Jump to content

Microsoft, Windows 11 22h2 Için Iki Yükseltme Engelini Kaldırdı


MamLeter
 Share

Recommended Posts

Cihazınızı en son Windows 11 22H2 sürümüne yükseltmek istediyseniz ancak yükseltme bloğu veya uyumluluk sorunları nedeniyle cihazınız bunu alamıyorsa, hemen denemelisiniz. Microsoft, işletim sistemindeki iki büyük hatayı çözdü. Bunlardan biri baskı ile ilgiliydi, diğeri ise oyun performansı ile ilgiliydi.

İlk hata, Microsoft IPP Class Driver veya Universal Print Class Driver kullanan yazıcıların yalnızca varsayılan ayarlarla çalışmasına neden oluyordu. Renkler, yönlendirme, toner seçenekleri ve diğerleri dahil olmak üzere tüm gelişmiş seçenekler gizli kalabilir veya erişilemez durumda kalabilirdi.
Şirket, daha önce bu tür yazıcıların bağlı olduğu cihazlar için bir koruma bekletmesini etkinleştirmişti, bu yüzden Windows 11 sürüm 22H2 yükseltme teklifini bu cihazlar göremediler.
Windows Health Dashboard web sitesi artık hatanın nihayet düzeltildiğini söylüyor, böylece bu tür yazıcılara sahip kullanıcılar nihayet en son Windows 11 sürümünü edinebiliyor.
Bu sorundan hâlâ etkilenen tüm yazıcılar ait sorun, artık Windows 11 sürüm 22H2'ye yükseltme sırasında otomatik olarak çözülecektir.
Bazı oyunlara ve uygulamalara neden olan diğer hata, beklenenden daha düşük performans veya takılma yaşatıyordu. Benzer şekilde Microsoft, etkilenen cihazlar için bir uyumluluk bekletmesi kullanıyordu. Artık sorun da çözüldü. Ancak, hala hatadan etkilenmeye devam eden küçük bir oyun ve uygulama alt kümesi var.
41990091 koruma kimliğine sahip güvenlik muhafazası, yalnızca bu sorundan hala etkilenen küçük oyun ve uygulama alt kümelerinden birine sahip Windows cihazlarını korumak için güncellendi.
Cihazınızın Windows 11 22H2 almasına izin verilip verilmediğini öğrenmek için Ayarlar uygulamasını açın ve Windows Update sayfasına gidin.  Onay düğmesine tıklayın. Mevcut güncellemeler listesinde en son işletim sistemini belki de görebileceksiniz.
Windows 11 sürüm 22H2'de hala çözülmemiş hatalar var. En yenisi, Uzak Masaüstü kullanıcılarını olumsuz yönde etkiliyor.

Kaynak

 

Edited by MamLeter
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...