Jump to content

Pakistan Facebook'un Kellesini Istiyor


fatih7998

Recommended Posts

facebook_1111275374469.jpg
Facebook'un patronu bu habere gülüyordur konu pakistan olunca

Geçtiğimiz aylarda Pakistan'da başlayan AntiFacebook hareketi tüm öfkesiyle büyümeye devam ediyor. İşte Pakistan hükümeti'nin Facebook CEO'suyla ilgili şaşırtıcı kararı.
Ünlü sosyal ağ Facebook üye sayısını hergün artırırken bir yandan da pervasız yönetiminin cezasını çekiyor. Geçtiğimiz mayıs ayında sitede açılan 'Hz.Muhammed karikatürleri çizelim günü' adlı grup yüzünden Pakistan halkı sokağa dökülmüştü. Olayın İslam peygamberine hakaret olduğunu savunan Pakistan yönetimi ve halkı sitenin ülkedeki erişimini de yasaklattı.(Facebook Para Basıyor!)

Bu tepkiye diğer İslam ülkeleri de tepkisini gösterdi ve Facebook'a karşı toplu üyelik kapatma eylemleri başladı.Bu olay üzerine Facebook yönetimi İslam karşıtı grupların bazılarını kapatıp kendine göre müslüman komuoyundan özürdilemişti. Ancak Paskistan olayın peşini bırakmaya hiç niyetli değil.

Avukatlar Bay Facebook'u uyardı

Yasak kararından sonra hükümet ülkenin ünlü avukatlarından oluşan bir heyete özel Facebook raporu hazırlattı. Ülke yönetiminin gazetelere verdi demeçlere göre artık Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Pakistan'da aranılan bir suçlu. Ülke kanunlarına göre Hz.Muhammed'e hakaret etmek, bu tarz içerikleri yayınlamak ya da göz yummak büyük bir suç. (Müslüman Facebook Yayında)

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre günümüzün en genç zenginlerinden biri olan Mark Zuckerberg eğer ülkeye adımını atarsa derhal tutuklanacak. Avukatlar bu açıklamayı BBC Urdu'ya yaptı. Gerçekleşecek mahkemenin sonucunda ise Bay Facebook müebbet hapis ya da kellesi kesilerek idam cezasına çarptırılacak.

SDN:http://shiftdelete.net/facebookun-kellesini-ucuracagiz-21554.html
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...