Jump to content

Autoit & Virüs Uyarıları!


blue_life

Recommended Posts

Autoit yavaş yavaş gelişen ve geliştikçe çok rabet gören bir script dilidir.

Artık her yerde bir çok ufak tefek program autoit ile yazılmaya başlandı.

Diğer script dillerine göre basit ve sadeliği amaçladığı için kullanıcı sayısı gün geçtikçe artmaktadır.

Ama malesef bazı antivirüs yazılımları autoit ile yapılan uygulamalarda uyarılar vermektedir.

Bu gün sizlere yaptığınız autoit çalışması için, antivirüs yazılımlarının verdiği uyarılardan kurtulmak veyahut en aza çekmek hakkında ufak tefek bilgiler vermek istiyorum.

1 - Her zaman autoitin son versiyonunu kullanmaya özen gösterin. Çünkü bu uyarılardan autoit geliştiricileride rahatsız olmakta ve bunun için çözümler üretmektedir. Tabi her zaman son versiyon kullanmak işe yaramayabilir lakin siz son autoit sürümünü kullanmaya özen gösterin.

2 - Autoit çalışmanızda UPX kullanmayın. Upx nedeniyle bazı antivirüs yazılımları uyarı vermektedir. Varsayılan olarak yaptığınız autoit uygulamalarında upx kullanılmaktadır. Kullanmamak için kısaca Scite ekranında yukarıdaki Tools menüsünden Compile seçeneğine tıklatın. Gelen ekranda Use UPx tıkını kaldırın (temizleyin). Aşağıdaki Compile Script tuşuna basarsanız çalışmanız derlenecektir(compile). Yada sadece Save Only tuşuna basıp gerekli bilgiyi scriptinize ekleyebilirsiniz.

Autoit_Compile.png

Upx kısaca oluşan uygulama dosyanızın boyutunu sıkıştırarak küçültür. Siz uxpli uygulamaya tıkladığınızda bu sıkıştırılmış içerik önce çözülür ve sonra programınız çalışır. Yani autoit için tek önemli getirisi oluşan uygulama dosyanızın boyutunun biraz küçük olmasını sağlar. Siz upx kullanmadan yaptığınız çalışmayı paylaşmak için, 7zip - winrar gibi bir programla da sıkıştırabilirsiniz. Yine boyut düşecektir.

3 - Obfuscator kullanmayın. Obfuscator yaptığınız autoit çalışmasının script codlarını korumak için düşünülmüştür. Lakin malesef bu seçenek kullanıldığında bir çok antivirüs yazılımı uyarı veriyor.

4 - Bilgisayarınızda güncel ve kaliteli bir antivirüs yazılımı bulundurun. Yani bilgisayarınızda bir virüs var ise yaptığınız çalışmayada bulaşabilir.

5 - Bilgisayarınızda güncel ve kaliteli antivirüs yazılımı olsa dahi dosyanızı online tarama yapan sitelerde test edin. Bu konuda bir çok site mevcut. Ben size bir kaç site vermek istiyorum.

http://www.virustotal.com/

http://virusscan.jotti.org/tr

Ben genelde www.virustotal.com sitesini kullanıyorum.

Umarım bu yaz, bu sorunun üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.

Başarılar dilerim, kolay gelsin arkadaşlar...

BlueLife

Link to comment
Share on other sites

@blue_life gerçekten güzel bir yazı fakat nacizane şunları da belirtmek isterim :) UPX kullanmazsanız programınızın boyutu fazla olabilir çünkü sıkıştırma yapmamış olursunuz..Obfuscator kullanmazsanız da scriptleriniz çok kolay açılabilir ( Gerçi öyle de açılıyor da :) ) Sadece küçük uyarı.

Link to comment
Share on other sites

@talha_252

Upx ile sıkıştırmak öyle ahım şahım bir fark yaratmıyor. Aslında upx sadece autoit.exe sini sıkıştırıyor büyük ihtimal. Fazla incelemedim ama bizim scriptlerimizi büyük bir olasılıkla sıkıştırmıyor zaten.

Yani misal biz bir uygulama yaptık. Varsayılan olarak bizim yaptığımız uygulamanın codları autoit.exe sinin sonuna, autoit tarafından compile esnasında sıkıştırılarak ekleniyor. Kısaca upx kullanmak aşağı yukarı size 400 kb civarında bir kazanç sağlayacaktır. Lakin dediğim gibi upx virüs uyarılarına neden olduğu için malesef avantajdan çok dezavantaja neden oluyor.

Obfuscator ise kısaca; yaptığınız autoit kodlarını şifreleyerek yeni bir script yaratıp bu scripti compile ediyor. Ama Obfuscator kullanmak antvirüsleri malesef çıldırtıyor. :(

Link to comment
Share on other sites

@talha_252

Bende genelde upx kullanıyorum ama, yaptığınız çalışmanın daha fazla ilgi görmesi için ativirüs uyarılarından kurtulmak gerekiyor.

Böyle geniş kapsamlıbir çalışma yaparsam tabiki uxp kullanmam veyahut bu uyarıların alttetmek için bazı yöntemler geliştirmek için demeler yaparım. vs. vs..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...