Jump to content

hophop

Üye
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hophop

  1. Paylaşım için teşekkürler gerçekten çok basit ama işe yarar bir çözüm.
  2. Merhaba; Virüs zaten yeni bir virüs ve dosyalar çok uzun anahtarlar ile şifrelendiği için maalesef geri dönüşü yok.
  3. İlk başta reset ama hatasını çözdükten sonra kullanmaya devam ettim. Herhalde memnun olan az insanlardan biriyim gayet stabil ve düzgün çalıştı şu ana kadar. Android studio, visual studio, phpstorm sorun vermedi bana üçü lazım. Arayüz olarak bir sadelik ve tatlılık gelmiş. Tam sürüm geldiğinde çok daha fazla şey değişecektir muhtemelen. Android uygulamlarını çlaıştıracak olması asıl beklediğimiz yenilik bakalım.
  4. Paylaşım yaparken de bilgilendiren çözüm üreten insanları seviyorum. Çok değerli bir bilgi. Farklı bir iso indirip kaç defa uğraştım bugün kurmak için hep aynı hatayı verdi. Senin postu görüp uygulayınca işe yaradı. Eline sağlık @köylü teşekkür ederim.
  5. Arch Linux candır gerisi heyecandır. Kendi deposu dışında kullanıcıların oluşturduğu aur deposu arch program çeşitliliğini super artırıyor. Ama aur kullanırsanız kararlılığını bozabilirsiniz.
  6. Eğer pin kilidinden bahsediyor isen ve android tabanlı bir tel ise bir linux işletim sistemine tefelonunu bağlarsın. Açılışta şifreyi linuxtan sorar. Linux mint ve ubuntu da denemiştim.
  7.   Kimse kimseye bedava birşey vermez. Ki vermemişler zaten. Ttnet ise hiç vermez. Ve ayrıca 4gb için 13 tl fazla... Kim kimi kandırabiliyorsa işte.
  8. O zaman kardeş ne olmasını istiyorsan bunu resimli bir şekilde göster bizde ona göre yardımcı olalım. Çünkü istediğim şeyleri biraz eksik anlatıyrosun.
  9. Kardeş senin odaklanma sorunun var bence. Zaten j değişkenine index of ile atıyorsun sırasını. Message box ile ekranda uyarı olarak göster.
  10. Senin verdiğin kodda index of çalışıyor. sen ne yapmak istiyorsun. Günleri sıralayıp salı yımı seçmek istiyorsun       private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { int j = 0; string[] gunler = { "Pazartesi", "Salı", "Çarşamba", "Perşembe", "Cuma", "Cumartesi", "Pazar" }; j = Array.IndexOf(gunler, "Salı"); for (int i = 0; i < gunler.Count(); i++) { listBox1.Items.Add(gunler[i].ToString()); } listBox1.SelectedIndex = j; }
  11. Elinize emeğinize sağlık... Rica etsem ince ayar reg dosyasını paylaşabilirmisiniz ?
  12. Tabiki lazer yazici. Murekkepliler herzaman sıkıntı çıkartır.Bir sure kullanmazsan donar.Kartus durduk yere bozulur.Lazer al kafan rahat olsun.
  13. Kardeş sen gerçekten de işin çok başındasın. Bir c kitabı alıp genel olarak bakmalısın derim.   Veri tipinin içinde veri tipi nasıl oluyor? Bunlar ne anlama geliyor Buradaki veri tipi içinde veri değil bu bir fonksiyon tanımlamasıdır.Ve fonksiyonun hangi tipte parametre aldığını gösterir. Fonksiyon Main() fonksiyonun altına yazıldığı için tanımlanması gerekir.Öncelikle fonksiyon nedir onu araştır.   ArrayMax’tan sonra “[]” anlamı nedir? Buradaki [] ifadesi dizi olduğu anlamına gelir.C de dizileri araştır.Kısa tanımı ile bir değişkene birden fazla değer atama işidir.   Burada 7.3f’teki ‘f’ harfinin görevi nedir? Buradaki f (float veri tipi) olduğunu gösterir.Onun için C de kullanıla veri tiplerini araştır.   Kolay gelsin.
