Jump to content

Harddisk Problemi


mycell2520

Recommended Posts

500 Gb sata2 Seagate marka harddiskimde dün birşey yoktu.bu gün açtım fakat pc harddiski görmedi. pc açılışta rem testi yapıp ide testi yaparken donup kalıyor.

harddiski çıkarınca devam ediyor ve fakat disk olmadığı işin disk bulunamadı diye kalıyor.Öncelikle farklı sata slotlarını denedim.Cdden çalışan mini Xp üzerinden görmeye çalıştım göremedim.Bios üzerindende harddisk görünmüyor.Sadece bu harddiski kullanıyordum.Pcyi açıp verileri kurtarmak için eski ide hardiskimi takip üzerine xp kurup sata diskimi görmeye çalıştım nafile boot cdden farklı harddisk kurtarma programlarıyla taradım sonuç yok.harddiskin garantisi devam ediyor fakat önemli olan verilerimi kurtarmak aklıma başka çözüm gelmiyor.Farklı Kurtarma önerileri olan arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum.saygılar

Link to comment
Share on other sites

bios pilini çıkrtıp tekrar takmayı dene eğer hdd de sorun yoksa sorununu çözer bu işlem...

Bios pilini çıkardım tabi ilk yaptığım işlemlerdendi.fabrika ayarlarına dödürdüm.Ama nafile bu tür sorunlar için daha profesyonel programlar veya çözümler lazım herhalde bilgisi olan varmı?

Link to comment
Share on other sites

disk sağlamsa veri kurtarıcılarına para vermene gerek yok belki kartı yanmıştır değiştirilirse bilgilerin gitmez

de onlara söyle fabrika ayar formatı yapmasınlar daha birşey geri getiremezsin daha önce bu sorunlarla ilgili konu çok

programda çok R-Studio işine yarar bölümleri silinmiş format atılmış xp kurulmuş hdd den veri kurtardım

Link to comment
Share on other sites

Birde dinle şu deli çocuğu...

PCyi aç ve kontroller başlamadan DEL tuşuna basarak gir BIOS'a, orda (sekmenin adını hatırlamıyorum oraya gelip) HDD'yi görüp görmediğinden emin ol. Eğer orada görmüyorsa PC yi kapat ve şunları yap:

SATA ya da IDE kablolarının tümünü boşa al (CD-ROM, DVD-RW vs herşeyi çıkart) sadece görmüyor dediğin HDD yi MASTER (Sata-1- ya da IDE[0], bu 2.uçda jaklarlada yapılabilir.) ucuna tak ve PC'yi açıp DEL ile yine PCnin önünü kesip BIOS'a gir tekrar bak. Eğer HDD'de sorun oluşmamışsa mutlaka görecektir. Fakat HDD'nde hasar oluşmuşsa sanırım bir bardak su içmekten başka birşey yapılamaz...

Link to comment
Share on other sites

Kullandığınız HDD markası seagate olanlar ve HDD boyutu 500 GB ve üzeri olanlar önemli verilerinizin kaybolmaması için mutlaka başka HDD edinin. Seagate marka HDD'lerde 500 GB ve üzeri kapasiteye sahip olan ürünlerinde sanırım bir üretim hatası yapıldı. Arkadaşın başına geldiği gibi bir çok kişinin başına geldi bu sorun. Garantisi bitmeyen ürünlerde bire bir değişim yapılıyor ama HDD'nin geri gelmesi verileri geri getirmiyor malesef. Aynı sorun benimde başıma geldi aynı seri üretimden çıkan 2 HDD'nin birisi arkadaşın HDD gibi uçtu kurtarmak için kart değişimine kadar her şeyi denedim ama kurtaramadım.

Yani kullandığı HDD Seagate 500 GB ve üzerinde kapasiteye sahip olanlar ve yeni HDD alacaklar seagate markasından uzak durun.

Link to comment
Share on other sites

Verdiğim isoyu bir cdye yazdır cd ile aç bilgisayarını bakalım bununla ne gibi sonuçlar alacaksın . Bu verdiğim şey hardiski fabrika ayarlarına geri döndürür içinde veri varsa ve kıyamıyorsan herhangi bir işlem yapma ama bozuk setörler vs varsada tespit edebilirsin .

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...