Jump to content

Böyle Bir Anakart Gördünüzmü


undergraund1905

Recommended Posts

dpx58.jpg[/url]

Twitter ortamına gönderilen bu fotoğrafa bakılırsa EVGA'dan ilginç bir sunucu tipi anakart geliyor. CES 2010 sırasında sergilenmesi beklenen ve adı muhtemelen DPX58 olan anakart içerdiği çift Soket 1366 ile çift işlemciyi aynı anda yönetebilecek. Anakartta 12 tane DDR3 bellek yuvası var. Classified modellerinde olduğu gibi Digital PWM güç devresi kullanılıyor. Yongasetleri Intel Tylersburg 5520 ve çift NF200 olacak. Böylece dört tane PCIe 2.0 x16 ekran kartı tam performansla kullanılabilecek. Aslında sunuculardan çok dünya rekoru kırma meraklılarının ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Link to comment
Share on other sites

evet ana kartın aynısını 2 gün önce özel bir pc toplanması için getirtildi......yani arsanınız ve paranızı artık dağıtacak yer bulamıyorsanız alın derim anakart mükemmel......yalnızca bunu diyebilirim kullanmadım toplanan çihazı ama görenler manyak oldu diyo....

Link to comment
Share on other sites

Evet ben gördüm =) Hatta bunun isim yarışmasıda vardı =) bu anakart için en güzel ismi bulana hediye olarak evganın bu extreme sınıfına giren anakartı vericeklerdi =) acaba yarışmanın sonucu n'oldu =D

Link to comment
Share on other sites

7-10 Ocak tarihlerinde Las Vegas'da düzenlenecek Uluslararası Tüketici Elektroniği fuarının yıldızlarından biri olması beklenen yeni anakart, boyutları itibariyle malesef son kullanıcı odaklı bilgisayar kasalarının neredeyse hiç biriyle uyumlu olmayacak. Zira 345mm uzunluğunda ve 330mm kalınlığında olan anakart, XL-ATX olarak tanımlanan sınıfta yer alıyor ve kasa içi kullanımından öte uzay montaj olarak tabir edilen açık kullanımlar için hazırlanmışa benziyor. İki adet LGA1366 işlemci soketine ve her soket için 6 adet olmak üzere toplamda 12 adet DDR3 DIMM slotuna sahip olan anakart, yüksek hız aşırtma başarımı için 8 ve işlemci slotlarının her biri için 3 fazlı bellek güç tasarımına sahip. Teknik özellikleriyle uç noktalarda yer alan anakart, çoklu ekran kartı kurulumlarında da sınırları zorlayacak gibi görünüyor.

İki adet NF200 yongasıyla donatılan ve 7x PCIe x16 slotuna sahip olan anakart Nvidia ekran kartlarıyla mümkün olan çoklu ekran kartı kurulumlarının tamamına destek veriyor. Yonga seti olarak Tylersburg kod adlı Intel 5500 çipsetini kullandığı belirtilen anakart, Siyah renkli baskılı devresi yüksek kalite çıtasına sahip özel komponentleri ve katı kapasitörleriyle iddiasını gözler önüne seriyor. 24-pin ATX güç konnektörüyle birlikte bir adet 8-pin ve bir adet te 6-pin güç konnektörüne sahip olan çift soketli yeni anakartın diğer özellikleri arasında 8x SATA-II portu, 8 kanal ses, Gigabit Ethernet, Debug LED, kart üstü açma-kapama butonları ile hız aşırtmacılar için özel olarak tasarlanmış BIOS gibi detaylara yer veriliyor. CES 2010 fuarında tanıtılacak yeni anakartın fiyatı ve çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı.

evga_dualsocket_lga1366_dh_fx57.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...