Jump to content

Windows 11 Görev çubuğuna Sürükle Ve Bırak (düzeltme)


kadetti
 Share

Recommended Posts

Windows 11 Görev Çubuğuna Sürükle ve Bırak (Düzeltme), Windows 11'de Görev Çubuğu desteğine artık eksik olan sürükle ve bırak özelliğini düzelten bir Açık Kaynak uygulamasıdır.

https://github.com/HerMajestyDrMona/Windows11DragAndDropToTaskbarFix

https://github.com/HerMajestyDrMona/Windows11DragAndDropToTaskbarFix/releases/download/v.1.4.0.0-release/Windows11DragAndDropToTaskbarFix.exe

Yazarının anlatımıyla :

 

Bu program, Windows 11'deki eksik "Görev Çubuğuna Sürükle ve Bırak" desteğini düzeltir. En iyi durumda, bu kadar basit ve temel bir işlev, Ekim 2022'de (veya hiçbir zaman) Windows 11'e geri dönecektir. Şimdilik, işletim sisteminde "verimliliğimizi güçlendirmesi" beklenen geçici çözümleri kullanmalıyız.

Windows11DragAndDropToTaskbarFix, yeni Windows 11 görev çubuğuyla çalışır UndockingDisabledve classic taskbar. Herhangi bir sistem kayıt defteri anahtarını değiştirmez (manuel olarak yapılandırıldığında kendi kendine otomatik başlatma dışında) ve diğer işlemlere herhangi bir DLL enjekte etmez, bu nedenle çok taşınabilir bir çözümdür.

İkili Dosyayı İndirin (Windows11DragAndDropToTaskbarFix.exe)

Değişiklik Günlüğünü Oku

Kaynak kodunu görüntüleyin (Windows11DragAndDropToTaskbarFix.cpp)

O nasıl çalışır?

Program, şu anda sol fare düğmesine basıp basmadığınızı algılar ve fare işaretçisini görev çubuğundaki hangi simgenin üzerine getirdiğinizi belirler. İmleç belirli bir milisaniye kadar aynı alanda kalırsa Win+T, oldukça karmaşık bir yöntemle istenen pencereyi geri yüklemek için kısayol ve ok tuşlarını simüle eder . Dosyaları "Masaüstünü göster" düğmesine (ekranın sağ alt köşesinde) bırakmayı da destekler. Program otomatik başlatmayı destekler ve birçok yapılandırma seçeneğine sahiptir (lütfen aşağıyı okuyun).

sınırlamalar

  • Program, sürükle ve bırak hareketi kullanılarak uygulamaların görev çubuğuna sabitlenmesini desteklemez ve bu özellik şu anda planlanmamıştır. Ancak, farenin sağ tuşuyla simgelerine tıklayarak ve ardından listeden "Görev çubuğuna sabitle" seçeneğine tıklayarak uygulamaları görev çubuğuna sabitleyebilirsiniz.

  • Mevcut sürümde herhangi bir ciddi sınırlamanın farkında değilim. Lütfen #sorunları kontrol edin

Programa Nasıl Başlanır veya Programdan Nasıl Çıkılır?

Düzeltmeyi kullanmak için lütfen yukarıdaki ikili dosyayı indirin (veya kendiniz derleyin) ve başka bir program gibi başlatın . Bağımsız bir C++ işlemi olarak çalışır.

Bu programdan çıkmak için lütfen basitçe öldürün Windows11DragAndDropToTaskbarFix.exe veya Windows 11 Drag & Drop to the Taskbar (Fix) Görev Yöneticisi tarafından .

Özel Yapılandırma (Opsiyonel)

1.1 sürümünden beri, programı Windows11DragAndDropToTaskbarFix.exe. Yapılandırma dosyası şu şekilde adlandırılmalıdır: Windows11DragAndDropToTaskbarFixConfig.txt.

Lütfen ayrı bir makale okuyun: Ayrıntılar için YAPILANDIRMA .

Edited by kadetti
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...