Jump to content

Office Xp-2003-2007 ürün Anahtarı Otomatik Girme ?


Cukulata76

Recommended Posts

Her ne kadar kullanılır bilmiyorum ama bence buda güzel bir paylaşım.

sadece key office de hangi programın kurulup kurulamayacağını da önceden belirliyebiliyorsunuz.

Blogumda paylaştım

http://freshdragon.blogspot.com/2009/11/microsoft-office-2007-kurulum.html[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Senin çalışmanda güzel. Keşke arattığımda seninkini bulup üzerinden çalışsaydım ama bulamadım.

Bulduklarımda tam anlatılmamış eksiktiler. Yabancı siteden bulup çalışmamı gerçekleştirdim...

Haziran ayında yayınlamıştım.

Please register to see this content.

Burdan bakabilirsiniz. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra...

bir öneridede ben bulunayım. autoit programını bulup bilgisayarınıza kurun. bu forumdada var. sonra bir txt dosyası oluşturup uzantısını au3 olarak değiştirin. mesela key.au3 gibi. sonra oluşturduğunuz au3 dosyasını not defteriyle açın. serial isteyen veya forum doldurulacak alanın bulunduğu sihirbazın başlığını, büyük-küçük harf duyarlı bir şekilde not defterine aşağıda yazacağım komuta göre bizzat yazın.

run("")

tırnaklar arasına kurulacak program veya setup dosyası yazılacak. mesela:

run("setup.exe")

winwaitactive("")

tırnak işaretlerinin arasına sihirbazın ilk satırı gelecek. mesela diyelimki sihirbazın ilk satırında: Lütfen Ürün anahtarınızı giriniz... yazıor bu şöyle girilecek.

winwaitactive("Lütfen Ürün anahtarınızı giriniz..")

eğer sihirbaz başlığı aynı gidiyorsa, yani bütün sihirbazların başlığı mesela office kurulumu şeklindeyse, o zaman bir alttaki satır ikinci tırnaklara girilecek.mesela birinci satır offic kurulumu alttakide yukarıdaki gibi lütfen ürün anahtarınızı giriniz şeklinde olsun. o zaman şu şekilde yazarız.

winwaitactive("","Lütfen Ürün anahtarınızı giriniz...")

böylece script'imize hangi sihirbazda harakete geçeceğini öğretmiş olduk. örneklerimiz office ile oldu ama bunu antivirüsler, vs, vs serial, email, vb vb isteyen bütün programlarda uygulayabiliriz. diyelimki sihirbazı tanıttık; peki seriali nasl girdireceğiz? send yani gönder komutula... aşağıya bir örnek yazacağım. bunda - kesinlikle yazılmayacak. ancak - ile kabul eden programlar varsa, (kaspersky) gibi onlara - ilede yazabilirsiniz. ancak office de - ye yer yok.

send("GRMFGGM783VXVQKPKM3HMDFXB")

eğer sihirbaz geldiğinde, direk serial yazma alanına geliyorsa, şu iki komutu yazmanız yeterli olacaktır. ama sihirbazın durumuna göre ilk komut size bağlı. tabiki anahtar komutuda... ben alttaki komutların sadece iskelet olarak görünmesini istiyorum içerik sizden.

winwaitactive("","Lütfen Ürün anahtarınızı giriniz...")

send("GRMFGGM783VXVQKPKM3HMDFXB")

bunları yazdığınızda otomatik anahtar girme scriptimiz hazır olaaktır. fakat sihirbaz geldiğinde imleç doğrudan serial girilecek alanda omuyor veya birden fazla bilgi girilmesi gereken alan varsa, onuda aşağıdaki gibi gireceğiz. bir hayali program kuralım ve yukarıda isim aşağıda email, dahada aşağıda serial sorsun ve seriali 123456 olsun. sihirbazın illk satırıda kuruluma hoşgeldiniz. olsun.

winwaitactive("kuruluma hoşgeldiniz")

send("administrator{tab}[email protected]{tab}123456")

örnektede görüldüğü üzere, {} işaretlerinin arasına tab yazarak, scripte tab bastırmış yani alanlar arasında dolaştırmış olduk. enter yazarakta enter tuşu yollanabilir ama yeri burası değil onun için katılımsız destek konularını incelemeniz gerekiyor. ben resim video istemem yazılı doküman yokmu diyorsanız, korlervadisi.com adresinde yazılı anlatımlar sayfasında yayınladım. kendi sitemdir. konumuza dönelim. şimdide au3 dosyasına sağ tıklayıp copmle script diyoruz ve exe uzantılı dosyayı ede ediyoruz. bunun için bilgisayarda autoit programının kurulu olması şarttır.

son birkaç not! birincsi bu exe dosyamız programı kuran dosya ile aynı yerde klasörde yer alacak. ikincisi programı kurmaya setup dosyasından değilde oluşturduğumuz bu exe uzantılı dosyadan başlayacağız. yani oluşturduğunuz exe uzantılı dosyayı çift tıklayıp programı kurmaya başladığınızda, ilgili yere gelindiğinde, bilgilerin ilgili alanlara kendiliğinden doluştuğunu görecek ve işlem kısa zamanda tamamlandığnda nex yada ileri tıklayıp devam edeceksiniz. isterseniz yarı katılımsız kurulumlarda hazırlayabilirsiniz. bütün bunları arkadaşın konusuna katkıda bulunmak üzere yazdım. iyi paylaşımlar. bu arada ben görme engelli bir bilgisayar kullanıcısıyım.

Link to comment
Share on other sites

sağolasın kardeşim emeğine sağlık ben bunu daha önce denemiştim ancak başaramamıştım ancak burada resimli anlatım var bu nedenle sanırım başarabilirim teşekkürler

Link to comment
Share on other sites

Rica ederim güle güle kullanın...

sağolasın kardeşim emeğine sağlık ben bunu daha önce denemiştim ancak başaramamıştım ancak burada resimli anlatım var bu nedenle sanırım başarabilirim teşekkürler
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...