSifrem"; $dbadi = "Databaseadim"; $baglan = mysql_connect($dbhost,$dbkullanici,$dbsifre); if(!$baglan) {die; } mysql_select_db($dbadi,$baglan) ; mysql_query("SET NAMES 'UTF8'"); mysql_query("SET character_set_connection = 'UTF8'"); mysql_query("SET character_set_client = 'UTF8'"); mysql_query("SET character_set_results = 'UTF8'"); if (isset($_POST['sKeyGo']) and isset($_POST['IdGo'])) { $kullanici = $_POST['sKeyGo']; $Idsi = $_POST['IdGo']; $sorgu = mysql_query("SELECT * FROM Tablo adim WHERE isim='$kullanici' AND ID='$Idsi'"); while ($satirlar = mysql_num_rows($sorgula)); if ($satirlar == TRUE) $basTarihi = $satirlar['Bas_Tarihi']; $bitTarihi = $satirlar['Bit_Tarihi']; { echo "Bas-Tarihi :$basTarihi"; echo"Bit-Tarihi : $bitTarihi"; } } mysql_close(); } else { echo "gonderilen bilgiler gecersiz." ; } ?> Sorgulamada ki kodlar bir yere kadar calısıyor ama ben phpden ams ye yazdırmada sıkıntı yaşıyorum sanırım daha doğrusu nasıl denediysem olmadı bıkmadan sıkılmadan günlerdir bununla uğrasıyorum sonuc = 0 php ile olmaya bilir direk ams den veritabanına bağlanarakta tarihler çekilebilir nasıl olursa öyle olsun yeterki olsun bi örnek mantık vs yardım ederseniz cok sevinirim. Şimdiden allah razı olsun tşk ederim.      
  2.   Inputtan Alınan verileri php post ile databaseden sorgulatıp kullanıcı girişini yapıyoruz ya hocam bunun gibi farklı bi yöntemde tablodan üyelik başlangıç ve bitiş tarihini sorgulatıp labele nasıl yazdırırız ufak bi örnek hazırlayabilirmisiniz müsait olunca.
  3. Pairs hocam bu text animasyonu mesela bi paragraph  üzerinde kullandığımızda sayfada animasyon oynarken hiç bir işlem yapılmıyor sayfanın değişik yererinde denedim hepsi aynı (on leave, on enter, on show) projeyi dondurmaması ıcın bı ayarı varmı bıldığınız ?
  4. Sorun çözüldü Pairs hocam allah sizden razı olsun valla çok dua edicem size.   Bu arada nasıl yaptığına gelirsek arkadaşlar aynı örneği toparlamaya kalksam benim kapasite yetmicek :D pairs 'in verdiği sql dosyasını kendi hostuma yüklemeye calıstığımda hata vermişti pairsin pc deki localhost ile bizim sitenin portları uyumusmadığından dolayı sabahtan beri eziyet cektirmiş bize saolsun hallediverdi.
  5. Kintaro hocam özelden sizede göndermeyi denedim dosyaları ama hata verdi özel mesajlarınız mı kapalı?
  6. Pairs hocam ben sana projeyi baska bir hosta uyarlayıp hostun şifresiyle birlikte verim özelden 10 dk içinde dönerim size
  7. Kintaro Hocam sabahtan beri uğrastık msqlde dönüşte sıkıntı varmıs  okula gitim bilgisayar öğretmenlerinden birinden yardım aldım sağolsun eni konu 2 saat kadar benimle ilgilendi hostun icine attığımız login.php nin üzerinde çok uğraştı sonuç olarak deneme amaçlı bir tane daha giris.html oluşturup içine form olusturduk admin ve kullanıcı adı girip giriş butonuna basıldığında login.php nin içindeki kodlardan databesi tablolarını sorgulattırıp dönüşte çalışıp çalışmadığını anlamak için ekrana bir dialog mesajı yazdırarak denedik hostta sorun yok gayet iyi çalışıyor.   Sıkıntı bizim imputtan alınan verileri http.submit koduyla login php arasında olduğunu söyledi yani yine uygulama başarısız.  -------------------------------------------- kullanici = Input.GetText("kullanici"); sifre = Input.GetText("sifre"); if kullanici ~= "" and sifre ~= "" then post = {user = kullanici, pass = sifre}; donus = HTTP.Submit("http://www.benimsite.com/login.php", post, SUBMITWEB_POST, 20, 80, nil, nil) --yukarıda en basından beri kendi sitemin adresini reklam olmasın diye vermiyorum denerken ben sürekli değiştiriyorum bunları. şu kodları bir daha gözden geçirirmisiniz rica etsem.
