Jump to content

Mac Os X Snow Leopard 10.6 ---zahiri---


Snow Leopard  

31 members have voted

  1. 1. Snow Leopard'ı nasıl buldunuz?

    • Çok İyi
      21
    • Orta
      6
    • Berbat
      4


Recommended Posts

Mac Os X Snow Leopard 10.6 (İngilizce)

2w2eqs1.jpg

Önemli Yenilikler

Mac OS X 10.6'nın yoğunlaştığı yenilikler her arka planda, gözlerden uzakta çalışan şeyler. Mesela Apple, çekirdeği baştan yazdı, 64 bit uygulamalar ekledi ve kullanılabilir fiziksel bellek miktarını 32 GB'a çıkarttı. Fakat uygulamalar 64 bit olarak yazılmadıktan ve Mac'ler bu kadar bellek ile gelmedikten sonra bu yeniliklerin kısa vadede bir kullanım alanları yok. Bu aynı zamanda Grand Central Dispatch motoru, yenilenmiş QuickTime X ve Java motorları için de geçerli.

Bu uzun dönemde gerçek etkisini gösterecek yenilikleri bir kenara bırakıp, aşağıdaki tabloda listelenen anında kullanabileceğiniz ve yararlanabileceğiniz diğer özelliklere bakalım.

AvticeSync ve Exchange 2007 desteği

Her ne kadar önceki bölümde Exchange 2007 ile Apple'ın uygulamalarının bir takım eksikliklerinden bahsetmiş olsak da Entourage'dan sonra ilaç gibi gelecektir. Entourage'dan daha iyi tasarıma sahip ve daha az sistem kaynaklarını tüketen Apple'ın kendi programlarını kullanabilmek gerçekten iyi. Zaten bir bilgisayarı kullanırken rakip firmanın programlarına bağımlı olmak pek iyi değil.

Dock ve yenilenmiş Exposé

Yeni Dock'un ve Exposé'nin hali yine Microsoft-Apple çalıntı tartışmalarını başlattı. Microsoft Windows 7'de eski Exposé'nin bazı özelliklerinin benzerini yarattı ve bunu kendi bulduğu bir takım arabirim özellikleri ile geliştirdi. Apple da bu sonradan Microsoft'un eklediği özellikleri yeni Exposé'ye ekleyerek (çünkü Windows 7'nin ilk beta sürümleri çıktığında Snow Leopard'ın lafı bile edilmiyordu) çok daha kullanışlı bir Dock-Exposé arabirim sistemi yarattı. Şimdi, bir ikona tıklayıp imleçi üzerinde tuttuğunuzda, o uygulamaya ait olan tüm pencerelerin bir önizlemesini görebiliyor, aralarında geçiş yapabiliyor veya kapatabiliyorsunuz. Ekranınız da bir sürü açık uygulama penceresi ile dolmamış oluyor.

Otomatik yer belirleme

Özellikle çok sık yurt dışı seyahatlere gidiyorsanız, randevu saatlerini karıştırmanız çok olası, çünkü bilgisayarınız hala kendi ülkenizin saatine ayarlı. Bu saat ayarını tabii ki kendiniz de değiştirebilirsiniz, fakat bunu unutması çok kolay. Snow Leopard bulduğu Wi-Fi bağlantılara girerek hangi ülkede olduğunuzu tespit ediyor ve isterseniz sistem saaini buna göre değiştiriyor. Ayrıca iCal uygulamasına da tüm takvimi otomatik olarak güncelleştirmesini, böylece yeni bulunduğunuz saat dilimi ile uyumlu olmasını sağlayabiliyorsunuz.

Adobe Reader gibi Preview

Yeni Preview artık birden fazla PDF dosyasını açabiliyor, bunların içeriklerini gösterebiliyor ve sayfaları küçük resimler halinde gösterip dosyalar içinde kolayca dolaşmayı sağlıyor. Başka bir değişle aslında tam olarak Adobe Reader gibi çalışıyor. Böylece bir tane daha az uygulama çalıştırmış oluyorsunuz. Preview Adobe reader'a göre çok daha hızlı ve sistem kaynaklarını çok daha az tükettiği için artık Adobe Reader kullanma ihtiyacınız ortadan kalkıyor.

