Jump to content

Tatvanlı Gençler Çanakkale Savaşı'nı Çanakkale'de


mavikiz

Recommended Posts

Tatvan Gençlik Kulübü Başkanı Hakan Yavuz tarafından kurgusu yapılan 'Lal, 7 bölge, 7 iklim' adlı müzikal oyunu, Türkiye'nin farklı illerinde sahnelemek için Tatvan Gençlik Kulübü Çanakkale'ye gitti.

Tatvan Gençlik Kulübü Başkanı Hakan yavuz, yaptığı açıklamada, Çanakkale Savaşı'nı, Türkiye'nin yedi bölgesindeki dillerle anlatan oyunu, başta Çanakkale olmak üzere farklı illerde sahneleyeceklerini belirtti. Grupla beraber Çanakkale'ye gideceklerini belirten Yavuz, şöyle dedi:

''Bu oyunumuzu ilçemizde sahneledikten sonra Türkiye'nin farklı illerinden oyunumuzun sahnelenmesi için teklifler geldi. Bu gelen teklifler bizi ve genç arkadaşlarımızı çok duygulandırdı. Bizi en çok heyecanlandıran oyunumuzun temasının oluşturduğu Çanakkale'de iki gün sonra oyunu sahneleyeceğimiz. Türkiye turnesindeki ilk oyunumuzu burada sahnelemek hem çok anlamlı hem de mutlu vericidir.''

Yavuz, Çanakkale'de sahnelenecek oyundan sonra İstanbul, Eskişehir, Ankara ile turnelerinin devam edeceğini sözlerine ekledi. Oyun Tatvan, Bitlis, Ahlat'ta sahneye konmuş ve büyük ilgi görmüştü.

(CİHAN)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...