Jump to content

Hacker'ların Yeni Oyuncağı Otomobiller Mi Olacak?


muselmansuffe

Recommended Posts

Hacker'ların Yeni Oyuncağı Otomobiller Mi Olacak?

102.jpg

Çok yakın bir gelecekte, arabanızla yolda giderken eğer birdenbire camınız açılırsa korkmanıza inanın hiç gerek yok , "hangi haylaz korsan yine oyun peşinde" deyin ve gülümseyip geçin?

14xp1ld.png

Şimdi de senaryoyu azıcık değiştirelim:

Yine arabamızla yolda gidiyoruz, örneğin boğazda olalım, trafik de yoğun akıcı seyretsin. Fakat bu sefer camımız açılmasın da mesela bir anda frenimiz tutmaz hale gelsin!

Sonuçtan bahsetmeye lüzum dahi yok?

İşte çok yakın bir gelecekte bunlar gerçeğe dönüşebilir. Çünkü bilgisayar korsanları şimdi de mesailerini otomobillerde sürdürmeye hazırlanıyorlar! Üstelik her daim olduğu üzere, yapılan bu ilk denemelerin sebebi, teknolojiyi insanlığın hizmetine biraz daha yoğun biçimde sunabilmek olarak gösteriliyor. Yani madalyonun sadece bir yüzü.

İki farklı üniversiteden araştırmacıların işbirliği ile girişilen bu çalışmalar ertesinde ilk sonuçlar olumlu. Yeni teknolojilerini iki araba üzerinde deneyen 'otomobil korsanları' üzerinde çalıştıkları arabaları neredeyse tamamı ile kontrol etmeyi başarmışlar.

vr4w8j.jpg


Bildiğimiz gibi son model orta veya üst segment arabaların hemen hepsinde, gösterge panelinin alt kısmında yer alan bir kontrol paneli mevcut. İşte hedef otomobilin bu elektronik kontrol sistemine dizüstü ile bağlanan araştırmacılar, bu dizüstünü kontrol etmek için de ikinci bir arabada bulunan başka bir dizüstünden yararlanıyorlar. Ardından bu iki bilgisayar arasında kablosuz etkileşimin sağlanması ile birlikte hedef otomobilin dilerlerse motorunu kapatıyorlar dilerlerse frenini uzaktan kilitliyorlar veyahut pencereleri, müziği ya da klimayı açıyorlar. Hatta o kadar ki, hız göstergesini değiştirmek sureti ile bizi yanıltıcı hızlarla kandırıp radara yakalatmak(!) dahi yine onların elinde?

E hal böyle iken de madalyonun ikinci yüzünü tahmin etmek pek de zor olmasa gerek?


Kaynak: pclabs
Link to comment
Share on other sites

Zenginler bu tuzağa rahatlıkla düşerler.gözlerini son model arabalarla hırsla büründürdükleri için ilk hedef onlar olur eski sistemlerde bu söyleneleri yapılabilmesi teknolojik araç ve gereçler gerektirir. Her Geçen gün Arabalar elektronik beyinlerde büründükçe Kötü niyetli korsanlar çok olur. Daha geçen gün haberlerde izledik hırsızlarda teknolojinin niğmetlerinden yararlanıyor El tipi jammer Kullanarak kişi uzaktan kumandasıyla arabasını kilitlemeye çalışırken hırsızda sinyal kesici jammeri kullanarak aracın kumandasını devre dışı bırakarak arabanın kilitlenmemesini sağlayarak hırsızlar Kötü emellerini rahatlıkla gerçekleştiriyor . e madem yapıyon hırsızlık Mobeseye neden yakalanıyorsun Sazan. Dünyada İyilik Oldukça Kötülükte Bir okadar olacaktır.
Link to comment
Share on other sites

yapılamaz diye birşey yok artık yeni model arabalar yarı robot sayılır bi transformers gibi şekil değiştirmedikleri kaldı onlarda da bilgisayar kontrollü bi çok şey yapılabiliyor ve GPS olduğuna göre çevrimiçi bi alıcısı ve vericisi de vardır bu arabanın ama tabiki şimdi "ha" diyince olmaz daha biçokkez araştırılması ve açıklarının bulunması gerekiyorki böyle bişeyler yapılsın bana kalırsa önümüzde uzun yıllar var bunu görebilmemiz için ama böyle birşey olursa felaket ve kaos alır başını yürür o da başka bi mesele !

