Jump to content

Bursa 'Cenneti Beklerken'i izledi


mavikiz

Recommended Posts

Gala için Tayyare Kültür Merkezi'nde bir gece düzenlendi. Geceye Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin başta olmak üzere, yönetmen Fikret Hakan ile Çağan Irmak, filmde rol alan sanatçılar, iş ve sanat dünyasından davetliler ve Bursalılar katıldı.

Filmin gösterime girmesi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan filmin yönetmeni ve senarist Derviş Zaim, Cenneti Beklerken'in son filmi olduğunu kaydederek, filmin 15 Aralık Cuma günü tüm Türkiye'de gösterime gireceğini hatırlattı. Filmin gala gecesini Bursa'da Bursalılarla yapmaktan gurur duyduğunu belirten Zaim, "Film, Osmanlı İmparatorluğu'nda geçen bir hikayeyi konu alıyor. Taht kavgasını konu edinmeye çalıştık.

Bunun sinemaya aktarıldığında, enteresan bir eser olacağının farkına vardık. Bunu bir fon olarak kullandık. Anadolu'ya yapılan, serüven dolu bir yolculuğu anlatmaya çalıştık. Sonuçta, seyircinin keyifle izleyeceği ama seyircinin zekasına da saygı gösterecek bir film ortaya çıkardık" diye konuştu.

Filmin bugünün sıkıntılarına da ışık tuttuğunu söyleyen Yönetmen Zaim, "Cenneti Beklerken, bugünün problemlerine de ışık tutabilecek bir filmdir. Bu yönü de vardır. Çünkü filmde insanlar, iktidarla bir sanatçı yada iktidarla insanlar arasındaki ilişkileri de görebilecek" dedi.

Bu arada, filmin galası öncesinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin tarafından filmin Macaristanlı ekibine birer plaket verildi.

(haber7)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...