Jump to content

Kontrol,İşletme Ve Endüstri Mühendislikleri


zidanezidan_67

Recommended Posts

Bu meslek dalları tam olarak nedir, ne iş yapar, iş imkanları nasıldır, ne kadar kazanırlar bileniniz varsa yardımcı olabilir mi?

-Malum öss tercih zamanındayız itü ye gidesim war ve 10867 sıralamam war kontrol mühendisliği diye bir bölüm var itüde ne olduğunu araştırmaya koyuldum kimisi iyi dedi kimisi kötü net bişey anlayamadım sizlere danışmak istedim.Lütfen süper iş ya yahut berbat gibi yorumların yerince daha açıklayıcı cümleler kullanalım,sözüm meclisten dışarı.

-Endüstride herkes güzel falan diyo ama tam anlamıyla nasıldır ne iş yapar,nekadar para kazanır bu insanlar? itüye gidemiyorum bu bölümde ama hacettepe,marmara ve yıldık teknik war.

-İşletme mühendisliğide itüde olan bir bölüm dedimya itüye gitmek istiyorum buda tam anlamıyla tutmuyor ama kontenjan artışı vs düşünürsek tutma ihtimali war.

İstanbulda ve İtüde okumak asıl hayallerim buyüzden şartları bunlara uydurmaya çalışıyorum,asıl hedefim telekomünikasyon okumaktı ama olmadı napalım.

Bu arada alternatif meslek tawsiyeleri alınır ama geleceği,çalışma şartları ve imkanlarının-gelirinin hoş olduğu konusunda eminseniz lütfen..

Sewemeyeceğin bir bölümde okumamı ve çalışmamı tawsiye etmeyeceksiniz biliyorum ama bölümleri tanımıyorum zaten :(

Herkese teşekkür ederimm.

Link to comment
Share on other sites

Kontrol muhendisligi cok genis bir bolumdur. Genel olarak sistemlerin giris cikis kontrolleri uzerine gelistirirsin. Yazilim agirliklidir. Misal Otomobillerde bulunan cruise control sistemi kontrol muhendisleri tarafindan gelistirilir yada ucaklarda bulunan otomatik pilot sistemi.

Endustri muhendisligi muhendislik dallarinda alani en genis olan muhendisliktir. Muhendisligin isletmeye olan bagi diyebiliriz. Isletmeyi seviyor ve muhendis olmak istiyorsan tam sana goredir. Projelerin olusturulmasi anlatilmasidir. Endustri muhendisi olarak kalmak iyi bir sey degildir. Uzmanlasmak gerektirir. O yuzden isletme masteri yapmak kacinilmazdir. Ileride CEO yada ust duzey yonetici olunma amaciyla yola cikilir.

Isletme muhendisligi ile endustri muhendisligi buyuk oranda benzerlik gosterir.

Bolumun maddi getirisi diye birsey yoktur. Getiri sana kalmistir. Kendini ne kadar cok gelistirirsen, konunda ne kadar cok arastirma yapip proje tamamlarsan o kadar cok getirisi olur.

Link to comment
Share on other sites

Endüstri müh. herşeyden biraz bilen, bu sebepten hiçbir şeyi tam olarak bilemeyen ve mecbur olarak sadece çalıştığı alanda kendini geliştirme şansı bulan müh. dalıdır. Cumman'ın dediği gibi çok geniştir ama genişlik, işlevselsizlik vermiştir. Örneğin bir makina müh. kadar bilgiyle yoğrulmaz.

Link to comment
Share on other sites

Getirinin bana bağlı olduğunu biliyorum, muhtemelen özel sektörde çalışacağız bu devirden sonra,özel sektörde de kendini ne kadar geliştirirsen o kadar yükselirsin evet ama demek istediğim kısa zamanda paramı ciddi olarak kazanabilir miyim,hayatımı kurmamı zaman açısından kolaylaştıracak bir iş.

Peki İtü Gemi İnşaat & Makineleri Mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım sen kısa yoldan para kazanmayı umuyorsan unut bir kere onu. Seveceğin mesleğe yönel, öyle şu para kazandırır bu sana bunu getirir vs. kanma bunlara. Kısa zamanda sana para kazandıracak hiçbir meslek yoktur. Çünki bir işin öğrenme süreci, tecrübe edinme süreci ve olgunluk dönemi vardır. Bunun yanında şans ve atacağınız adımlarda çok önemlidir. Bu sebeptendir ki katlanabileceğiniz ve kesinlikle sevdiğiniz bir mesleğin yolunu seçin. Şimdi Yiğit Bulutu dinledim TV'de ne kadar da haklı. Artık yeni nesil sadece kolay para nereden gelir onu düşünüyor. Devlet çökmüş, o satmış, bu yemiş gibi şeyleri düşünenler çok azalmış.

