Jump to content

ersingo

Üye
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

294 profile views

ersingo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. [quote name='003' date='05 Mart 2011 - 10:18 ' timestamp='1299320913' post='974359'] Usb belleği takın (en az 4gb) başlat menüsünde yer alan komut satırına “CMD” komutunu girin. 1) "Diskpart" komutunu yazın. 2) Sistemdeki diskleri görmek için “List Disk” komutunu yazın. Disk burada disk 1 olarak görünür. 3) Diskleri seçmek için "Select Disk (Usb belleğin atacağı sayı)" komutunu girin. Öeneğin: SELECT DİSK 1 4) Bellek “Clean” komutu ile temizlenir. 5) Birimi oluşturmak için “Create Partition Primary” komutunu yazın. 6) Birimi seçmek içinse “select partition 1” komutunu ver. 7) Sonra “active” komutunu gir. Sıra geldi format işlemine. Burada Fat32 dosya formatını kullanmak şart. Bunun içinde “format fs=fat32” komutunu kullanın. 9) Birimi atama yapmanız için gereken “assign” komutu. 10) Son işlem windows 7’yi USB Belleğe kopyalama. (Bu komutu cmd yazdığmız ekrana yazıyoruz) Komtu Xcopy :\*.* /s/e/f (USB belleğe atanan harf):\ komutunu kullan. Örneğin: "Xcopy d:\*.* /s/e/f e:\" d normalde kullandığımız ilincil bölüm, e ise dvd/cd rom. Anakartın BIOS’undan USB-HDD Boot seçeneğini işaretleyin. Genelde formatı böyle atıyorum. 8gb usbde format biraz uzun sürer. Umarım işini görür. [/quote] bunu biliyorum kardeş. tek işletim sistemi değil. ben hem win7 hemde xp yerleştirmek istiyorum. [quote name='wildly' date='05 Mart 2011 - 10:30 ' timestamp='1299321610' post='974365'] Aşağıdakilerle yapabilirsin. İlk olarak usb ni HPUSBFW-2.2.3 ile ntfs olarak biçimlendir. sonra WinSetupFromUSB_1-0-beta7 yı çalıştır , açtığın iso ları göster, o kadar. Menu yü kendi oluşturur, ama istersen işlem bittikten sonra usb nin içinde menu.lst dosyasını editleyerek boot menunu istediğin gibi yapabilirsin. [code]http://www.duckload.com/download/3430574/Usb_win7_xp_Kurulum.rar[/code] [/quote] sanırım yapabileceğim program bu. teşekkürler. bunu indiriyorum şimdi. deneyip bilgi veririm. sağol.
  2. Merhaba arkadaşlar; Usb flash bellek var elimde. Windows 7 ve windows xp isolarını bu flashdisk içine ayrı ayrı klasörlere çıkarttım. Bilgisayara format atmak için usb flash bellek i kullanmak istiyorum. Flash bellek için boot menü oluşturmamız mümkünmü. xp veya win7 seçimi için. Nasıl yapabiliriz bunu.
  3. Her şeyi denemiştim olmadı. Bu işe yaradı kardeş. Teşekkür ederim. 11.08.2010 daki güncelleştirmelerin hepsini kaldırıp bu yamayı kulladım sorunum çözüldü. şuanda güncelleştirmeleri kapattım. Bir dahada açmayı düşünmüyorum
  4. ben beklerim de bu orjinallik uyarısı ne kadar sürüyor acaba biliyormusunuz.? birde nerden takip edeyim bu yeni çıkacakları. bu bölümdenmi.?
  5. merhaba; daha önce ulubey tarafından yayınlanan win7 yi kurmuştum. loaderi yükledim. nekadar oldu hatırlamıyorum yükleyeli ama iki gündür windos orjinal değil uyarısı çıkıyor. sitede yayınlanan dosyaları denedim ama bir çözüm bulamadım. bana yardımcı olacak arkadaş varmı? 4 5 ay önce kurdum sistemi.
