Jump to content

Sata Hdd Bios'ta Görünmüyor (yardım)


memorot

Recommended Posts

Evde kullandığım bilgisayara 300gb ve 500gb'lık iki sata hdd bağlı. 1,5 yıl önce aldığım 500GB sata hdd bu sabah bilgisayarın bios ekranında görünmüyor. Auto detect yaptığım halde görmüyor. İşletim sistemi win7. 500gb hddnin 480gb'ı dolu idi. Extra herhangi bir işlem yapmadım, acaba hdd'nin çok yüklü olmasından mı kaynaklandı? Hdd'yi sıfır olarak almıştım, 1,5 yıl içinde bozulabilir mi? :(

Link to comment
Share on other sites

Benzer bişeyi ben yaşadım. Maxtor marka 500'lük sata harddiskim akşam kapatırken çalışıyordu. Sabah açtım harddiski görmüyor. Elektrik geliyor cihaza ama dataya kesinlikle ulaşamıyorum. Bir arkadaş tiramisu adında bir program önerdi ama o da pek eskiymiş aradım taradım bulamadım. 500 GB yatıyor kenarda garantisi var yollayabilirim de firmaya ama içindeki verilerin kimin eline geçeceğini bilmediğim için onu da yapmadım. Öyle duruyor. Maxtor kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Link to comment
Share on other sites

bios da görmüyor diyor arkadaş. jumperlık mesele değil.

ilk önce diskin döndüğünden emin ol. aç kasayı ve diskte titreşim olup olmadığını (üstüne elini dokun anlarsın) kontrol et. eğer hiç bi hareket yoksa büyük ihtimal kartı yanmıştır.

Link to comment
Share on other sites

hardisk sağlamda olsa anakartın hardiski tanıcak diye bir kanunu yok hardiskten dediginiz gibi titreşim geliyor hardiski calışıyorsa jumperlik olay bundan bir kac ay öncesi benim başımada böyle bir sorun geldi jumperlerin yerlerini degiştirerek sorunu cözdüm sorumun cevabını bana hocam söylemişti ;)

Link to comment
Share on other sites

Hard diski başka pc ye bağlayıp çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisin.Büyük ihtimalle hard diskte arıza oluşmuştur.Garantiye göndermeni öneririm.Bazı firmalar içindekileri kurtarıyor.Bazılarıda hiç uğraşmıyor yeni bir hard disk yolluyor.Serviste içindekilerin önemli olduğunu belirtirsen ilgilenebilirler.Selamlar

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar, önce hdd'yi farklı sata girişlere bağlayarak kontrol ettim. Hdd çalışmasına rağmen bios görmüyor. Daha sonra başka bilgisayarda da denedim, ama maalesef. Faturasını buldum, 1,5 yıl önce Vatan Bilgisayar'dan almışım. Garanti belgesinde garantisinin 2 yıl olduğu yazılı. "alpaslan3" arkadaşın dediği gibi içindekilerin önemli olduğunu belirticem, belki kurtarabilirler ya da yenisine aktarabilirler.

Teşekkürler. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...