  14.   Kesinlikle katılıyorum. Bende süperonline a geçtim 1 sene önce.Sadece 1 defa müşteri hizmetlerini aradım o da teşekkür etmek için. Akk var görünüyor fakat hiç birşekilde işleme dökülmüyor aylık 150-200 gb arası veri indiriyorum hiç bir şekilde hızım düşmüyor. Ayrıca şuana kadar hiç 8 mb altına düşmedi hız.Kesinlikle öneririm ttnet te olanlarada ALLAH kolaylık versin derim.
  15.   Arkadaşın yaptığını küçümsemiyorum çok başarılı bir çalışma ... Ama zor bir uygulama değil. Kodlamadan ziyade düşünüp, ortaya çıkarması zor olan tarafı.
  16. Turkcell ve  Avea dan sonra Vodaone geçtim. Gayet mutluyum.Kesinlikle iğrenç avea yı kullanmayın derim.
  17. Herkes gibi bende yapılan işe saygı duyuyorum. Duymamın sebebi açık kaynak olması. Ama bir yandan da çok kızıyorum. Bu pardus sürümünde bizden olan hiç birşey yok. Hepsi yapılan bir sürümü alıp makyajlama. Diğer pardus ta öylemiy di? Pisi, Çomar , Tasma. Bilmiyorum ama kullanmak içimden gelmiyor. Sanki bana eski pardusa ihanet ediyormuşuz gibi geliyor. Ayrıca doğrudan debian kullanmak varken niye bunu kullanayım.   O yüzden bizim olan milli olan pisilinux(www.pisilinux.com) devam edeceğiz artık.
  18. 2) 8mbps'e kadar + Yalın internet + numara taşıma + 50GB AKN = 59tl   Ben 3 aydır bu tarifeyi kullanıyorum. Ve neticede şunu anladım keşke daha önce geçseydim. Ttnetten bir cacık olmaz. Kesinlikle geç.
  19. Kardeş otomasyon yapmak o kadar basit bir iş değil. Sebebini açıklayayım.   Öncelikle otomasyonun veritabanı kısmı çok önemli.Kütüphane otomasyonu dediğin zaman basit bir veritabanı değil.Bunun detayını açmalısın. Zamanında bende php ile basit bir okul kütüphane otomasyonu yapmıştım. Yaptığı işlem şuydu Kitapları kayıt edebiliyorsun. Kitap arayabiliyorsun. Kitap ödünç verebiliyorsun.   Ama arama kısmı çok detaylı değildi.Yani parametreleri azdı. Öncelikle otomasyonunun detayı ne olacak onu net belirlermelisin.Sonra veritabanını tasarlamalısın. Daha sonra demelisinki otomasyon sistemini yapayım.   Dreamviewer da html ile sayfayı tasarlaman yeterli değil. Mutlaka bir dinamik dil php,asp v.b bilmen lazım.Hiç bilmiyorsan ya şimdi hemen öğrenmeye başlamalısın. Yada burda bu konuda sana yardım edecek kimse olmaz. Yardım edecekte ancak şöyle yapar sen projeyi söylersin senin yerine yapar. Yada hazır kütüphane otomasyon scripti varsa onu paylaşır sende resimleri yazıları değiştirir.Kendin yapmışsın gibi sunarsın.   Ama  sana tavsiyem eğer programlama temelin(algoritman) biraz varsa bir dinamik dil öğrenmeye başla fazla zor değil. Zaten onu öğrenirken ne yapman gerektiğini görürsün. Ama yok benim kafam programlamayı almıyor dersen yapacak birşeyin yok.Ya burda bu şekilde kıvranacaksın bu şekilde yada birine yaptıracaksın olayın özeti bu.   Allah kolaylık versin.