Siz siz olun sevebileceğiniş işe adım atın, emin olun işinizi severseniz, doğru kararlar da alarak belli bir olgunluk sürecinden sonra parayı rahat kazanmaya başlarsınız.

He birde ekleyeyim ve bir daha görmeyeyim; v'yi v olarak yazın w nedir?

Link to comment
Share on other sites

Özür dilerim sanırım kendimi ifade edemiyorum; ben devletimi seviyorum öyleki daha demin farklı bi meslekten vazgeçtim sebebiyse haram yollarla yani rüşvet vs aşırı para kazanabileceğimi öğrenmiş olmamdı.

Kendi hayalim İtü Telekomünikasyondu tek hedef olarak onu düşündüm çünkü tam benlik bi bölümdü ve 1yıldır onun için emek sarfettim ben 347 aldım onun puanı 351 muhtemelen gidemiyeceğim oraya ama ümitsizde değilim hala bir şans faktörü var ayrıca birkaç öngörümde haklı çıkarsam mutlaka giderim. Oyüzden ne olursa olsun artık istemeyeceğim bir yere gideceğim busebepten ilerdeki hayatımda sıkıntılarla boğuşmak değil artık daha refah yaşamak,ailemin ve anne babamın daha rahat yaşamasına kısa zamanda imkan sağlamak çünkü onlar hak ediyorlar,para kazanıp harvurup harman savurayım demedim hayatımı oturtabileyim dedim zaten. Ben büyüklerimden bi fayda görmedim ama kendi gelecek neslime,çocuklarıma ve torunlarıma inş daha hoş bir hayat sunmak istiyorum,sadece çalışıp kendi hayatımı kurtarmak değil onlarınkinide kurtarmak.

Devrimiz belli; iş imkanları sorunlu ama doğru dürüst okumayan biri için amacım okumak ve alnımın teriyli para kazanmak yükselebilirsem istihdam sağlamak,insanlara faydalı olmak.

Ben bir memur çocuğuyum,orta demden bi hayatım var,çalışıp didinerek birşeyler kazanmaya alışkınım yani ama hayallerimden vazgeçmek taraftarıda değilim itüde okumak istiyorum ama saçma bir yer okuyupta sefil olmakta istemiyorum.Babama yük olmak değil onun yükünü hafifletmek istiyorum.

v-w konusu ise w sms yazarken kullanıyorum daha seri olmk amaçlı ordan gelen bir alışkanlık oldu sms i bıraktm ama w kaldı, istemsiz olarak kullanıyorum yani.

Birde karşılık vermek değil niyetim yanlış anlamayında çünki-->çünkü,bizim dersane girişindede bir reklamda çünki yazıyor oyüzden dikkatimi cezbetti sizin yazınızda.

_____________________________

Bide itüde okumak daha doğrusu istanbulda okumak istiyorum oyüzden izmire gelmem zaten ordaki farklı bir bölüm telekomünikasyon sadece itüde war.

yorumlarınız için teşekkürlerimi sunarım.

Link to comment
Share on other sites

Çünkü Farsça'dan gelen bir kelimedir. Farsçası "çünki"dir. Etimologlar çünkinin doğru kullanım olduğunu, çünkünün dilde değişim gösteren tarzı olduğunu söylemektedirler. Dil bilimciler ise Çünkü Türkçe'nin ünlü uyumlarına uyması açısından doğru kullanım olduğunu savunur. Anlayacağınız iki tabirde kısmen doğrudur. Ben çoğu zaman çünkiyi kullanırım.

Yeter sanırım bu kadar bilgi!

Meslek kararınızı her halukarda sevebileceğiniz dalllara odaklanarak yapın derim. Herkes sizin gibi geleceğini kurtarmak ister ama unutmayın, düzgün bir iş tecrübesi ve disiplini elde ederseniz her dalda geleceğinizi rahat yaşatacak kadar para kazanacaksınız. Tabi çalışma devamlılığı doğrultusunda.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...