Jump to content

Bataryalı Mı Alayım Pilli Mi?


ahmetbayram5

Recommended Posts

mrb dijital fotoğraf makinesi alacağım sizce hangisinden alayım,bataryalı mı pilli mi? kullanan arkadaşlardan yorum yazmalarını isterim. avantajları dezavantajları nelerdir? bir de ne tür bir makine alayım yani nelere dikkat edeyim alırken? yüz tanıma fonksiyonu olsun mu vb... teşekkürler...

Link to comment
Share on other sites

ileride batarya bulma sıkıntısı yaşamamak için tabii ki pilli almalısın.pili herzaman ve heryerde rahatlıkla bulabilirsin ama batarya işi zor.ben CANON 533 kullanıyorum ama KODAK öneririm.

Link to comment
Share on other sites

Bataryalı al, şarj aleti verirler.Şar etmesi kolay olur.Pilli alırsan pili doldurmak için ek olarak bir şarj cihazı alacaksın ve illa da pilli alacaksan diye söylüyorum 'Usb'den şarj edilenlerden asla alma.Pili asla dolduramazsın.'Hatta bence Kodak EasyShare V1003 al.Ben kullanıyorum çok memnunum.

Link to comment
Share on other sites

Bence pilli al dağ başında batarya bulamazsın ama pil bulabilirsin. Fotoğraf makinesinden başka şarj cihazı ve pil alman gerekecek ama 4 tane gp2700 pil ve şarj aletini daha bugün 35 tl'ye aldım. Ayrıca ilerde pillerin ömrü biterse ki ben 1.5 senedir aynı pilleri kullanıyorum ve hala süper çalışıyorlar pilleri değiştirmek bataryayı değiştirmeye göre ucuza gelir. Alacağın makinede de eğer kendini geliştirmek istiyorsan mutlaka manuel ayar olsun.Ve mümkünse sensörü de büyük olsun Makrosu da kısa mesafe (1 cm gibi) olursa ve manuel odakta olursa süper olur.

Link to comment
Share on other sites

dağ başında pil bulursun; ama onlar duracell olmaz.Fotoğraf makineleride duracell dışandakileri çalıştırmaz(Benim Fujifilm finepix A820 var oradan biliyorum.); ama bataryalı alırsan dağın başında da elektrik olacağına göre orada bile şarj edebilirsin.Batarya değiştirme konusunda ise ben 2 senedir kullanıyorum, bir sıkıntı yok.Bu yüzden bence bataryalı al.

Link to comment
Share on other sites

bende samsung 5 mp bir makine var.3 yıl önce aldım.pil yetiştiremiyorum.sürekli pil bitiyor.12 saat şarj ediyorum 30 dakka kullanamıyorum hiç kapatmadan.hemen bitiyor.hele bir vidyo falan çekeyim hemen bitiyor ama bataryalı alsam yanında da bir batarya alsam yedek güzel olmaz mı? bataryalıların şarjı uzun süre gider mi? usbcell denen cihazlar var usbden şarj eden onlardan alsam pili çabuk doldurmaz mı? arkadaşın biri usb'den şarj eden cihazdan alma demiş bu konuda bilgisi olan var mı? ayrıca arabadan da şarj eden cihazlar var bu konuda fikri olan var mı? aslında pilli alasım var çünkü usb'den bile şarj edersin ama bir dağ başında falan şarjı biterse kullanamam.pilli olursa hemen yedek pili takarım o da olmadı arabada pil şarj eder gene işimi görürüm.bataryalıda bu mümkün değil. yorumlarınızı beklerim.

Link to comment
Share on other sites

hocam bataryalı al

kuzenimde pilli kodak var her resimden sonra pil uyarısı veriyor duracell de çalıştırmıyor gp kullanıyor mecbur

bende casio exilim z33 var bataryalı 1 hafta boyunca şarj etmiyorum yaklaşık 300 resim çekiyorum bir şarj ile

görüntü kalitesi güzel

848 x 480 video kaydetme 30 fps gün ışığında çok net hd kameraları aratmıyor ama gece kötü

resim kalitesi baya iyi ayarını yaparsan çok net foto çekersin

Link to comment
Share on other sites

gp 2700 pil aldım sanyo 7 mp taktım 2 gün şarj ettikten sonra tabi sürekli foto çektim pil hala dolu idi samsung 5mp taktık arkadaşımın 1 saat içinde bitti pil şimdi o pilleri braun traş makinesine lehimle taktım 20 22. traşım hala ilk dolu hali gibi çalışıyor önceki pil ile 3- 4 traş oluyordum

Link to comment
Share on other sites

pil bitti derken? kalem pil mi kullanıyordun? artık şarj olmuyor mu?

kalem pil dayanmaz ona herhalde şarjlı pil,

pil in markasıda C.F.L 2500 mAh

pilin amperi ne kadar yüksekse o kadar foto çekersin şimdi yenilerinin amperi yüksek alacaksa 3000mAh al C.F.L ve yüksegi (RECHARGEABLE) yazarsa şarj edilebilir demektir

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...