Film ve ekran kayıtı

Snow Leopard, normalde 35 dolara satılan QuickTime Pro uygulamasını alıp kendi bünyesine dahil etmiş, hem de ücretsiz olarak. Böylece, özellikle pazarlama, eğitim ve web profesyonellerinin işine çok yarayacak olan ekranı video olarak kaydetme gibi özelliklere bedava sahip oluyorsunuz.

Otomatik metin değiştirme

Otomatik metin değiştirme yeni bir şey değil, Microsoft Word bunu on yıldan uzun süredir zaten yapıyor. Fakat Snow Leopard hangi metni nasıl değiştireceğiniz konusunda sistem çapında ayarlar sunuyor. Keyboard sistem özelliklerinden metni ve yerine ne geçmesini belirliyorsunuz. Daha sonra sistem içinde bu metnin geçtiği her şey sizin istediğiniz şekilde değiştiriliyor. Şimdilik sadece TextEdit, Mail ve bazı birkaç Apple uygulaması bu otomatik-metin hizmetini kullanabiliyorlar fakat diğer uygulama geliştiriciler de bu özelliği kullanmayı tercih ederlerse gerçekten tüm sistem çapında metin kontrolüne sahip olabilirsiniz.

Hareket kısıtlaması yok

2006 model MacBook'lardaki çoklu dokunmatik kontroller sadece iki parmak ile sınırlıydı. Daha sonraki modellerde bu teknoloji ilerletilerek üç ve dört parmağın da kullanılması sağlandı. Böylece klavye ve fare kullanmadan bazı temel işlevler yerine getiriliyordu. Snow Leopard, 2006 yılından beri üretilen tüm MacBook'lara bu özelliği getiriyor. Böylece başkalarının yeni MacBook'larını kıskanmak için daha az bahaneniz oluyor. Fakat bu özelliğin çalışabilmesi için doğal olarak trackpad'in çoklu dokunma desteği olması şart. 2006'dan önce üretilmiş Mac'lerde bu özellik çalışmıyor.

:download1:

Tek Link

http://d01.megashares.com/?d01=e577cec[/CODE]

(Tek link alıntıdır)

Dosya indirme şekli (Burası alıntı değil kendim yaptım)

[CODE]http://www.upload.gen.tr/d.php/s11/1oe524kf/megashares.docx.html[/CODE]

Şifre: www.free-offline.com

:download1:

TORRENT

[CODE]http://isohunt.com/download/181766813/Snow+Leopard.torrent[/CODE]

Türkçeleştirme için...

[CODE]http://www.bilkom.com.tr/apple/support_main.php[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Türkçe bilkomdan halledilebilir.,

Tek link sağlam

türkçe yapsan iyi olacak banada bu aralar mac os lazımdı türkçe yok diye indirmiyom yaparsan sevinirim

bu dvd boyutunuda aşacak herhaldee bunu 1 dvd yapmazmıyız

Link to comment
Share on other sites

türkçe yapsan iyi olacak banada bu aralar mac os lazımdı türkçe yok diye indirmiyom yaparsan sevinirim

bu dvd boyutunuda aşacak herhaldee bunu 1 dvd yapmazmıyız

Türkçe'yi buradan bulabilirsiniz.

http://www.bilkom.com.tr/apple/support_main.php[/CODE]

DVD konusunda birşey yapamayacağım.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • 3 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra...

Hangi sürüm bu 10.6.3-4 mü yoksa çıkması beklenen 10.6.5 çıktımı?

"Pc Sistemlere Denememenizi Tavsiye ederim sonra hayal kırıklığı olmasın size ben çok uğraştım ama olmuyor..belki kurabilen kişiler vardır ama pekte sağlıklı olacagınıda sanmıyorum..saygılar.."

@yok o konuda tecrübeliyim sorun yok ben sadece sürümünü sordum.

Link to comment
Share on other sites

Hangi sürüm bu 10.6.3-4 mü yoksa çıkması beklenen 10.6.5 çıktımı?

