Jump to content

Nasıl Kilo Alınır


jenk_157

Recommended Posts

Merhaba Kardeşim,

Senin halini çok iyi anlıyorum. Bende senin gibiydim. Senin gibiydim diyorum şöyle! 7 yaşında ilkokula yeni başlayana kadar bende normal çocuklar gibi kilom yerindeydi. Ta ki trafik kazası geçirene kadar! Kazadan sonra burnumda kemik büyümesi problemi vardı ve erken yaşlarda alsınsa bile tekrarlama riski olduğundan 15-16 yaşta ameliyat olmamı önermişlerdi! 15 yaşında ameliyat olunca hem boya hem kilo artışına sebep oldu ama kilo artışı geçici oldu maalesef :( 15 - 20 yaş araları 50 kg 20'den sonra 55 kg civarlarındaydım. Kilo bakımından kimisine askerlik yarar kimisine yaramaz. Ben yaramayanlardanım. :) Gittiğim gibi geldim. :) Okulda ve askerde benimle de çok dalga geçerlerdi okulda aynı kürdan, çubuk kraker, iskeletor (klasiktir!!) Keşke İskeletorun vücudu bende olsa başka şey istemem zaten! askerde ise Rüzgarınoğlu (Rüzgarda uçup giderim diye) diye çooooook takılırlardı! Ama pek kafama takmama çalışırdım. Ama bazende canıma tak derdi. işte o zaman burada bazı anlatılanları yapamaya çalışırdım!

- Çocukken diyetisyene gittim uzuuun bir liste verdi. Baştan yapmaya başladım ama devam edemedim. (senin yemekler özel oluyor ama bütçeye ters düşebiliyor)

- 20 yaşında yazın 3 ay body'e gittim. Alacağıma vermeye başladım. (Çünkü Alanya gibi bir yerde 45-50 derece ve nem ortamında ters etki veriyor! Sonbahar en iyi mevsimdir!)

- Sporcu içecekleriydi, balık yağlarıydı, onu yeme bunu ye, yok mideni zorlayacan yok şunu yapacan şuydu buydu yok yok yok 55 ten yukarı çıkamıyordum!!

Ta ki 2008'de Psikolojik olarak rahatsızlana kadar! (Şu kız milleti yok mu!! :() Rahatsızlık tehşis aşamasında doktorum bana sana acilen kilo aldırmak lazım dedi! Tabii bende yüzümde şaşkın bir ifadeyle içimden hadi len! Bu zamana kadar bir gram alamamışız bu saatten sonra mı alacam dedim. Tabii büyük konuşmuşum! Bir ilaç sayesinde (tabii ki adını hiçbir zaman vermeyeceğim! Çünkü antibiyotik gibi bişey olsa neysede psikoljik olunca iş çok değişiyor!!!) 55 olan kilomdan 80'e kadar çıktım! İlacı (bir kutu) kullandım 65'i buldum başka kilo artırıcı ilaclarla 80'e ulaştım. Bu tip ilacların yan etkisi olarak kilo artışı yapma durumu var! Bu durum fos bir kilo alımı gibi gözükse de direkt olarak iştah açıyor! Örneğin 2 adet orta boy lahmacunla aheste aheste yiyip tıkabasa doyarken ilaçtan sonra 4 tanesi ancak yetiyordu! Ve hızlı yiyordum!

Sana ve buna benzer durumdaki arkadaşlara önerim şu!!

-Kilo alamama nedenini araştır! Bunun için doktora git! (Psikiyatride dahil!! Nedeni aşağıda!) Doktor tahminim tahlil falan yaptırır hormon v.b. Herşey normalse diyestisyene yönlendirebilir! ya da İştah açıcı ilac verecektir!

-Yeme içme için genelde şu önerilir! Az ama sık sık ye! Mesela 3 öğün yerine 5 öğün! Ama hep aynı saatlerde olmasına özen göster! ve Özellikle kahvaltıyı sağlam yapmalısın! Bal, süt, yumurta v.s.

-Spor imkanın varsa düzenli yapmaya özen göster!!

Bunların hiç birisi olmuyorsa zaten kafanı takmaya devam edersen. O zaman son olarak Psikiyatri Doktoruna görün! (Psikolog değil Psikiyatri!! Bu ikisi hep karıştırılır!) Çünkü psikolojik olarakta insan kilo alıp verebiliyor! Doktorun tavsiyelerine aynen uy! Doktorunun haricindeki insanların dediklerine kafana takma! İlaç verirse saatinde al!

UNUTMADAN! Psikiyatri bir deli doktoru değildir! Nasıl boğazların ağrıdığında hemen K.B.B. ye gözüküyorsan! Örneğin Kafan çok takıldığında arkadaşlarında kafanı dağıtmanda yetersiz kaldığında K.B.B. ye gözüktüğün gibi Psikiyariye gözükebilirsin!

Yaşın küçük olduğundan ergenliğin başladığında kilo boy artışın olabilir!

Sana şimdiden acil şifalar inşallah en kısa zamanda ideal kilona ulaşırsın!

Not:İdeal kilo da standardı şu! Boyunun son iki rakamıyla kilonun aynı olması! Örneğin: 1.70 boy 70 kilo

ALIAS007.gif

ALIAS007.gif

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...