Jump to content

Dünya Barış ödülünü Kim Aldı Biliyormusunuz?


youarechild

Recommended Posts

Nobel barış ödülünün sahibi açıklandı... Bu yıl ödülü alan kişi ABD tarihinin ilk siyahi başkanı seçilen Barak Obama oldu...

Obama'ya ödül; nükleer silah stokunun azaltılması çağrıları ve dünya barışı için yaptığı katkılar nedeniyle verildi.

UMUDA ÖDÜL

Obama'nın yaptığı girişimlerin hiçbiri sonuç vermedi ama Nobel Komitesi, barış ödülü için Obama'nın dünyaya verdiği umudu yeterli gördü. Komite, "Obama kadar dünyanın ilgisini çekerek insanlara daha iyi bir gelecek için umut veren bir insan nadir görülür." açıklamasını yaptı.

Nobel Komitesi Başkanı Thorbjoern Jagland gazetecilerin, Obama'ya ödülün ''vaktinden önce verilip verilmediği'' yönündeki sorularına, ''Obama'nın şu ana kadar yaptıklarıyla ödülü hak ettiğini ve bu ödülün onun yapmaya çalıştıklarına katkıda bulunmasını umdukları'' cevabını verdi.Başkan; Nobel'in para ödülü olan 1,4 milyon doları 10 Aralık'ta Oslo'da alacak. Parayı ne yapacağı ise merak konusu!..

İYİ DE OBAMA NE YAPTI Kİ...

Ödülün Obama'ya verilmesi herkesi şaşkına çevirdi. Böyle bir sürpriz beklenmiyordu. Özellikle de Obama'nın henüz "barış" adına yaptığı somut hiç bir icraat ortada yokken...

Şu soruları sormak gerekiyor;

*Obama'nın barış adına yaptığı hangi girişim sonuçlandı?

HENÜZ HİÇBİRİ

*Ortadoğu'da akan kanı durdur mu?

BU SÖZ ONUN: Göreve ilk geldiği günlerde İsrail, Filistin'i kan gölüne çevirmişti. Herkes Obama ne tepki verecek diye bekliyordu. Obama golf oynarken sözünü söyledi; "Benim çocuklarıma da füze atılsa ben de aynı karşılığı verirdim..."

*Irak'daki işgale son verdi mi?

Irak'a özgürlük vaadiyle ölüm ******üren onun yönettiği ülke... Önce kan gölüne çevirdiler, şimdi kanı dindireceğiz diyorlar. Ama henüz bu da olmadı...

*İşkence üssü Guantanamo'yu kapattı mı?

Göreve geldiğim anda kapatacağım demişti. Ama hala o işkence üssü açık ve hala işkence sürüyor... Tek fark şu, yeni mahkum alınmıyor, eskilere işkenceyle idare ediyorlar.

Obama ABD'de Nobel Barış Ödülü'nü alan üçüncü Demokrat Başkan! Jimmy Carter 2002'de, Al Gore iklim çalışmalarından dolayı 2007'de almıştı.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...