  8. Aksam dan beri deneye deneye yapamadım baska hostta da denedim yanılmıyorsam arama  yaptırdığımızda ekrana echo kodundan once ki yansıtmada bı sorun var hocam buyrun link ; https://www.mediafire.com/?0gz1vzv1a32edy1
  9. Hocam dediklerinizi harfiyen yaptım Projeden db de seçili kullanıcı adı db adı db şifresi hersey doğru yine hata yine hata :(   Sabah şu hatayı error.log ta gördüm  [13-Mar-2014 06:58:25 Europe/Istanbul] PHP Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/xunaf/public_html/login.php on line 27 bizim burada yaptırdığımız sorgu  $sorgu = mysql_query("SELECT * FROM kullanicilar WHERE kullanici='$kullanici' AND sifre='$sifre'"); $satir = mysql_num_rows($sorgu); Google ceviriden baktığımda  [13-Mar-2014 06:58:25 Avrupa / İstanbul] PHP Warning: mysql_num_rows () parametre 1 27. satırda / home / xunaf / public_html / login.php verilen kaynak, boolean olmasını bekliyor
  10. test.sql yi phpmyadmine ekledim kullanıcı adi ve şifreyi girince boyle diyor hocam
  11. Yine giriş hatalı mesajı verdi hocam
  12. Kintaro hocam bak ben sana bütün yaptıklarımı listeleyim bi gözden geçir allah aşkına.   İlk önce xunaf_db isminde bir database oluşturdum Tablo ön ekinide POST yaptım. Sonra hostun içine xunaf_db.php oluşturup içine  <?php /** * Export to PHP Array plugin for PHPMyAdmin * @version 0.2b */ // // Database `xunaf_db` // // `xunaf_db`.`POST` $POST = array( array('user' => 'xunaf','pass' => '12345') ); Hostun içindeki Login.php <?php include 'xunaf_db.php'; $kullanici = $_POST['user']; $sifre = $_POST['pass']; $md5_sifre = md5($sifre); $sorgu = mysql_query("SELECT * FROM kullanicilar WHERE kullanici='$kullanici' AND sifre='$md5_sifre'"); $satir = mysql_num_rows($sorgu); if ($satir == FALSE) { echo "Kullanıcı Bulunamadı"; } else { if ($satir > 0) { echo "ok"; } else { echo "Bilgiler Yanlış"; } } mysql_close(); ?> Host mysql ve php işleri bu kadar projemde 2 adet imput var kullanici ve sifre isminde buton kodlarımsa söyle -------------------------------------------- kullanici = Input.GetText("kullanici"); sifre = Input.GetText("sifre"); if kullanici ~= "" and sifre ~= "" then post = {user = kullanici, pass = sifre}; donus = HTTP.Submit("www.benimsite.com/login.php", post, SUBMITWEB_POST, 20, 80, nil, nil) if donus == "ok" then Dialog.Message("", "Giriş başarılı") Page.Jump("Page3"); else Dialog.Message("", "Giriş Hatalı") end else Dialog.Message("", "Tüm alanları doldurun") end Sizde incelerseniz sevinirim Butona tıkladığımda Giriş hatalı diyor nerede yanlış yapıyorum?
  13. Hocam kızmayın ama ben yine anlamadım :(   kullanıcı giriş yapacak 2 tane imput olması lazım hadi onuda gectim sadece sifre istesem butonun yönlendirmesi için bastan imputa girilen değeri almak lazım mesela SifreAl = Input.GetText("Input1"); result = http.submit("http://www.benimsite.com/data.php"); if result == "Giris Basarili" then Dialog.Message("","Giriş başarılı"); end if SifreAl == result then Page.Jump("Page2); end Başım ağrıdı oraya cevir buraya cevir :( yapamadım yine.
