Jump to content

Bıos Güncelleme Ve Yükleme


Recommended Posts

öncelikle mecbur kalınmadığı sürece bios güncellemesi pek tavsiye edilmez.

birçok yöntem var disket cd vs. ama disketin şu anda pek olduğunu sanmıyorum en azından yeni PC lerde üretici sitesinden son bios dosyasını indir uzantısı ".ROM" olacaktı sanırım.anakart kitapcığında yazması lazım dosya ismi değiştirmen gerekebilir örnek olarak benimki "P5PL2.ROM" bu dosyayı flash belleğe veya cd ye yazdırıp tak.bilgisayar açılırken "ALT+F2" yaparsan otomatik olarak cd sürücüsünde veya flash bellekte dosyayı arayacak ve kendi otomatik yükleyecek sorunsuz güncellerse PC yeniden açıldığında güncelleme bitmiş olur.

diğer bir yöntem üretici den edindiğin bir program ile windows ortamında bunu yapabilirsin.

Anakart kitapçığında daha ayrıntılı anlatması lazım.

Anakartın çift bios özelliği varsa daha güzel sorun yaşasanda düzeltme imkanın yüksek.bazı anakartlarda bu özellik mevcut.

Link to comment
Share on other sites

Şimdiye kadar biosları windows ortamında güncelledim hiç bir sorun sıkıntı yaşamadım.. Yanlış model yüklemesi yazpmazsan ve elektrik kesinti yaşamazsan biosun bozulmaz

ama arkadaşlara katılıyorum bir sorunun sıkıntın yoksa donanımsal bir arıza yaşamıyorsan macera arama bios geri yazdırmak zahmetli ve maliyetli anakartı cöp bile edersin.

Link to comment
Share on other sites

eski anakartlarda bios yüklemeden önce mutlaka işlemci L2 cache kapatın yoksa işlemcinin arızalanma olasılığı var yeni sistemlerde eskisine nazaran risk daha az windows ortamında anakartın kendi sitesinden indireceğiniz küçük bir yazılımla update edebilirsiniz ama risk elektrik kesintisi yaşarsanız bil. bir daha açılmaz.Genelde macera aramak denemez buna sistem uprage etmede kesinlikle gereklidir 2000 yılına ait bir bir celeron 1700 max. 2000 destekleyen eski sistemime bios yükleyerek celeron 2800 mhz işlemci taktım

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...