Jump to content

İphone Sahipleri Dikkat!


BuqRaHan

Recommended Posts

iphone_sahipleri_dikkat.jpg

Apple'ın ürünlerinde 2 kritik güvenlik açığı saptandı.

Almanya'da hükümete bağlı Federal Enformasyon Güvenliği Ajansı, Apple'ın ürettiği İphone,iPad ve iPod Touch'larda iki kritik güvenlik açığı olduğu açıklandı

ALMANYA’DA hükümete bağlı resmi bir kuruluş olan Alman Federal Enformasyon Güvenliği Ajansı, Apple tarafından üretilen iPhone, iPad ve iPod Touch’larda güvenlik açığı olduğunu açıkladı. Ajansa göre, bu cihazların kullandığı iOs işletim sisteminde bulunan en az iki güvenliği açığı, tehlikeli bir internet sitesine girildiğinde ya da PDF dosyası açıldığında potansiyel hacker’ların da cihaza girmesine neden olabiliyor. Ajans, “Bu güvenliği açığını kullanan hacker’lar, cihazlara girerek özel fotoğrafları, bilgilere veya email’leri ele geçirebilir.

Hatta bu açık kullanılarak telefon görüşmeleri bile dinlenebilir” dedi. Almanya’daki Apple şirketi sözcüsü Georg Albrecht de bu rapordan haberleri olduğunu ve gereken incelemenin yapılacağını söyledi. Ajans, raporunda “Henüz bu açık kullanılarak yapılan bir hacker saldırısı gözlemlenmedi. Ancak bu açığın korsanlar tarafından kullanılması an meselesi olabilir” denildi. Ajans, bu cihazları kullananlara PDF dosyası açmamaları ve güvenmedikleri internet sitelerine girmemeleri uyarısı yaptı.

Kaynak : Polis Haber

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...