Jump to content

AĞ AĞlantisi Özellİklerİ Butounu Aktİf DeĞİl


babyface

Recommended Posts

arkadaşımın kullanmış olduğu windows xp home edition işletim sisteminde kablolu yerel ağ bağlantısı özellikler butonu pasif durumda.bu sebebten dolayı gerekli tcp/ip ayarlarını yapamıyoruz dolayısıyle de bilgisayarı nete bağlayamıyoruz.bu butonu yeniden nasıl aktif duruma getirebiliriz?

adszaf.png

Link to comment
Share on other sites

bağdaştırıcı aktif,normal ağ bağlantısı var ama nete bağlanamıyor.nete bağlayabilmek içinde tcp/ip ayarları penceresine özellikler butonuna basarak erişebiliyoruz.ama özellikler butonu aktif olmadığından gerekli ayarlamaları yapamıyoruz.muhtemelen registerlarla alakalı birşey ama tam olarak çözüm nedir bulamadım...

Link to comment
Share on other sites

önncelikle şunu söylim yukarıdaki resim temsilidir,olaya açıklık getirsin diye koydum sorunu yaşadığımız bilgisayar masaüstü bir bilgisayar.normal ağ bağlantısı var pcde fakat net için gerekli tcp/ip ayarları penceresine erişemiyorum.

Link to comment
Share on other sites

Sistemini belirtmemişsin (XP'ye göre yaptım) ama "gpedit.msc" gösterdiğim yere (Kullanıcı Yapılandırması/Yönetim Şablonları/Ağ/Ağ Bağlantıları) göz atarsan sorununu çözebileceğini düşünüyorum..

3101.png

Ayrıca gösterdiğim yerin 2 satır yukarısındaki yer de (Bir Ağ bağlantısının bileşenlerine....) senin dediğin "Özellikler" butonunun pasif olup olmamasıyla ilgili.Onu düzeltip "Yapılandırılmadı" yaparsan o buton aktif olur :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...