Jump to content

Windows 10'da Başlat Menüsü Yedekleme / Geri Yükleme


semsibey
 Share

Recommended Posts

  • Editor

Windows 10 – Daha Sonra Geri Yüklemek için Başlat Menünüzü Yedekleyin

Makalenin İngilzcesi: https://justpaste.it/5ez9k

Benim gibiyseniz ve masaüstünüzde çok sayıda simgeye sahip olmak yerine birçok uygulamayı Windows 10 Başlat Menüsüne sabitleyin, o zaman okumaya devam edin. Değilse, gelecekte isteyebilirsiniz, bu yüzden okumaya devam edin.

start-menu-tiles-e1645827799145.png

Windows sürücümü en son biçimlendirdiğimde, Başlat Menüsü döşeme düzenlememi yedeklemeyi unuttum ve bunu manuel olarak tekrar yapmak oldukça güçtü. Şimdi her ihtimale karşı fayans düzenlemesinin yedeğini alıyorum.

Yedekleme basittir:

  1. Başlat Menüsü düğmesini tıklayın ve PowerShell'i arayın
  2. Windows PowerShell'e sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır'ı seçin (zaten yöneticiyseniz yapmanıza gerek yok)
  3. Aşağıdaki satırı imlece yapıştırın, ardından Enter'a basın (yedekleme dosyası için kendi yolunuzu seçebilirsiniz):Export-StartLayout -UseDesktopApplicationID -Path "D:\start_menu.xml"

Geri yükleme biraz yaratıcılık gerektirir:

  1. Başlat Menüsü düğmesini tıklayın ve gpedit.msc dosyasını arayın, ardından Grup İlkesi Düzenleyicisini (GPE) açmak için tıklayın.
  2. Kullanıcı Yapılandırması -> Yönetim Şablonları -> Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu'na gidin - Düzeni Başlat'a çift tıklayın ve Etkin olarak ayarlayın
  3. Mizanpaj Dosyasını Başlat alanına, .XML yedekleme dosyanızın yolunu, etrafındaki ” ” karakterleri olmadan yapıştırın, örneğin:D:\start_menu.xml
  4. Uygula düğmesini tıklayın, ancak Düzeni Başlat penceresini kapatmayın
  5. PowerShell'i yönetici olarak açın ve aşağıdaki satırı yapıştırın, ardından Enter'a basın:Stop-Process -name "explorer.exe"
  6. Explorer otomatik olarak yeniden başlatılmalıdır, ancak PowerShell'de aşağıdaki satırı yazıp Enter'a basmaması durumunda:Start-Process explorer.exe
  7. Windows PowerShell penceresini kapatmayın
  8. GPE - Düzeni Başlat'a dönün ve Yapılandırılmadı'yı seçin, ardından Uygula'ya basın ve Düzeni Başlat ve GPE'yi kapatın (bunu yapmazsanız Başlat Menüsü kutucuklarınız kilitlenir).
  9. PowerShell'de, Explorer'ı yeniden başlatmak için 5. noktadan itibaren satırı tekrar yapıştırın, ardından otomatik olarak yeniden başlamazsa yeniden başlatın, ardından PowerShell'i kapatabilirsiniz.
  10. Simgeleriniz geri gelmeli, ancak yalnızca karoların ilk sütununu göstermelidir. Genişletmek için, düzenlemek üzere bir kategorinin adına tıklayın, örneğin yukarıdaki resmimden “Oyun”, ardından CTRL tuşunu basılı tutun ve Başlat Menünüzün tüm sütunlarını göstermek için Sağ Ok'a birkaç kez basın.

Not: Geri yüklenen Başlat Menüsünde bazı simgelerin görünmemesi durumunda, .XML dosyasını her zaman Not Defteri ile açarak kontrol edebilirsiniz. AppUserModelIDya da değerlerine bakıyor olmalısınızDesktopApplicationID

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...