Jump to content

Nasıl Kilo Alınır


jenk_157

Recommended Posts

Bence kilo alma sonra kilo nasıl atacam diye yazarsın dengesiz beslen kilo alanlara bakarsan hepsi dengesiz beslenmekten oluyor ama bazı vucutlarda istediğin kadar ye vucut o yağı yakıyor yani kilo alamazsin en iyisi bir doktora görunmen
Link to comment
Share on other sites

Diyetisyene git. Diyetisyen genel akla gelenin aksine sadece zayıflatmıyor. birde bünye meselesi benim 23 yaşındaki bir arkadasım müthis aburcubur yer cok sık yemek yer vs ancak cocuk gram kilo almıyor (ama kaslı bir yapısı var onun ondan)

2.si troid muabbeti var t1 t2 ye dönüşme muhabbeti var t2 t3 hızlı dönüşüyorsa kilo alamamıyorsun t1 t2 hızlı dönüşüyorsa kilo zor veriyorsun (gibi bir sey) kısaca troid testi bir yaptır belki ondandır. bide 16 17 yasına gelince vucut geliştirmeye git hocan beslenme tavsiyesi de verir hem kas yapın gelişir hem bodybuilding iştaha açıyor. tabi 10 yaş ugun bir yaş değil bu iş için simdi kas geliştirirsen kemik gelişimin durur anahtarlık gibi kucuk kalırsın.

not: doktor beslenme uzmanı değil sahsi tavsiyem beslenme önerisi için diyetisyene gidin doktora değil. ama test yaptırmak için doktora gidilebilir.

Not yaşı uygun olup bedenini ince bulan bodybuilding e gitsin biraz sabır göstersin 10 ay gibi bir süre sonunda kas gelişimleri cok olumlu yönde olacaktır. yemek ile yapılan sismanlama iğrenç gözüküyor kas yapınızı geliştirin raha faydalı hem bodybuilding kalp i geliştiren ender sporlardan biri

Link to comment
Share on other sites

Kilo bende alamıyordum zamanında, da şimdi de pek kilolu sayılmam. Ne yaptıysam alamamıştım, spor vs hepsini denedim. Bir ara (2004) yılında durumum gayet iyiydi. Kafa olarak rahattım, herşey bi başka güzel geliyordu bana. Bu 4/5 aylık bir dönemdi. Farkettim ki kilo alıyorum. Senede ancak bir kilo felan alıyordum o kadar uğraşmama rağmen, ama o 5 gibi bir sürede tam 6 kg almıştım. Demen istediğim herşeyden önce kafan iyi olacak, sorunsuz bir hayatın olacak, zor ama kafana takmayacaksın bazı şeyleri. İç huzurun olacak, sonrasında yemen de düzelir kilolarında dengelenir. Hala da alamadıysan uzmana git. Mide rahatsızlığın varsa o da çok etkiler. Özellikle gastrit.

Geçmiş olsun diyorum, takıntı yapmamanı tavsiye ediyorum. en geç evlenince kilo alırsın, garantisini veriyorum :)

Link to comment
Share on other sites

ben seni biliyorum. ne et yiyorsundur ne sebze yemeği. yediğin içtiğin abur cubur. carrefoura gidip pizzaları ******ürmek. eee evde yemek yemezsen nasıl kilo alacaksın.

hem seni sünnet ederken 2 kilonu kesmişler zaten:))) onuda eklersek çok zayıf sayılmazsın.. çıkan parçayıda dayın pilav yapmış diyorlar doğrumu:))

Link to comment
Share on other sites

kardeşim doktora git kemik yaşını ölçsünler eğer düşük çıkarsa sana kalsiyum takviyesi verirler bunlar aynı zamanda kilo almana olanak sağlar birde ne bulursan yiyeceksin ayırt etme ben askere giderken 53 kilo gittim ilk yirmi gün acemiliğim bittiğinde 64 kilo oldum ama bu kadar tavsiye etmiyorum çünkü çok dengesiz kilo aldığım için nefes almada problemler yaşamaya başladım en güzeli yavaş yavaş kilo almak (bir oturuşta 2 küçük pizza 4-5 tost yemeğe başladım) kendimden geçtim yaw... :lol:

Link to comment
Share on other sites

valla ben de 25 yaşındayım ama 8 yıldır halen aynı kilo 53 ki bu konuda çok defa doktora gittim dedikleri tek şey metabolizma hızlı bu yüzden alman imkansız senin de ya böyle bir şeydir ya da bağırsaklarında parazit vardır doktora görünmen en mantıklısı

Link to comment
Share on other sites

:rofl: adam kilo almak istiyor sen spor yap diyosun yaw ne alaka :Q:ç::a::H:

Alaka şu:

Spor yaparsan metabolizman hızlanır, vücudun daha fazla besine ihtiyaç duyar. Yaktığın kaloriden fazla kalori aldığın zaman da kilo alırsın

Örnek ben

bundan 6.5 sene önce spora başladım başlangıçta kilo:52 Şu an 80

Spor sadece kilo verirken yapılmaz.

Bunun yanısıra kompleks karbonhidrat alınmalı. Ne kadar yediğin ndeğil ne yediğin önemlidir.

100 gram marul yemekle 100 gram makarna yemek aynı şey değildir.

Günde 5 öğün her öğünde komplex karbonhidrat alınmalı ve kas kazancını sağlamak içinde protein alınmalı

Yenmesi gerekenler: Makarna , pilav, Tavuk, Balık,Yumurta

Düzgün bir beslenme ve spor yaparak rahatça kilo alırsınız saygılar.

Link to comment
Share on other sites

Aynı soruyu hz. Fatma validemizde Peygamber efendimize soruyor nasıl kilo alabilirim diye

cevabı ise: salatalık ile hurmayı beraber yemesini tavsiye ediyor ve kilo alıyor

bunu denemenizi tavsiye ediyorum...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...