Jump to content

İnönü Tablosu Sahibini Arıyor


mavikiz

Recommended Posts

ismet_inonu_tablo_b.jpg

Türkiye Cumhuriyeti'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün, tam 60 yıl önce yapılan tablosu, geçirdiği sıkıntılı senelere veda etmeye hazırlanıyor.

Yıllarca el değiştiren ve sonunda bir sanat galerisine satılan tablo, şimdi yeni sahibini bekliyor.

İsmet İnönü'yü 1940'lı yıllarda bir sandalyede otururken tasvir eden tuval üzerine 200x120 ebadındaki yağlı boya tablo, Ressam Kemal Onaran'ın imzasını taşıyor.

İnönü tarafından sipariş edildiği, ancak bilinmeyen bir nedenle alınamadığı belirtilen tablo yıllarca bilinmeyen yerlerde saklandı. Üzerinde, uygun şartlarda saklanmadığından nem oluşan, kimi yerlerinde hasarlar oluşan ve tamir edilen tablo elden ele dolaştı.

Bunlara rağmen hala sanatsal değerinden hiç bir şey yitirmeyen tablonun üzerindeki yılların izleri değerine değer kattı. Tablo, sonunda bir sanat galerisine satıldı ve şimdi kendisine iyi bakacak yeni sahibini özlemle bekliyor.

"Gönül İster ki Müzeye Girsin"

HC Sanat Galerisi'nin sahibi ve koleksiyoncu Hüseyin Cahit Özer, tabloda, İnönü'nün 50 yaşlarında olduğunu ifade etti. Özerk, bazı kuruluş ve siyasi partilerden de telefonlar geldiğini, sanat galerisine gelerek tabloyu incelediklerini ifade etti.

İnönü Vakfı'ndan da gelip tabloya baktıklarını anlatan Özerk, "Gönül istiyor ki bu değerli tablo müzeye girsin" dedi.

(TRT)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...