Jump to content

Notebook çalınırsa Nasıl Bulabilirim?


maxi_cex

Recommended Posts

Notebook u çaldırmadan önce nasıl korurum diye düşünmelisin bence bunun için notebook kilitleri var evde sağlam bir yere kilitlersin. hırsızın o notebooku çalması için kasasını kırması gerekir ve kırarsa bi işinede yaramaz.

2009127151705.jpg

Çaldırdıktan sonra ya gelince örnek bir haber: :D

Hırsızı doğduğuna pişman etti!

Hırsızı doğduğuna pişman etti!Diz üstü bilgisayarı çalınan adam, polisler suçlunun peşindeyken hırsızı doğduğuna pişman etti!

ABD’de yaşayan Joshua Alston için sıradan bir gündü. Evine gelmiş diz üstü bilgisayarını odasında bırakmış ve duş almak için banyoya girmişti. Fakat o duştayken içeriden garip sesler geldiğini duydu. Apar topar duştan çıktığında ise siz ütü bilgisayarı dahil evindeki pek çok elektronik cihazın çalındığını fark etti.

Öncelikle polise haber verdi. Ardından ise masa üstü bilgisayarına girerek, notebook’un da yüklü olan LogMeIn programına bağlanmayı denedi. Kendi bilgisayarına uzaktan erişim sağlayan program, bir süre sonra Alston’un diz üstü bilgisayarının açıldığını tespit etti ve Alston, hırsızın kullandığı bilgisayarına giriş yaptı.

Bundan sonra ise polisler suçluyu yakalayana kadar hırsıza yapmadığını bırakmadı. Önce hırsızın yüklediği MP3′leri sildi.

Ardından bir porno film açtı ve uzaktan eriştiği çalınmış laptop’ından izlemeye başladı. Hırsız filmi kapattı ama bir türlü kurtulamadı. Diz üstü bilgisayarının webcam’inden hırsızın görüntüsünü aldı ve Photoshop ile üzerine “İşte bir geri zekalı daha” yazarak, laptop’ın masa üstü resmi olarak değiştirdi.

Hırsıza bak Teknolojiden yoksun herif :)

Link to comment
Share on other sites

güzel çözümler ama tam koruma sayilmaz bios kırıcı bir suru program var piyasada mac adresi derseniz oda format atinca deişiyor yada mac changerlar var yani minareyi calan kılıfı hazirlar calan hırsız teknoloji özürlü olsa bile caldigini bir bilgisayarciya ******ürüp satacaktir.. onun için en saglam koruma yönetemi yastik alti :D

beyler evet çalınırsa malesef bir su yada süt içmektir çalındığında bulunma ihtimali tamamen şans baska birsey deyil oyüzden en salam yol ÇALDIRMAYIN :))

Link to comment
Share on other sites

Güleyimde boşa gitmesin... :D:)

Hırsızlar artık profesyonel. Çalmak isterse çalar. Gayet basit. Heryerde satılan gaz maskeleriyle eve giriyorlar. Girmeden önce eve bayıltıcı gaz sıkıyorlar. Hatta dalga geçer gibi insanların yattığı yerleri değiştiriyorlar. Sonrası malum. Medet umarak polisi arıyorsun geliyorlar. Göstermelik olarak el izleri felan alıyorlar. Sana bir sürü soru soruyorlar. Gereksiz sorular. Sonuçta şöyle yapsaydın böyle yapsaydın hırsız girmezdi felan gibi gayet komik fikirler öne sürüyorlar. Yani sen sonuçta suça teşvikle suçlu duruma düşüyorsun. Neticede polislere bir rahatsızlık vermiş oluyorsun. Hatta laptopun ve sen hiç olmasan daha iyi olur diye düşünmeye başlıyorsun. Neticede sen ve kahrolası laptopun olmasa polislerde karakolda çay içip huzur içinde muhabbet ediyor olacaklardı. Neyse neticede hırsızlara karşı kanunlarda yetersiz olduğundan polisler yakalamaya bile gerek duymuyorlar. Zira zahmet buyurup yakalasalar bile savcılık yada hadi bilemedin hakim serbest bırakıyor. Şimdiye kadar malı çalınıp bu tür işlemlerden geçerek şikayetçi olmuş hiç kimsenin karakolca çağrılıp "hırsızları bulduk, mallarıda nerelerde sattığını tespit edip gidip aldık. Gel kardeşim al mallarını" dediğini duymadım. Ama polisler senin benim verdiğimiz vergiyle misler gibi maaşlarını alırlar. İşin kötü tarafı aldıkları maaşında helal olduğunu düşünüp huzur içinde yaşarlar.

Neticede kimseye güvenme. Kendinede güvenme hırsız isterse bırak laptopu donunu bile alır.

Haa unutmadan... Hırsızlar devletin özellikle korudukları mahlukatlardır. Erkenden kendine gelirsen sakın onlara zarar verme. Yoksa bu devlet sana kan kusturur haberin ola...

Link to comment
Share on other sites

ARKADAŞIM ÖN YARGILI DÜŞÜNME !!!!!

SENİN KEYFİNE BAKTIĞIN DEDİĞİN POLİSLER,BENİM ARKADAŞIMA AİT LAPTOPU ARADAN 1 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN BULUP TESLİM ETTİLER,ÖNYARGILI DÜŞÜNÜP BURADA LAF KALABALIĞ YAPMA,

ÇALINAN LAPTOPLARI NASIL BULUNACAĞI KONUSUNDADA

LAPTOPU OLAN ARKADAŞ;LAPTOPUN HARDDİSKİNE SANA AİT BİR ADRES TELEFON BELİRTİLEN BİR BELGE VEYA NÜFÜS CÜZDANI,EHLİYET VE BENZERİ JPG UZANTILI RESMİ KAYIT ET,LAPTOP ÇALINSA BİLE VERİ KURTARMA İLE GERİ GETİRELEN DATALARDAN SANA ULAŞIRLAR...........

TAMAM KARDEŞ.,

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...