Jump to content

1 Bilgisayar Neden Kapanır ?


Meftun

Recommended Posts

arkadaşlar 2004 model bir laptopum var. bu bilgisyar nedense aşırı yüklenilince kapanıyor. restart atıyor demiyorum. sanki pilsiz laptopun fişini çekmiş gibi kapanıyor. ben fanda arıza olduğunu düşünüyorum. başka neden olabilir?

Link to comment
Share on other sites

fanlar hiçmi çalışmıyor? sağlamsa biraz olsun dönüyordur. bilgisayarı kapat ters çevir elektrik süpürgesiyle fanların orayı iyice bir çektir içinden bak ne kadar toz pislik çıkacak. :dribble: fan sağlamsa sorun kalmaz. çektirdikten sonra pcyi aç bakalım ne olacak. fanlar normal çalışırsa ve de pc yine aynı kapanırsa işlemcide sorun olabilir...

Link to comment
Share on other sites

şarj ya da pildeyken fark etmiyor.fanın döndüğünü duyuyorum hemde baya hızlı dönüyor.

amilo 1420 intel centrino 1.6 fujitsu simens vs

bu sorunun başlangıcı şu şekilde oldu; ben 1 keresinde bunun işlemcisini bir sebebten ötürü söktüm sonra tekrar taktım. daha sonra bunu yapmaya başladı. takarken hasar vermiş olsam hiç çalışmaz makine. fanın döndüğünü de bilyiorum, ısınma ile alakalı gibi geliyor bu sorun bana. ısınma sorunu olsa restart atması lazım. yani neden komple kapatırki kendini...

Link to comment
Share on other sites

arkadsım soru bıos la alakalı bence zamanında benım laptopta bırsey ıdnırınce kapanıyordu pc yı acarken f2 bende ıdı sende ne bılmıyorum basılı tutunca gırdıgın ekranda default secenegını tıkla baslangıc ayalrarına donsn buuyk ıhtımalle sorun kalmaycaktır.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar bende toshiba L300 15v bilg. var. yaklasık 1 aydır tam iki saatte bir kapanıyor format attım yine aynı nedendir acaba?

Fanlardan olabilir @yürüyenadam

@meftun işlemci test yazılımlarından cpuspeed var, yazılımı denedikten sonra sonucu yazarsanız sevinirim...

veya kendi paylaşımım olan şuradakiyazılımı kullanıp sonucu gönderin...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...