Jump to content

Uzakdaki Bilgisayarı Ağ Dosya Paylaşımı?


0sk1

Recommended Posts

merhaba arkadaşlar benim sunucumdaki istediğim klasörleri paylaşıma açmak istiyorum ama şöyle appserv vb. programlarla değil mesela explorer e ağdaki pc adı ASUS olsun

\\ASUS yazınca asusun paylaşılan dosyalarına gidiyor

\\212.174.81... Benim sunucunun ipsini yazınca bende açılmasını istiyorum ftp programları falan kullanmayacağım arkadaşlar bu lazım aynı ağdan çekermiş gibi..

ben cmd den bağlanmaya çalıştığımda klasöre erişim engellendi diyor..

Link to comment
Share on other sites

sanırım başka uzak bir ağa bağlantı kurmak istiyorsunuz mesela ev iş gibi 2 şekilde aklıma geliyor.

1. Guvenliksiz olanı

Modeminizin port ayarını yapın yonlendirrin veya DMZ tanımlayın

Daha sonra \\xx.xx.xx.xx şeklinde girebilirsiz. ( firewall ayarınızın yapıldıgını varsayıyorum ve gerekli ntfs ve dpsyapaylaşım izinlerinin. )

2. Guvenli bağlantı ( şuan en cok kullanılan ve guvenli olan)

1. Xp kullandınızı varsyarak xp vpn serverınızı kurun ( tek kişi baglanabilir aynı anada ) daha sonra modemde ya DMZ yapın yada vpn portlarınızı yonlendirin.

2.Aynı dial up gibi karşı pc ye baglanıp farklı ip alırsınız \\xx.xx.xx.xx şeklinde sanki pc yanınızdaymış gibi girebilirsiniz.

3.Bu ilk secenek yazılım bazlı ve kişisel Vpn dir. Başka bir secenek ise VPN destekli ADSL modem almanızdır buda donanaımsaldır. Donanımsl Vpn herzaman daha guvenlidir ayarı bir kere yaparsınız başka ayara gerek yok workgroup da tum ağı gorebilirsniz.

4. En kolay ve guvenliği tartsılır baglantı VPN Hamachi yi kurun iki pc yi baglayın karsı pcnin hamachiden aldıgı ip yi \\xx.xx.xx.xx seklinde yaparsanız karsı pc yanınızda gibi kullanırsınz. ( bu en kolya cozumdur guvenliğini garanti etmiyorum ve modemde hiç bir oyanama gerekmez.)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...