Jump to content

Board Ve Ekran Kartının Uyumlulugu


rommantix29

Recommended Posts

s.a. beyler board ve akran kartların da nelere dikkat etmemiz lazım

ekran kartı alırken boardın hangi özelligine bakmamı gerekiyor

yardımlarınız için simdiden tesekkürler :)

Link to comment
Share on other sites

fsb oranı iyi olucak 2000mhz ve sütü ram destekleyicek 1.65 v ve üzeri ramlari stabil bir şeklide çalıştırabilecek nitelikte olucak Raid destekleyicek 1.600 voltajda ve 4000 mhzde bir işlemciyi stabil çalıştırabilecek

Yok daha neler. Adam bi soru sordu sende cılkını çıkartıyorsun batosnokia. Adam gibi cevaplar vereceksen ver yoksa kullanıcılar ile dalga geçer gibi şeyleri kendine sakla. Yada sistemini yaz ki senin ne halde olduğunu bizlerde bilelim ki bizlerde sana abuk sabuk yazılar yazabilelim :)

Sorunun cevabına gelirsek;

Öncelikle kendi ihtiyaçlarını tespit etmelisin Rommantix29. PC'yi ne amaçlı kullanacağına göre sistem performansını ve bütçesini ayarlamalısın. Render veya Video encode gibi işler yapacaksan Core i7 işlemci veya Quad Core işlemcileri seçmelisin vede bunlara uygun anakarlar seçmelisin tabiki :)

Anakartın üzerinde değiştirmeyi düşünmediğin parçalar var ise (mesela harddisk, DVD Room vs vs) onları bağlayabileceğin ATA veya SATA bağlantılarının olmasına dikkat etmelisin. Extra özellik olarak On-Board ses kartı ekran kartı vs olan anakartlar fiyatı arttırır. Ayrıca kullanmak istediğin RAM türünü belirlemen de gerekecektir. Halen kullanmakta olduğun RAM'ler DDR2 seviyesinde iken DDR3 destekli anakart almak sana RAM konusunda extra fiyat artışı olarak sana geri dönecektir. Alacağın anakartın sende bulunan RAM'leri (DDR2-667MHz yada DDR2-800MHz) destekleyip desteklemediğini öğrenmen gerekir.

Ekran kartında ise öncelikle bağlantı türünü seçmelisin. AGP bağlantılı yada PCI-Express bağlantılı olarak 2 çeşit ekran kartı var piyasada. Piyasada genellikle PCI-Express bağlantılı anakartlar var. AGP artık miyadını bitirdi, ama halen kullananlarda yok değil. Ekran kartında önemli olan bit değeri. 1 GB 128 bit yerine 512 Mb 256 bit ekran kartı almak daha akılcı olacaktır. Ayrıca GPU saati yüksek ve RAM saati yüksek olmasıda daha iyi performans vermesi demektir. Ayrıca ekran kartında kullanılan RAM GDDR3, GDDR4,GDDR5 diye farklılıklar görebilirsin araştırırsan. Bunlar normal RAM'lerde olduğu gibi hız ve performans konusunda bize yardımcı olacaktır. Mesela 128 bit 512 Mb GDDR3 bir ekran kartı ile 256 bit 512 Mb GDDR4 ekran kartı arasında %15-%32'lere varan performans farkı oluşmakta. Vede üst düzey ekran kartlarıda mevcut piyasada mesela 4870x2 ve 9800x2 gibi. bunlar fazla meliyetli olmaları nedeni ile fzlada tercih edilen şeyler değiller malesef.

Yüksek performans yüksek bütçe ile oluyor malesef bunuda unutma. İşine yaramayacağını bilerek yüksek performanslı PC toplamaya çalışmak senin bütçeni etkileyeceğide bir gerçek. O yüzden abartmadan kendi kullanım amaçlarına göre seç alacağın parçaları.

Haydi kolay gele.

Link to comment
Share on other sites

bilip bilmeden konuşma benim , senin yaşın kadar bilgisayar geçmişim var Bilgisayrdan biraz anlasaydın i7 920 ile hd3870 kullanmazdın. i7'yi 2.0Ghzde kullansan bile hd3870 ile darboğaza takılır. Bilgisayar dükkanım var. Uyarsa gel Edirneye nokta bilgisayara. Bir konuşalım bakalım. Ben oğuz çevik.

Bilinchard : Yavaş gel...Biraz daha seviye lütfen. Uyarı aldınız.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...