Jump to content

Navigasyon Sistemleri Türkiyede


Bultar

Recommended Posts

Adres Sorarak Değil, Blaupunkt'a Dokunarak Bulunur

luccatz8.jpg

Araç içi multimedya sistemleri uzmanı ve Avrupa'nın araç navigasyon sistemleri lideri Blaupunkt, navigasyon sistemlerini Türkiye'de kullanıcıların beğenisine sundu.

Bosch Grubu markalarından biri olan ve dünyanın önde gelen araç içi ses ve görüntü sistemleri markası Blaupunkt, yenilikçi ürünlerini Türkiye' de sunmaya devam ediyor. Blaupunkt tarafından pazara sunulan üç yeni navigasyon sisteminin ilki, taşınabilir navigasyon cihazı ve MP3 çalar özelliklerini bünyesinde toplayan TravelPilot Lucca MP3. Diğer ürünlerden araçiçi kullanıma sahip olan TravelPilot Rome NAV55E, renkli ekranı ve harita gösterme özelliklerine sahip. Bir başka ürün olan TravelPilot Amsterdam NAV35E ise uygun fiyatı ile dikkat çekiyor.

Blaupunkt' un Türkiye pazarına yeni sunduğu navigasyon sistemleri, İstanbul ve Ankara şehir haritalarına sahip. 2007 Haziran ayında İzmir ve Bursa'nın da ekleneceği sistem, 2007 yılı sonuna kadar 30 ili kapsayacak. Ürün ayrıca internet üzerinden Avrupa'daki ülke ve/veya şehir haritaları indirilerek yurtdışında da kullanılabiliniyor.

Bir noktadan diğerine en kısa yoldan etkin bir şekilde gidilmesini sağlayan Blaupunkt navigasyon cihazları, Bosch yetkili satıcılarından peşin fiyatına yedi taksitle veya HSBC Advantage karta 17 taksit imkânı ile satın alınabiliyor.

Navigasyon nedir?

Latince ''gemiye yön vermek'' anlamına gelen navigasyon'un kelime kökeni ''navigare''dir. Tarih boyunca daha çok denizcilik terimi olarak ve denizde yön bulmayla ilgili kullanılmış bir kelimedir. Yön bulmak için yıldızları ve rüzgârları takip eden denizciler, daha sonraları yön bulma araçlarının gelişimine ilham verdiler. Yıldızlar pusula oldu; daha sonra kronometreler kullanıldı. Günümüzde artık yıldızların yerini uydular aldı.

Navigasyon, kısaca kişinin gitmek istediği yere sesli ve görsel yönlendirmeler ile varmasının sağlanması olarak tanımlanıyor. İlk etapta bulunulan yerin pozisyonu GPS vasıtasıyla saptanıyor. Daha sonra bulunulan noktadan varılmak istenen noktaya varış için navigasyon cihazının yapacağı yönlendirmeler ile ulaşılıyor.

Sistemin çalışması; şehrin veya bölgenin sokak, sokak cadde, cadde detaylı haritalandırması ve bu haritalama içerisinde kapı numarasına kadar şehir tespit edilerek, daha sonra bu bilgilerin derlenip cihazın hafızasına yüklenmesi ile gerçekleşiyor. Navigasyon cihazı üzerindeki GPS (Global Positioning System) vasıtasıyla en az üç uydudan koordinat belirlemesi yapılıyor ve daha önce kapı numarasına kadar haritalanmış olan yerlerle uydudan gelen enlem boylam bilgileri karşılaştırılarak ve aracın/cihazın konumu harita üzerinde belirleniyor.

Navigasyon sistemleri canlı birer sistem oldukları için; ürün üzerindeki yazılım sürekli olarak güncellenebilecek bir yapıda. Bulunulan bölgedeki sokaktaki yönlerin değişmesinden yeni bir binanın inşasına kadar haritalar sürekli olarak güncellendiğinden dolayı, yolların değişmesi ya da yol tamirlerinden etkilenilmiyor.

http://www.boschtr.com/press/bulliten/bulliten_detail.asp?bid=163[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...