Jump to content

Proxifier Ile Elite Proxy Switcher Farkı?


akilli55
 Share

Recommended Posts

Elite proxy switcher ile bir ton proxy adresi bulup, test ettikten sonra çalışan proxy adreslerinden birtanesi ile bağlantı yapıyorum. internet sayfasını açıp ip adresimin değiştiğini öğrenmek için herhangi bir ipnumaramnedir sitelerinden birtanesine giriyorum ve elite proxy switcher ile bağlantı yaptığım proxy adresinin aynısını aldığını görüyorum. Buraya kadar sorun yok. internet sayfalarında dolaşıyor herhangi bir sorun yaşamıyorum.

Aynı proxy adresini Proxifier olarak girip, test ettiğimde ise testin başarısız olduğunu görüyor ve haliyle internete çıkamıyorum. Bu fark neden ileri geliyor?

Asıl mesele şu ki; Elite proxy switcher sadece internet explorer, mozilla firefox vb. programlarda işe yarıyor. Yani bir çeşit ktunnel vb sitelerin yaptığı işi yapıyor. Proxifier ise sistemdeki tüm oyunlar ve programların internete proxy ile bağlanmasını sağlıyor. elite proxy ile proxy bulmak ve test etmek kolay olduğundan bu program ile bulduğum sağlam proxy adreslerini proxifier'e girip (proxifier'de proxy adresleri bulma sözkonusu olmadığından) istediğim oyun veya programların proxy ile girmemi sağlamasını istiyorum. Ama maalesef bulduğu sağlam, çalışan proxy adreslerinden 100 tanesinde ancak 3,5 tanesi proxifier kabul ediyor, diğerlerinin hiçbirinin çalışmadığını proxifier'in test işleminde görüyorum.

İşte Asıl sorun bu. Bu fark neden. Aynı proxy adresi neden elite switcher ile çalışıyor da Proxifier ile çalışmıyor?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • 2 years yıl...

Konuyu hortlatmak gerekiyor bilgilenmek açısından. :D
Proxifier uygulamaları genellikle SOCK5 ile çalıştırır. Elite proxy switcher ile bulduğun proxyler normal http proxy olduğu için SOCK5 ile ayarlama yaparsan çalışmaz. Ayarlardan HTTP proxy seçeneğini seçersen uygulamalar Elite proxy switcher ile bulduğun proxy ile çalışacaktır.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...