Jump to content

Çağın ölüm tuzakları


tarihogretmeni

Recommended Posts

22997dz3.jpg

Güzel alışkanlıklar, bir insanı güzel ahlaklı yapar. Güzel ahlak ile donanımlı fertlerin oluşturduğu bir toplumda ise huzur vardır. Zararlı alışkanlıkların en büyük yıkıcı hedefi toplumun huzurudur şüphesiz. Kötü alışkanlıklar, bize emanet edilen eşyanın ve bedenimizin kötüye kullanılmasıdır, yani bir suiistimaldir. Koca bir çınarı içten yiyip bitiren bir kurt gibi sinsi bir düşman olarak toplumu yavaş yavaş bitirir.

Zararlı alışkanlıklar, “altın tasta sunulan zehirli bal” gibidir. Özellikle gençleri tuzağına çekerken, “Bir kere denemekten ne çıkar?”, “Sen özgürsün.”, “Zincirlerini kır.” gibi ilk bakışta kulağa hoş gelen sihirli sözlerle ölümcül ağına çeker. Alışkanlık oluştuktan sonra bırakmak zaten çok zordur. Elinizdeki kitap, melek kılığına bürünmüş şeytan olan zararlı alışkanlıkların gerçek yüzünü göstererek uzak durulmasını hedefliyor. Ancak alışkanlık bir kere oluştuysa, bunun bir hastalık olduğunu, sıradan metotlarla değil de profesyonel yöntemlerle nasıl üstesinden gelinebileceğini gösteriyor.

Her alışkanlık gibi zararlı alışkanlıklar da başlayıp gelişebileceği ortamlar ister. Kötü alışkanlıklar ise yayılma özelliği yüksek, ölümcül virüs gibidir. Günümüz insanının Büyükşehirlerde iç içe yaşadığını düşünürsek durumun ciddiyetini daha iyi anlıyoruz. Çağın Ölüm Tuzakları kitabı, bu ölümcül tuzakların geliştiği ortamları tanıtıyor ve bu bataklıkları kurutmanın yöntemlerini gözler önüne seriyor.

Kötü alışkanlıkları besleyen ortamlar nelerdir? Gün geçtikçe yeni yeni türleriyle geleceğimizin teminatı ümit tomurcuklarımız yavrularımızı tehdit eden bu hastalıkların en etkili ilacı nedir? Aileye, okula ve devlete düşen görevler nelerdir? Teşhis ve tedavi nasıl olmalıdır? Benzeri birçok soruya içerisinde cevap bulabileceğiniz kitap, bu konuda dünyada ortaya konmuş bilgileri ve birçok eseri hallaç etmiş, yep yeni bir bakış açısıyla hazırlanmıştır. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Sağlık eski Bakanı Bülent Akarcalı, Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Yazar Fehmi Koru, Yazar Ali Bulaç, Prof. Dr. Naci Bostancı ve Prof. Dr. Salih Battal’ın takdim yazarak tavsiye ettiği bu eser, her evde bulunması gereken kapsamlı bir çalışma.

Kitabın hedefi, “insan için zararlı alışkanlıklar nelerdir, bunlardan nasıl korunulur, tedavi yolları nelerdir?” şeklindeki sorulara doyurucu cevaplar vermektir. Kökleri eski devirlere dayanan sigara, alkol, kumar ve uyuşturucunun yanında, “aşırı yeme bağımlılığı, sanal âlem bağımlılığı, seks bağımlılığı, aşırı alışveriş bağımlılığı” gibi tehlike nazarıyla bakılmayan ancak toplumun büyük bir kesimini etkileyip derin yaralar açan yeni tuzaklara dikkat çekiliyor kitapta.

Konuları açıklayıcı resimler ve orijinal karikatürlerle zenginleştirilen Çağın Ölüm Tuzakları, birçok açıdan bir ilk olma özelliği taşıyor. Çocuğunu, kardeşini, eş-dost-arkadaşını zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak isteyenler için hayatın içinden misallerin de yer aldığı eşsiz bir çalışma.

internethaber

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...