  14. Kaç saattir araştırıyorum hala bi sonuca ulaşamadım. Pairs hocam vaktin olursa akşam bir örnek hazırlarsan sevinirim.
  15. Hehehe takıntı ben <<<  : ))))   Valla hocam sayenizde birşeyler öğreniyoruz çok sağolun allah razı olsun hepinizden. üstte bi örnek proje yapmıstım linkte var php sayfa kodlarını siz vermişsiniz eve gidince uğrasıcam üzerinde.
  16. anladım hocam. peki İmputta Kullanıcı adı ve şifreyi girdi üye giriş butonuna bastı  http.submit("tnctr.com/data.php") koduyla data.php içerisinden bilgilerileri sorgulattık ben takılırsm burada takılırım. eğer kullanıcı adı şifre varsa Page.Jump("Page2); Yoksa Dialog.Message("Kullanıcı Bulunamadı!") demesi için bu ilişkilendirme nasıl olacak 
  17. Tmm hocam çok tşk ederim php ve mysql araştırır öğreniriz yeterki azim azalmasın az çok biliyorum web tasarımı işlerini diyelim ki ben şimdi mysqldan değerleri girdim örn:   Kullanici_ID= Kullanici_adi= Sifre= Kayit_Tarihi= Bitis_Tarihi=   Bunları php olarak ayarladım. mysql dan ve php den yana sıkıntı yok inanıyorum yaparım. Bunları yaptıktan sonra Ams içinde ini mantığı kullanarak iniden veri çeker gibi AutoPlay\\Docs\\data.php (diyelim ismini)  bunu Pairs hocamında dediği gibi %temp% içerisinden baktıklarında benim database ye ulaşıp kullanıcı adı şifrelere ulaşamazlar mı ?
  18. Hocam çok hızlısınız valla saolun ilginiz için. Yalnız bu yöntemi uygulamak için 1 incisi phpmyadmin den veritabanı mı oluşturucaz hadi oluşturduk kullanıcı nasıl ekleyip değiştiricez 2 incisi bunu proje ile nasıl ilişkilendiricez
  19. Çok teşekkürler hocam bende şu an işteyim zaten sabırsızlıkla beklicem sağolun allah razı olsun
  20. Hocam bi örnek apz varmı bunu öğrenebileceğimiz yardımcı olursan çok dua ederim valla 3,4 gündür uyku uyuyamıyorum sürekli aklımda neler denedim neler millet oyundan chatten zevk alır bende böyle öğrenme hevesinden hiç sıkılmadan bıkmadan günlerce uğraşıyorum bu gün bıraksam 3 ay sonra gelsin aklıma yeniden en başından başlıyorum.
  21. Lh Compiler hakkında bi bilgi verirmisin Pairs ( Bu arada bilmeyenlerde sayende öğrendi tempten bunu cıkarmayı : ))    farklı bi yöntem ne yapabiliriz Temp klasörüne cıkan dosyaları sifrelemek gibi bir yöntem yok mu yada data.ini dosyasının iceriğini download etmeden hafızaya alma komutu yokmu 
  22. Pairs inanmayacaksın ama tam simdi kesfettiydim eğer yorum yazan yoksa ben yazayımda lazım olan olursa oğrensın dıyodum : )) cok tsk ederim saol
  23. Merhaba arkadaşlar merak ettiğim bir konuda yardımlarınıza başvurmak için bu konuyu açtım yanlışım olursa şimdiden özür dilerim.   Burak arkadaşımızın yaptığı  http://www.tnctr.com/topic/210907-silent-setup-ultimate-black-edition-v4-gncel/   Programı inceledim açılışta güzel bir efektle açılışı yaptıktan sonra program açılıyor forumda bununla ilgili bir örnek yada proje bulamadığım için konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlardan bir apz yapabilecek varsa çok minnettar oluruz. 
×
×
  • Create New...