Jump to content

Ekranakrtı Fanı


no_panix

Recommended Posts

merhaba dun ekrankartımın fanı yandı 2 tane fan vardı arkdasta farklı model ve marka taktım ıkısıde calısmadı gıttım bılgısayarcıdan fan aldım geldım oda calısmadı ama ekrankartını taktıgımda goruntu gelıyor kart saglam neden olabılır benım power sub dan olabılrımı ?

Link to comment
Share on other sites

power dan olmaz çünkü pc çalışıyor.fanın kullandığı jak yerinde bir peroblem olabilir.

veya ekran kartı üzerinde fanı besleyen direnç yanmıştır.bir elektronikçinin görmesi gerekir.

Link to comment
Share on other sites

fanın power soketini ekran kartına değilde anakart üzerine takarsan sorunun hallolur. bunun için anakart soketlerine uygun ve ekran kartının üzerine monte edebileceğin bir fan modeli seç derim.

Link to comment
Share on other sites

POwer subloyla alakası olamaz senin ekran kartı fanına uyumlu model de fan almalısın ayrıca ekran kartını bile yakabilirsin dikkat et !

Başarının sırrı nedir?

Doğru Kararlar

-Doğru karar almanın yolu nedir?

Tecrübe

-Tecrübe kazanmanın yolu nedir?

Yanlış kararlar...

Link to comment
Share on other sites

ekran kartı fanı çalışmıyorken bilgisayarını çalıştırman bence pek mantıklı değil. fanı anakarta yada güç kaynağına (+kırmızı -siyah 5v, +sarı -siyah 12v) bağlayarak çalıştırabilirsin fakat tavsiye etmiyorum bence tamir görmesi gerekli.

Link to comment
Share on other sites

ne alakası var arkaadasım fan uyumsuzluguyla elektronıkcıyım fanın jakını powere bı sekılde uydur tak calısdıgını goreceksın ekran kartına gelınce devre ustunde dırencı yanmısdır benımde suan basımda bu dert var ugrasmadım yapmaya dırek verdım powere sımdı canavar gıbı üflüyo

Link to comment
Share on other sites

Ekran ! kartı fanı diyo.. sen kalkıp x1800xt'ye hd3650'nin fanını takamassın.. drenç olayına gelince.. powerdaki watt oranlarına dikkat etmesi gerekiyo.. :spiteful: !

fan yuvaları elbette hepsınde aynı degıldır ama yuvasına oturduysa sorun yok watt a gelınce saten fan bellı amper degerı vardı 0,8 0,10 gibi sözüm şu fan çekdigi kadar akım yanı watt çeker tutupda 500wattlık bı powerın 500ünü çekmez neyse etıket degerı onu ceker ha fan eskı artık donme zorunlugu cekıyosa sargısı kavrulmusdur zamanla cok amper çeker ve yanar saten o zaman da kendını bellı eder

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...