Jump to content

[one Kedisi] Yasakları Kolayca Delin (basitçe)


onekedisi

Recommended Posts

Türk Telekominükasyon Bakanlığı'nın yeni yasalarla (!) Türkiye Lokasyonlu İnternet Kullanıcıları'na yönelik uyguladığı İnternet Erişim Yasaklarını aşağıdaki 2 programdan birini kullanarak (seçenek olması açısından 2 program verdim) veya Ağ Bağlantınıza Türkiye Lokasyonlu Olmayan DNS Adresleri girerek delebilirsiniz.

http://www.hotspotshield.com/ & http://www.ultravpn.fr/

Yukarıda adreslerini verdiğim programlar internet bağlantı hızınızı yavaşlatabilir ve internet bağlantınızın kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle DNS Adresi Değişikliği yapabilecek deneyime sahip kullanıcılara böyle programlar kullanmalarını tavsiye etmem.

Windows XP DNS Ayarları

http://support.microsoft.com/kb/305553/tr

Vista DNS Ayarları

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/tr-TR/help/e070bf7b-6d5e-4f49-b4f7-10aa8d8b11e21055.mspx

Aşağıdaki DNS Adreslerini kullanabilirsiniz.

1. DNS Adresi: 212.175.13.115

2. DNS Adresi: 212.175.13.116

veya

http://www.opendns.com/ adresindeki sayfanın sağ altındaki DNS Adresleri

veya

1. DNS Adresi: 4.2.2.4

2. DNS Adresi: 4.2.2.2

Vista'yı bilmiyorum ama Windows XP'de DNS Adreslerini yapılandırırken

IP Adresi (Bilgisayarın Modemden Alacağı IP Adresi) - Modem'e göre değişiklik gösterir.

Alt Ağ Maskesi - Standart olarak 255.255.255.0

Varsayılan Ağ Geçidi - Modem'e göre değişiklik gösterir.

adreslerini Yeni DNS Adresleri'yle birlikte girmeniz zorunludur arkadaşlar.

Kulandığınız Modem'e göre değişen bu adresleri öğrenmek için http://support.microsoft.com/kb/305553/tr sayfasındaki Microsoft Makalesi'nde "TCP/IP nasıl yapılandırılır" adlı başlıktaki 1. ve 2. Adımları uyguladığınızda açılan pencerede "Bağlandığında bildirim alanında simge göster" kutucuğunu işaretledikten sonra pencereyi onaylayın.

Daha sonra Windows Sistem Saati (ekranın sağ alt köşedesindeki windows bildirim alanı) yanında beliren Mavi Ekranlı Monitör Simgesi'ne çift tıklayarak Destek Sekmesi'ne geçip Ayrıntılar Tuşu'na basın.

Bu adresleri yukarıdaki 3 Çift DNS Adresi seçeneğinden dilediğiniz biriyle birlikte yine aynı makalede 3. Adımda bahsedilen "İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP) Özellikleri" penceresine girdiğinizde DNS Adresi Değişikliğiniz tamamdır arkadaşlar.

( Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız ayarlarınızı sıfırlamak için aynı pencerede otomatiğe al seçeneklerini işaretlemeniz yeterlidir. )

rvdrpe.jpg

Yeni DNS Adreslerinizle yasaklı sitelerin büyük bir bölümüne girebileceksiniz fakat İnternet Servis Sağlayıcınızın size otomatik olarak sağladığı DNS Adresleriyle daha önce girebildiğiniz bazı yasaklanmamış siteleri Yeni DNS Adreslerinizle açamayabilirsiniz. Bu tür aksaklıklar normaldir ve nadiren görülür.

Aşağıdaki Ekran Görüntüsünde başarılı bir DNS Ayarı görüyorsunuz.

2cym8a8.jpg

Windows Sistem Saati'nin yanındaki Mavi Ekranlı Monitör Simgesi'ne sağ tıklayıp "Onar" seçeneğini seçtiğinizde yeni ayarlarınız etkin olacaktır. Yeni ayarlarınızın etkin olmadığını görürseniz bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Yeni DNS Sunucularınızı denemek için www.youtube.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yasakçı zihniyeti de bu fırsatla 1 defa daha lanetliyorum arkadaşlar.

Link to comment
Share on other sites

Pardon da programa ne gerek var ben vista kullanıyorum ve dns ayarlarını elle giriyorum hçbirsorun olmadan istediğim siteyede girebiliyorum youtube,megaupload falan youtube jackerda yükledinmi tamamdır.

Sen olayı aşmışsın bab :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...