Jump to content

Opera Kendi Rekorunu Opera 10 Ile Kırdı


CouldWasMySouL

Recommended Posts

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply
marka bağımlılığı kötüdür dostum.2 yıldır opera kullanmama rağmen diğer browserlarla arama duvar örmüyorum ve her yeni sürümlerine bakıyorum.ama cidden opera en iyisi.bir arkadaş hiçbiri bize para vermiyor demiş dorudur ama denemeden karşı çıkmayı da anlamıyorum.ben mesela denedim firefox 3 buçuk'u ama hala beklediğim şeyler yok.

***İnternette gezmek istiyor ve eklentilerle ilgilenmiyorsanız opera kullanın fakat firefox sadece bir browser sayılmaz, hızı da umurumda değil.

***Eklentilerle neler yapılabileceği hakkında fikri olmayan arkadaşlar Firefox hakkında ne derlerse yanlış olur.

*** pek çoğu onlarca mb lık programın işini yapan 3000 den fazla eklentisi var firefoxun.......

****FİREFOX' u diğer browserlarla karşılaştırmak SAÇMALIK benim açımdan. SADECE işime yarayacak eklentileri seçmek 3 ayımı. FİREFOX VE EKLENTİ KULLANANLARIN BAŞKA TERCİH ŞANSI YOKTUR.

Link to comment
Share on other sites

Opera Turbo'yu denedim az önce ve hakikaten de hızlıymış. Ama şu bir gerçek; Firefox 3.5.3 Operayı aratmayacak kadar hızlı ( eklentileri ile tabiki). Reklam yok, script yok, gereksiz resim yok. hangi site olsa rahat rahat açılır.

Ve hiçkimse bana IE8i savunmasın. Firefoxun 2 sürümü bile daha hızlı ve stabildi :download1:

-----

Neden mi Firefox?

* AdBlock Plus (ve extraları): istemediğiniz ne varsa sağ tıka bakar.

* Stylish: Görsellik adına ne varsa...

* Greasmonkey: Firefoxtan sonra en büyük icat.

* AutoPager: sayfaya gitmeyin, o size gelsin.

* BugMeNot: forumlara üye olmak zorunda değilsiniz.

* Menu Editor: istemediğiniz menülerden kurtulun.

* Mr. Tech Toolkit: Maksimum kişiselleştirme için.

* Screengrab: ekran görüntüsü almak hiç bu kadar kolay olmamıştı...

* WOT: kötü amaçlı siteyi sizin için tespit ediyor.

veee en önemlisi...

* FoxyProxy: hosts dosyasını düzenlemek tarihe karışıyor. Artık Dünya'nın istediğiniz yerindeki sayfayı kolayca açın.

Çoğu eklentisinin eşi benzeri olmayan bir tarayıcıyı kullanmak varken neden sırf hızlı diye başka bir tarayıcıya transfer olayım ki :download1:

Link to comment
Share on other sites

opera nın kendine göre güzel özellikleri var firefox un kendine has özellikleri ikisinide kullanıyorum herkes kendi tarayıcısını test edebilir hangisi daha uyumlu internet ile bakabilir

alttki linkten kontrol edebilirsiniz

http://acid3.acidtests.org/[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Yakışır...:D

Çoğunluk Opera kullanmıyor olabilir ama bu operanın daha kötü olduğu anlamına gelmez opera kullanıyorum 9 senedir veya 10 herneyse mozilla ve diğer tarayıcılarda yüklü pc mde ama en kralı opera mozilla zamanında google ile anlaşarak reklamını iyi yaptı şimdi bi anlaşmaları yok ama varken iyi yaptı ozaman diğer kullanıcıların dikkatini çekerek sonuçta millet exp.dan mozillaya geçince çok hoşuna gitti sebep bu ama en iyi şuan benim kafamda opera

operanın şu yeni çıkan turbo özelliğide bir işe yaramaz bence sonuçda afganistanda yaşamıyoruz en kötü bağlantı benim bildiğim 512kb olduğu için gereksiz bir şey aman herneyse :download1:

Link to comment
Share on other sites

opera kullananlara bir soru facebookda video izlerken goruntunun gitmesi sadece sesin gelmesi gib bir durumla karsılaşan varmı birde bazı sitelerdeki resimlerin kare kare gozukmesi durumu var tabii ornegin gladiatus.net gibi bu sorunları olanlar varmı acaba ???

ornk bi kaç site daha vereyim facebook anasayfa (giriş yapılmadan once) tnctr düzenle alıntı yap vs vs.. cözünürlüğü ile oynanmış resim gibi duruyorlar opera ile

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Yaklaşık 8 yıldır opera kullanıyorum bu yeni versiyona turbo özelliği eklenmiş zaten her yeni sürümde bi geliştirme oluyor bu da operayı eskiden beri hız ve güvenlik şampiyonu yapıyor..bence opera halen 1 numara diğerleri onu taklit ediyor..Operanın "yapıştır ve git " özelliği halen hiç bir browserde yok...operadan vazgeçilmez...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Bende Opera Kullanıyorum. Gerçekten mükemmel bir program. Mozilla Firefox geç açılıyor. İsterseniz test edebilirsiniz. Ayrıca Firefox da Açılınca Arama Duvarı yok. Herşeyi eklentilere vermeyin. Firefox hep max. görüntü verir, bu yüzdende fazla kota yer. Ama Opera'nın 10. sürümünde "Opera Turbo" denen bir özelliği geldi. Bu internet hızınız düşük ise internette çok daha hızlı gezmenize yarıyor. Ne derseniz diyin, bana göre en iyi program OPERA 10 ... :pardon:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

1 - Firefox cok hizli, Opera en hizli.

2 - Firefox'un eklenti destegi iyi ama adam olmasi icin 50 civarinda eklenti gerekiyor.

Opera'nin eklenti destegi icler acisi ama Firefox'a mecburen kurulmasi gerekn 30 kadar eklenti zaten hazir olarak icinde geliyor.

3 - Firefox web standartlari ile tamamen uyumlu. Opera + olarak IE standartsizliklari ile de tamamen uyumlu.

4 - Firefox ilk kuruldugunda daha az hafiza tuketiyor ama eklentiler artinca bu tersine donuyor.

5 - Firefox adblock plus, noscript , cookie control gibi eklentiler ile maksimum koruma saglarken Opera'da bu kismen mevcut.

6 - Firefox'ta eklenti sayisi artinca tablar arasi gecis bayagi yavasliyor, Opera'da degismiyor. ( Cunku eklenti yok, olsa belki degisirdi )

7 - Firefox ile sayfa boyutu degisince filmler v.b. ayni hizda oynuyor. Ama opera'da filmi ornek %250 zoom yapinca hiz da ayni oranda dusuyor, kare kare gostermeye basliyor. Ikisi de tam ekran oynatmada sorunsuz.

8 - Firefox arada cokuyor. (Buyuk ihtimalle eklentilerin sebep oldugu nedenlerdendir ) Opera'da cokme olmaz. ( Ben simdiye kadar hic denk gelmedim )

9 - Firefox acik kodlu, ucretsiz ve hep oyle kalacak. Opera kapali kod, eskiden ucretliydi, simdi degil. Ama belli olmaz kulalnici sayisi artarsa fikir degistirebilirler yine. ;)

Benim gorduklerim bunlar. Isim cok acilse ve kisaysa Opera acip isimi hallediyorum. Ama uzin surecekse ve eklenti destegine de ihtiyacim olacaksa Firefox acarim. Bizim aptal e-devletimizin aptal siteleri icin ise maalesef hala IE.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...