  20. Bilgisayardan biraz anlayan win8 in vistadan çok daha iyi bir işletim sistemi olduğunu anlar.
  21. Sistem Analizi ve Tasarımı dersinde amaç öğrencinin bir konuda araştırma yapıp buna binaen bir proje ortaya çıkarmasıdır. Elbette bunun için temelinin biraz iyi olması lazım. Şİmdi arkadaş php otomasyon sistemi yapacaksa öncelikle php den sonra veritabanından temelde olsa anlaması lazım. Meslek yüksek okullarında sistem analizi ve tasarımı dersi 2. sınıfın 2.dönemi olan bir derstir. Öğrenci bu aşamaya gelene kadar internet programcılığı ve veritabanı dersi alır.(ikmep planına göre ki bütün myolar artık ikmep e göre ders planı yaptıklarına göre) İnternet programcılığında önce html ,css ve javascript sonra herhangi bir web programlama dili asp,php,asp.net v.b gösterilir. Kardeş eğer sistem analizini alıyorsan bu dersleri de görmüş olmalısın. Birazda olsa temelin olmalı.   Projeye gelince ilk olarak bir veritabanının nasıl oluşturulacağını, hangi veri tabanı yönetim sistemi kullanman gerektiğini öğrenmen lazım. Bu iş öyle birisi proje paylaşsın onun üstünden değiştireyim yapayım mantığı ile olmaz. Sonra herhangi bir web dilini kavraman lazım.Gerekirse oturacaksın ufak ufak web sayfaları tasarlayacaksın. Projeye başlayacaksın sonra gelip burda yazamadığın kodlar konusunda yardım isteyeceksin.   Ayrıca bir projeyi aldım değiştirdim mantığı ile bir yere varılmaz.Hem vatana , hem gördüğün eğitime yazık olur.
  22. kardeş gözün kapalı geç süperonline 'a. Bende ttnet kullanıyordum. En son konuştuğum ttnet yetkilisine bir küfretmediğim kalmıştı. Birgün süperonliedan aradılar. Zaten kafam da atmıştı. Sadece şunu sordum. İnternetim de kopma olacak mı? Adam bana kesinlikle ve kesinlikle olmayacağını söyledi. Bende sözleşmeye eğer netim kesilme yaşarsa sözleşmeyi iptal ederim dedim imzaladım. O günden beri en ufak bir kopma takılma hız düşüklüğü yaşamadım. Ttnet adamı bitirir hemen kurtulmaya bak.
  23. en iyi ubuntu türevi denilebilir. Distwatch da ilk sırada zaten. Gerçekten özelleştirme ve hız harika hatta şuan linux mint nadia dan yazıyorum. Bir caps koyayım baksın herkes. Linux un en güzel tarafı etkileşimli terminal. Evet Windows ta artık powershell i daha çok ortaya çıkardı ama linux kadar asla esnek olamaz.
  24. Program güzele benziyor. Lakin ttnetten bir cacık olmaz
  25. Pardus ankayı dünden beri test ediyorum fikirlerimi belirteyim istedim.   Öncelikle son pardus versiyonuna benziyor elbette. Kernel hataları düzeltilmiş gibi duruyor. Pisi geliştirilmiş. Dosya yöneticisi olarak yine dolphin mevcut. Yeni bir pisi deposu var eski depo uyumlu olmadığından kabull etmiyor. Yeni depoda işe yarayacak bir çok paket mevcut.Ama en önemli paket office paketi maalesef şuanda yok.   Artı yönleri olarak biraz daha hızlı olduğunu söyleyebilirim. Daha önceki sürümünüde uzun süre kullanmış biri olarak performans olarak daha iyi. Eksi yönleri daha alfa olduğu için bazı hatalar verebiliyor. Mesela dün paketleri denerken apache paketinde hata verdi dbus çöktü. Sonra masaüstü açılmadı elle onarmaya çalıştım olmadı. Pardus cd sinden denedim olmadı. Son çare olarak tekrar kurdum.   Tekrar denedim apache sıkıntı yok. Şuan başka bir problem vermedi.Her tarafını test etmeye çalışıyorum. Hataları aldıkça buraya yazacağım.
×
×
  • Create New...