Jump to content

Windows 8 İle İlgili Bilmeniz Gerekenler


gangster94

Recommended Posts

Windows 8

20091023120314.jpg

Yazılım devi Microsoft, nihayet geçtiğimiz günlerde uzun zamandır merakla beklenen yeni işletim sistemi Windows 7'yi kullanıcılarına sundu. Özellikle son 12 ay içerisinde gündemden hiç düşmeyen ve Vista'nın bile kendine çekemediği kullanıcıların satın almasının beklendiği Windows 7, daha satışa sunulmadan önce bile satış rekoru kırmayı başardı; zira Windows 7'yi ön siparişle satın almak isteyen müşterilerin sayısı beklenenden bir hayli fazla çıktı.

Microsoft, Windows 7'yi kullanıcılarına sundu sunmasına; ancak gelecek işletim sistemi için de çalışmalarını daha da yoğunlaştırdı. Yeni işletim sistemi için 'start' verildi demiyoruz; çünkü Windows 7'nin hazırlandığı son aylarda bile Windows 8 için ciddi çalışmaların yürütüldüğü biliniyordu.

Ancak Windows 8 şimdilik gerçekten de muamma. Microsoft, Windows 8'le ilgili açıklama yapmaktan şimdilik uzak duruyor; ne de olsa Windows 7'nin lansmanının yapıldığı bugünlerde Windows 8'den bahsetmenin pek de sırası olmadığı düşünülebilir.

Windows8.jpg

Windows 8 ne zaman çıkacak? 2011? 2012?

Yeni Windows'la ilgili merak edilen en önemli şey, Windows 8'in ne zaman kullanıcılarla buluşacağı... Bunun için Windows Vista ile 7 arasındaki süreci baz alabiliriz. Diğer bir deyişle, Windows 8'in Windows 7'den itibaren 2-3 sene içerisinde kullanıcılara sunulması mümkün. Bu da Windows 8'in en erken 2011'in sonu veya 2012 ortalarında kullanıcılarla buluşabileceği anlamına geliyor.

windows_8_wallpaper1.jpg

Windows 8 kullanıcılara ne getirecek?

Şu aşamada bu sorunun cevabını Windows geliştirme ekibinin dahi tam olarak bildiğini düşünmüyoruz. Bu nedenle Windows 8'le ilgili kamuoyuna yansıyan hemen hiçbir bilgi, Windows 8'le ilgili bizi aydınlatmaya şimdilik yetmiyor. Windows 8'in hangi özellikleri kullanıcılara sunacağı ise 2010'un sonlarına doğru netlik kazanması olası. Zaten bu döneme gelindiğinde Windows 8'in halka açık beta sürümü de gün yüzüne çıkmış olacak. Bunun dışında Windows 8'in 128-bit'i de destekleyeceği yönünde ciddi söylentiler var; ancak bu bilginin ne kadar doğru olduğu konusunda şu aşamada bir şey söylemek pek de doğru değil.

Not : Chip.com Sitesinden AlıntıdıR

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...