Jump to content

No Boot, Pc Açılış Problemi


bankerim

Recommended Posts

TNC üstadlarından acil yardım talep ediyorum.

Bir yıldır düzgün çalışan PC son zamanlarda mavi ekran hataları, kendiliğinden kapanma gibi hatalar vermeye başladı. Bir kaç resetten sonra açılan PC son olarak açılmamaya başladı.

Elektrik düğmesine basınca normal açılıyor gibi oluyor. HDD ve dvdromun çalıştığı görülüyor. Fanlar çalışıyor. Ancak ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. Fare ve klavye de çalışmıyor. Beep sesleri de yok.

Harici ekran kartını tamamen söküp on-board ekran kartından da denedim. Sonuç aynı. Ramleri söküp elektrik verdiğimde uzun beep sesi veriyor(sanırım 3 taneydi). Hiç kullanılmamış bir ramle denedim sonuç aynı. Başka bir powerla da denedim. Sonuç yok. Herhangibir yanık belirtisi görünmüyor.

PC montajından anlayan birisi ile de denedik sonuç aynı. Anakartın bozulmuş olabileceğini söyledi. Yeni bir anakart siparişi verdim ama içime bir kurt düştü. Ya işlemci bozulduysa diye. Malum işlemci daha maliyetli bir şey. Sizden ricam; Konu hakkında fikir yürütmeniz ya da enazından işlemcinin bozulma ihtimali konusunda bilgilerinizi paylaşmanız.

Sistem özellikleri.

Anakart: İntel DQ45CB

İşlemci: core2Quad q9550

Ramler: OCZ Reaper 4X2GB 1066 (Anakart desteklemediğinden 800de çalıştırıyordum.)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Selamlar.

Link to comment
Share on other sites

kardeşim büyük ihtimal anakarttır ama suda var HDD bozuluncada ekran gelmez ve mavi ekran hatalarıda çoğunlukla öledir( kendi bilgisayarlarımdan sölüyom) işlemcin gayet iyi .işlmenciden problemde olsa garantiye gönderilsin yenisi gelir derk etme kardeşim

Link to comment
Share on other sites

Bu işlemci kendi başına 95W güç çekiyor, çok kaliteli bir güç kaynağı kullanmalı gibisin, ama anakartın güney köprüsünde de bir problem olabilir, oldum olası Intel kartlara hiç sıcak bakmamışımdır, mutlaka bir yerden patlak verir...

Link to comment
Share on other sites

valla aynı olay benimde başıma geldi a'dan z'ye herşeyi denedim sonuc yok..

tüm parcaları tek tek denedim başka anakartta power ram ekran kartı işlemci vs denedim çalşıyor dedim analart ucmuştur fakat bunuda denedim bu da çalışıyor ekrana geliyor fakat eskileri takıyorum görüntü gene yok işi çözemedim.

power diyorsunuz ama bence kücük ihtimal o çünkü bende 10 a yakın power değiştirdim ve de 500wlıkta taktım ekrana görüntü gelmedi. power tuşuna basıncada tüm bios tüm kontrolleri yapıyor yani xp cd taktıgımda cdnin çalıştıgını hatta bi tuşa bastıgım zaman cd sürücüsü hızlanıyor fakat görüntü yok..

Link to comment
Share on other sites

genelde mavi ekranlar ya donanım çakışmasından yada sistemdeki dosyalardan kaynaklanır.Boot olayı farklı eğer hdd boot etmiyorsa büyük ihtimal hdd arızalıdır.Bunu da öğrenmen için ilk yapıcağın iş taşınabilir bir hdd kutusu bulup denemek.Eğer bütün parçaları tek tek süküp denediysen ve hala olmadıysa hdd kontrol etmeni tavsiye ediyorum..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...