Link to comment
Share on other sites

porsche videosu gerçek değil.bu hacker(!) arkadaş daha sonra katıldığı bir programda onların gerçek olmadığını eğlence amaçlı çekildiğini söyledi,youtubeda buna benzer birçok videosu var.hepsi fake

Link to comment
Share on other sites

14xp1ld.png

P Park haline araca 140 km hız hımm super hacker mış :)

otomatik vitesli araç için bilgiler (vitasli edit :) )

P ) : Park. Bu pozisyonda şanzıman kilitilidir. Kullanım yeri : Park halinde dururken, uzun süreli beklemelerde, aracı ilk çalıştırmalarda kullanılır.

( R ) : Geri vites. Geri gitmek için kullanılır.

( N ) : Boş. Manuel araçlarda ki vites boşta pozisyonuyla aynıdır. Duraklamalarda kullanıla bilir. Araç hareket halindeyken bu pozisyona alınmamalıdır. Yetersiz yağlamadan dolayı şanzıman hasarlanır.

( D ) : Sürüş. İleri gitmek için kullanılan vitestir. Bu pozisyonda aracın hızına göre otomatik olarak vitesler değişir.

( D4 ) : Sürüş. ( D ) pozisyonuyla aynıdır. İleri gitmek için kullanılan vitestir. Bu pozisyonda aracın hızına göre otomatik olarak vitesler değişir.

( D3 veya 3 ) : Sürüş. İleri gitmek için kullanılan vitestir. Bu pozisyonda aracın hızı max.100 km. ye kadar kullanılmalıdır. Şehiriçi kullanım bu pozisyonda olabilir.

( 2 ) : Sürüş. İleri gitmek için kullanılan vitestir. Bu pozisyonda aracın hızı max.60 km. ye kadar kullanılmalıdır. Bu km. ye kadar düşük hızlarda kullanım bu pozisyonda olabilir. Şanzımanın bu pozisyonda geri kayma kilidi vardır. Dik yokuşlarda geri kaymayı önler.

( 1 ) : Sürüş. İleri gitmek için kullanılan vitestir. Bu pozisyonda aracın hızı max.30 km. ye kadar kullanılmalıdır. Bu km. ye kadar düşük hızlarda kullanım bu pozisyonda olabilir. Şanzımanın bu pozisyonda geri kayma kilidi vardır. Dik yokuşlarda geri kaymayı önler.

( L ) : Sürüş. İleri gitmek için kullanılan vitestir. Bu pozisyonda aracın hızı max.30 km. ye kadar kullanılmalıdır. Bu km. ye kadar düşük hızlarda kullanım bu pozisyonda olabilir. Şanzımanın bu pozisyonda geri kayma kilidi vardır. Dik yokuşlarda geri kaymayı önler.

( S veya O ) : Speed, Overdirive. Hızlı kullanım veya Spor kullanım. Bu butonlar devredeyken aracın normal vites değiştirme, devir aralığı yükselir. Hızlanma ve akselerasyon artar. Yakıt sarfiyatı maksimuma çıkar.

( KAR BUTONU ) Kaymayı önleme. Aracın devirsiz kalkmasını sağlar. Karlı, buzlu, yağmurlu ve kaygan zeminde kalkış için kullanılır.

Link to comment
Share on other sites

porsche videosu gerçek değil.bu hacker(!) arkadaş daha sonra katıldığı bir programda onların gerçek olmadığını eğlence amaçlı çekildiğini söyledi,youtubeda buna benzer birçok videosu var.hepsi fake

bu videoları 4 yıl önce video.google de izlemiştim ve o görüntüler gerçek çoçuk korkudan yalanlıyor hatta wireless le yapılanları hayal bile edemezseniz yazmıştı o zamanki blogunda.

Link to comment
Share on other sites

bazı gerçekleri hiç kimsenin bilmemesi gerekiyorki teknolojiyi kullanmaktan korkmasınlar

mesela "ceptelefonları operatör kontrolu ile bir patlayıcı gibi patlatılabiliyor" bunu ben değil bilgisayar mühendisi bir arkadaşım bunu israilin filistinli bir lider için kullanıldığını söylemişti. ki buna inanabilirim hiç mümkün gibi görünmesede bazı virüslerin donanıma zarar vermesi gibi (bu mümkün)

Link to comment
Share on other sites

onunda çözümünü buluruz sağlam bir antivirüs atarsak içine tamamdır :D

Bu haberi gördükten sonra otobüste giderken benim de aklıma geldi =)

Hatta öyle ki bu durumun (hack) suyu çıkarsa otomobil firmaları kendileri fabrikasyonda yüklerler otomobile programı :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...