Pc Sistemlere Denememenizi Tavsiye ederim sonra hayal kırıklığı olmasın size ben çok uğraştım ama olmuyor..belki kurabilen kişiler vardır ama pekte sağlıklı olacagınıda sanmıyorum..saygılar..

Link to comment
Share on other sites

bu normal pc içinmi yoksa apple'lar içinmi?

"Snow Leopard 10.6.1 10.6.2 SSE2 SSE3 Intel AMD by Hazard" indirdiğiniz cd nin tam ismi 3.65 GB dosya boyutu yani normal tek katman DVD cd sine rahatlıkla yazabilirsiniz ayrıca iso formatı olduğu için herhengi bir cd yazma programı kullanabilirsiniz.

selam arkadaşlar ben normal pc ye mac kurmak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz

dostum cd içeriğini leohazard.com sitesinde öğrenip gerekli ketx (driver sürücü) lerin olup olmadığına bakmanız gerek. ayrıca sitesinden arama bölümünden çipset ve bilgisayarınızdaki parçaları aratıp neler kurduklarına bakmanız gerekmektedir.

eh bide buna cift katman dvd lazım :D

Hayır bu sonradan Snow Leopard cd si baz alınarak hazırlanmış ve tek katman DVD cd sine yazılablir.

arkadaşlar pc'ler için çalışan live (cd-dvd) hali var mı ?

lütfen yardım.

Bildiğim kadarı ile yok fakat vmware yada virtualbox a kurulum yapabilirsiniz.

macbooka sorunsuz yükleyebilirmiyim bunu ??

macbook a yükleme yapamazsınız çünkü kullanılan kernel intel ve amd için değiştirilmiş kernellerdir. macbook bilgisayarınız varsa Snow Leopard retail dvd sini DMG formatında indirip yeni bir bölüm oluşturup yada usb ye imajı yükleyip format atabilirsiniz.

benim sistem

32bit

CPU #2 Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz, 3000 MHz

512 mb ram

ekran kartım

adszjkkc.png

uyar mı bu Mac Os kurmaya?

512 mb ram min ram miktarıdır bu da sistemin çok yavaş çalışması anlamına gelir dolayısıyla hayal kırıklığına uğramamak için uğraşmamanız daha yararınıza olacaktır.

windows lu sisteme kurabilir miyiz diye sorucam da biliyorum kimse cevap vermicek :D

kimse bilmiyor :D

windowslu sistemlere kurabilirsin fakat boş bir bölüm oluşturup bu bölüme kurulum yapmanız ve hard disk bölümlemesi sırasında mbr seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

arkadaşlar ben bunu indirdiğimde nasıl dvd ye çekcem.illa çift katmanlı dvd mi olması gerekiyo yoksa 2 parta bölmenin bir yolu var mı?

yukarıda cevap vermiştim.

Hangi sürüm bu 10.6.3-4 mü yoksa çıkması beklenen 10.6.5 çıktımı?

"Pc Sistemlere Denememenizi Tavsiye ederim sonra hayal kırıklığı olmasın size ben çok uğraştım ama olmuyor..belki kurabilen kişiler vardır ama pekte sağlıklı olacagınıda sanmıyorum..saygılar.."

@yok o konuda tecrübeliyim sorun yok ben sadece sürümünü sordum.

10.6.5 henüz deneme patch i çıktı yakın bir süre sonra applenin kendi sitesinde yayınlanır şuan apple update de 10.6.4 e kadar güncelleyebilirsiniz. illa da 10.6.5 updatesini denemek istiyorsanız "10.6.5 Beta Build 10H529 Delta Update" updatini

Please register to see this content.
adresinden indirebilirsiniz.

Pc Sistemlere Denememenizi Tavsiye ederim sonra hayal kırıklığı olmasın size ben çok uğraştım ama olmuyor..belki kurabilen kişiler vardır ama pekte sağlıklı olacagınıda sanmıyorum..saygılar..

amd sistemde bile çalışıyor son 10.6.4 için amd kerneli 64 bit desteği ile geldi tabi bazı programlarda kırılma oluyor fakat başlangıç olarak iyi bir çalışma ve yakın gelecekte daha iyi sonuçlar alınacaktır.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...