Jump to content

Acronis Ile Xp Den Vistaya Geçişteki Sorun


YAGMURADAM

Recommended Posts

Arkadaşlar ben de xp vista sp2 ve windows7 nin gerçek sisteme yüklendikten sonra alınmış acronis yedekleri var.

Ben vista ve windows 7 den xp ye acronis ile yedeği yükleyerek geçiş yaptığımda xp hiç sorunsuz açılıyor.Ancak xp den vistaya xp den windows7 ye vistadan vistaya,vistadan windows7 ye ve windows 7 den windows 7 ye yedeği yükleyerekk geçiş yaptığımda sistem hemen açılmıyor.Siyah ekranda ag destekli başlat,bilinen en iyi yapılandırma ie başlat...seçenekleri geliyor.Ve sonra sorunsuz açılıyor.

Yedek yükleme sırasında daha önceden karşılaşmadığım bir seçenek geliyor .Ama emin olmadığım için işaretlemiyorum.

Yedeği yüklenecek diskin seçileceği yerde hemen altında MBR TRACKS 0 diye bir seçenek var.Ben onu işaretlemeden yedeği yüklüyorum.Disklerin boyutları ve dosya biçimleri değişmiyor.Hepsinde aynıdır.Neden böyle bir sorunla karşılaşıyorum acaba?Bilen varsa söylerse memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Sorunun çözümü geri yükleme sırasında MBR'yi de yüklemen olabilir. MBR, harrdiskin ilk sektöründe bulunan açılış kaydıdır, BIOS yüklenirken açılış sırasındaki 1.aygıtın MBR'sini okur, yani bir işletim sistemi kurdugun zaman işletim sistemi MBR'ye sistemin açılması için hangi dosyanın başlatılacağını, yolunu vs. yazar, onun için geri yükleme sırasında MBR'yi de yüklersen, bozulmuş olan bir MBR'yi de onarmış olursun.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...