Jump to content

Kadýn programlarýna þikayet azaldý


BrightBlade

Recommended Posts

Kadýn programlarýnýn RTÜK'ün isteðiyle deðiþtirilmesinin ardýndan ardýndan þikayetler yüzde 60.8 oranýnda azaldý.

RTÜK'ün talebi üzerine yayýn kuruluþlarýnýn temsilcileri, program yapýmcýlarý ve televizyonlarýn izleyici temsilcileri 28 Kasým'da Ýstanbul'da bir araya geldiler. Toplantý sonucunda yoðun þikayetlere neden olan bazý programlarda deðiþikliðe gidilmesi kararlaþtýrýldý. Bu karar ertesi günden itibaren yayýn kuruluþlarýnca uygulamaya konuldu.

RTÜK'ten edinilen bilgiye göre, kadýn programlarýnda deðiþiklik kararýnýn uygulamaya konmasýndan iki gün önce, 27-28 Kasým'da 444 1 178 numaralý RTÜK Ýletiþim Merkezine kadýn programlarýyla ilgili toplam bin 912 adet baþvuru yapýldý. Deðiþikliðin ardýndan 29-30 Kasým'da ise 444 1 178 RTÜK Ýletiþim Merkezine toplam 749 adet þikayet geldi. Kadýn programlarýnda deðiþikliðe gidilmesiyle birlikte RTÜK Ýletiþim Merkezine gelen kadýn programlarýyla ilgili þikayetlerde yüzde 60.8 oranýnda azalma oldu.

Öte

yandan 107 izleyici RTÜK Ýletiþim Merkezini arayarak, kadýn programlarýyla ilgili karardan dolayý RTÜK'e ve yayýncýlara teþekkür mesajlarý býraktý.

AKMAN: MESELENÝN DÝYALOGLA ÇÖZÜMLENMESÝ SEVÝNDÝRÝCÝ

Konuyu deðerlendiren Zahid Akman, sorunun diyalogla ve süratle çözümlenmesinin kendileri açýsýndan sevindirici olduðunu belirterek þunlarý söyledi:

"Halkýmýzýn beklentileri çerçevesinde yayýn kuruluþlarýmýz önemli bir karar almýþlar ve bu kararý uygulamýþlardýr. Kendilerine teþekkür ettik. 444 1 178 RTÜK Ýletiþim Merkezini arayan vatandaþlarýmýz da yayýncýlarýmýza bizim aracýlýðýmýzla teþekkür ediyorlar. Bizim açýmýzdan sevindirici olan meselenin diyalogla ve süratle çözümlenmiþ olmasýdýr. Bu ayný zamanda televizyon kanallarýnda yeni uygulamaya baþladýðýmýz izleyici temsilciliði müessesesinin de bir baþarýsýdýr. Çünkü artýk vatandaþlarýmýz RTÜK Ýletiþim Merkezine olduðu gibi doðrudan doðruya televizyon kanallarýndaki izleyici temsilcilerine de ulaþarak, görüþlerini bildirebiliyorlar. Yayýn kuruluþlarýmýzýn temsilcileriyle toplantý yaptýðýmýzda zaten izleyici temsilcileri aracýlýðýyla halkýn tepkileri kendilerine ulaþmýþtý ve çözüm geliþtirmeye hazýrdýlar. Bu nedenle süratle sonuç alabildik. Kendilerine teþekkür ediyoruz."

(ANKA)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...