Jump to content

Dondurmam Gaymak mahkemelik


mavikiz

Recommended Posts

Çukurova Üniversitesi'nde bir söyleşiye katılmak için Adana'ya gelen Yüksel Aksu, filmin Oscar'a aday gösterilmesi sonrasında bazı sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çekti.

Filmde geçen "manda" ve "malgida" gibi dondurma firması isimleri yüzünden bazı dondurma firmalarının hukuki takip başlattıklarını belirten Aksu, "Filmimde sosyolojik geçiş dönemini anlattım. Benim büyük dondurma firmalarıyla bir alıp veremediğim yok. Ben onlara bir cephe almıyorum. Benim filmimdeki karakterim film gereği onlara cephe alıyor. Ben daha önce hem 'Algida' hem de 'Panda' firmalarıyla sponsorlukla ilgili görüşmelerde bulundum. Ama bırakın destek olmayı, hukuki takip başlattıklarını öğrendim. Filmde geçen dondurma firmaları isimlerinde "Panda" yerine "manda", "Algida" yerine "malgida" ismini kullandık. Çünkü onların isimlerini kullanmamız yasal değildi. Şuan bir dava açılmamış ama hukuki takip başlattıklarını öğrendim. Amacımız kimseyi kırmak ya da incitmek değildi. Sonuçta bu bir film. Herkesin desteğini bekliyoruz" dedi.

Filmin ABD'deki galası için 300 bin dolarlık bir reklam bütçesi gerektiği halde şu ana kadar bu paranın sadece 50 bin dolarını temin edebildiklerini söyleyen Aksu, "Dışişleri Bakanlığı ve büyükelçilik düzeyinde görüşmelerde bulunduk, ama 300 bin dolar gibi küçük bir parayı toparlayamadık. Türkiye'nin, Oscar'a aday gösterilen bir Türk filmine sahip çıkarak destek vermesi gerekiyor" diye konuştu.

(İHA)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...