Jump to content

World Of Warcraft'a Dava Açtı!


cemugur39

Recommended Posts

20091130082544_worldofwarcraft.jpg

WoW hastasından Blizzard'a komik dava.

World of Warcraft yüzünden Blizzard'a dava açtı; tanık olarak birbirinden inanılmaz ünlüleri çağırdı.

Amerika'da California'da yaşayan Erik Estavillo adlı bir World of Warcraft oyuncusu Blizzard firmasına dava açtı.

Davanın açılma nedeni ise çok garip. Estavillo World of Warcraft'ın hayatını etkilediğini ve kendisinde psikolojik bozukluklar yarattığını iddia ediyor.

Erik Estavillo'ya göre WoW kendisinde agorafobi yani açık alanlara çıkma korkusu, panik atak, depresyon ve OCD: obsesif kompulsif bozukluk gibi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olmuş.

İddialar bununla da bitmiyor. Estavillo, Blizzard'ın karakterlerin hareketlerini yavaş yaparak bir yerden bir yere gitme süresini uzattığını da iddia ediyor.

Peki gariplikler burada bitiyor mu? Hayır daha yeni başlıyor...

İlk davası değil...

Davacının mahkemeye bilirkişi olarak çağrılmasını istediği kişiler tam anlamıyla garip. Estavillo "The Catcher In the Rye" filminde oynayan Winona Ryder'ın gelip filmdeki "yabancılaşma" ögesi konusunda konuşmasını ve filmdeki yabancılaşmayı WoW ile bağdaştırmasını istedi. Bilirkişi olarak çağırılması istenen diğer bir ünlü ise Depeche Mode grubunun kurucusu Martin Lee Gore. Martin Lee Gore'un üzgün, yalnız ve yabancılaşmış bir insan olduğuna inanan Estavillo, Gore'un da gelip mahkemede bilirkişi olmasını talep ediyor.

Estavillo bu tür davaları daha önce de açmış. Xbox'ının bozulması nedeniyle Microsoft'a, Resistance: Fall of Men oyunundan yasaklandığı için Sony'e dava açan Erik Estavillo Mortal Kombat vs Dc oyunundaki Joker sevgisi nedeniyle mahkemeye mor bir takım elbiseyle gitmek isteyecek kadar takıntılı bir oyunsever.

Estavillo'nun Blizzard'dan istediği tazminat 1.000.000 dolar. Bu paranın kendi problemlerini çözeceğine inanıyor. Ama kendisine hem daha kolay hem de daha etkili olacağına inandığımız naçizane bir önerimiz var. Eğer bir oyun sende bir çok ruhsal sorun yaratıyorsa o oyunu oynamayı bırak.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...