  6. ben yanlış yaptım o zaman. bilgisayara kurdum indirdiğim dosyayı. 125 mb lık bir exe dosyası indirdik linkten. ben bu dosyayımı yazacağım direk cd ye?
  7. arkadaşlar tekrar merhaba; bu 5 versiyonunu nasıl kullanacağız. bi açıklama yapabilecek arkadaş varmı. 5 versiyonunu indirip kurdum bilgisayar. normal kurulum yaptı.
  8. kardeş global siteden indireceğimiz dosyayı bilgisayara kuruncamı bu ekran geliyor. yoksa indirdiğimiz dosyayı cd yemi yazacağız. bilgi verebilirmisin. ben şimdi global siteden indirdim dosyayı diyelim. ondan sonra ne yapacağım?
  9. bu programın 5 versiyonunu nasıl kullanacağız. detaylı açıklama yapabilecek bir arkadaş varmı.
  10. onu denedim ama beceremedim. 7.x versiyonunu kurdum. internet cafe için yazılmış. masa açma kapatma işlemlerini yapamadım. bu konuda açıklama alabileceğim bir başlık varmıdır. nasıl kullanıldığı hakkında.
  11. merhaba arkadaşlar. bilardo salonu için bir program lazım bana. teferruata gerek duymuyorum ancak internette uygun bir program bulamadım. istediğim şey sadece şu. fiyatları gireceğim. (masa saat ücreti, çay,tost.vs.) saati açıp kapattıktan sonra hesaplama yapacak bir program. yardımcı olabilirmisiniz.
  12. virtualpc ile konunun alakasını çözemedim. cd nin imajını alıp virtual cd ile çalıştırınca eklemelerimin doğru olup olmadığını nasıl öğrenebilirim.
  13. doğru söylüyorsu deneyerek yapalımda. bu öyle 2 dk. da denenecek bir şey değilki.!! format atıp xp kurmam lazım. winamp ı düzgün şekilde yapıp yapmadığımı öğrenmek için pc ye format atıp tekrarmı kurayım şimdi. ? anlatımı yapmışsınız ama sorulan sorulara net bir yanıt yok. bütün yazıları okudum. bu işe ilk başlayan birisi kesinlikle öğrenemez bu işi buradan. ben çok net bir soru sordum ama verdiğiniz cevaplar çok yuvarlak. üstten geçilmiş. bence bu işi öğretmek için değil de başka bir şey için çaba gösteriliyormuş gibi bir izlenim var. yardım edilmeyecekse konu başlığı neden açıldı.
  14. ben o programı sadece örnek vermek için sordum. isobuster değilde mesela winamp yapayım. veya firefox yapayım veya nero yapayım. bu şekilde yapsam olurmu? birde bu hazırladığım cab leri xp ye entegre etmek için nlite programında nereden eklemem gerekiyor. düzenlemeler ve güncelleme paketlerini seçipmi devam edeceğim.
  15. arkadaşlar ben bir şey öğrenmek istiyorum. şimdi ben bilgisayarıma atıyorum isobuster programını kurdum. bilgisayarımda kullanıyorum. nlite add-on maker ile bu programın cab ini çıkartıcam. yapma şeklim şu mu olmalı ; 1- internetten sitesinden setup dosyasını indiriyorum. 2- masaüstümde bir klasör açıp bu setup dosyasını içine atıyorum 3- nlite add-on maker da yükleme klasörünü bu klasör olarak işaretliyorum 4- kurulum dosyası olarak bu setup dosyasını gösteriyorum 5- kurulum parametresini bilgisayarımda kurulu olduğu için kutudan seçip ok. diyorum parametreyi kendisi otomatik gösteriyor 6- dosyayı oluştur deyip cab dosyasına isim veriyorum. işlem bumudur. doğrumudur. ? kurulum parametresi için diğer programı kullanmama gerek varmı ?
×
×
  • Create New...