Jump to content

Firefox'un Köprü Görevi Gören E-posta Servisi: Firefox Relay


HARBİKIZ
 Share

Recommended Posts

Firefox Relay; köprü görevi gören bir e-posta adresi oluşturuyor. Bizlere bu rastgele Firefox uzantılı e-posta adreslerini tanımlayan servis; kişisel e-posta adreslerimizi koruyor. Bize tanımladığı e-posta adreslerine gelen iletiler de kişisel e-posta adresimize yönlendiliriyor. Yani kısaca Firefox Relay, biz ve üçüncü şahıslar arasında bir köprü kurarak;  kimliğimizi saklamış oluyor.

İlk bakışta bir Temp Mail ya da türevi gibi görünse de aslında meselenin özü pek de öyle değil. Temp Mail gibi yazılımlarda rastgele bir e-posta adresi edinsek de; iletiler bu rastgele oluşturulan e-posta adresine gönderildiği için bir karmaşa ve zorluk söz konusuydu. Firefox Relay ise daha farklı bir alternatif ile bizleri karşılıyor. Sisteme Firefox hesabınız ile giriş yaptığınızda size bir kullanıcı adı ve e-posta veriliyor. Gerekli ayarları basitçe yaptıktan sonra; bu kullanıcı adına gelen her ileti sizin kişisel e-posta adresinize yönlendiriliyor. Kısaca; yine kişisel e-posta adresimizi kullanmış oluyoruz ama bizim güvenliğimizi ve gizliliğimizi sağlamak için arada aracı bir e-posta adresi bulunuyor.

Firefox Relay nasıl kullanılır?

  • Öncelikle; Firefox Relay hizmetinden faydalanmak için tarayıcı olarak Firefox kullanmak zorunda değilsiniz. Herhangi bir tarayıcıdan Firefox Relay’in giriş sayfasına bağlanıyoruz. Sign in butonuna tıklayarak hizmete giriş yapıyoruz.

Firefox Relay Giriş Ekranı

  • Bu ekranda bize herhangi bir Mozilla Firefox hesabımız olup olmadığını soracaktır. Eğer bir Firefox hesabınız yoksa üye olabilirsiniz.

Firefox Relay üyelik ve giriş

  • Tebrikler, artık Firefox Relay'e üye oldunuz. Hesaba giriş sağladıktan sonra bizi bir ekran mesajı karşılıyor; bu mesajda Firefox Relay için en kolay tarayıcının Firefox olduğu olduğu hatırlatılıyor. Yine de siz istediğiniz tarayıcıyı kullanmakta özgürsünüz.
  • Bu karşılama mesajının hemen altındaki Generate New Alias butonunu seçiyoruz.
  • Burada bize Firefox uzantılı bir e-posta adresi veriliyor. İşte bu e-posta adresini artık istediğiniz sitede güvenle kullanabilirsiniz.
  • E-posta adresinin yanındaki mavi buton ile yönlendirmeleri açıp kapatabilirsiniz; Blocked ve Forwarded ile e-posta istatiklerinizi kontrol edebilirsiniz.
  • Yine aynı ekrandan Generate New Alias butonunu seçerek; birden fazla rastgele e-posta adresi edinebilirsiniz. Bu sayede bir sitede birden fazla üyelik açabilirsiniz. Tüm bu sitelerden gelen iletileri de kişisel e-posta adresinize yönlendirebilirsiniz.
  • Delete seçeneği ile oluşturduğunuz Firefox uzantılı e-posta adreslerinizi kolayca silebilirsiniz.

Firefox Relay Ekranı

https://relay.firefox.com/accounts/profile/

  • Like 7
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...