Jump to content

korkunç ihmal


BrightBlade

Recommended Posts

25132.jpg

Irak'ta 34 Türk iþçisine mezar olan uçakla

ilgili ortaya çýkan iddia þok etkisi yarattý.

Bu uçak nasýl havalandý...

Bu uçaða kim izin verdi?

09 Ocak 2007 Salý 21:30

Irak'a iniþe geçtiði sýrada düþerek 30 kiþiye mezar olan Moloda uçaðýnýn sigortasýz olduðu tespit edildi.

Uluslararasý kurallar gereði havayolu þirketleri uçaklarýna sigorta yaptýrmak zorunda. Ancak sigorta þirketleri özellikle bu tip uçaklara sigorta yapmýyor. Kurallar gereði yolcu ve uçaðýn sigortalý olmasý gerekiyordu.

AirportHaber'e gelen bilgilere göre uçaklara sigorta yapan þirketler özellikle savaþ bölgesi gibi uçuþ emniyetinin olmadýðý yerlere uçmak isteyen uçak firmalarýný ve yolcularýný sigortalamýyor.

Peki, bundan sonra ne olacak. 29 vatandaþýmýza mezar olan Moldova uçaðýyla ilgili nasýl biz izin çýktýðý ise bilinmiyor. hayatýný kaybeden vatandaþlarýmýzýn haklarýnýn nasýl savunulacaðý da önümüzdeki günlerde açýklýk kazanacak.

Kaynak: Airporthaber

Link to comment
Share on other sites

Þok iddia! ABD vurdu!

09 Ocak 2007 Salý 20:48

Baðdat'a Türk iþçilerini ******üren uçaðýn yere çakýlmasýyla ilgili korkunç bir iddia ortalýkta dolaþýyor. Ýddianýn kaynaðý Baðdat'taki görgü tanýklarý... ATV Ana Haber'de Ali Kýrca'nýn dile getirdiði iddia þöyle;

Antonov tipi uçaðýn Baðdat havaalanýna inmek için yaklaþtýðý sýrada bölgede yoðun çatýþmalar olduðu öðrenildi. Türk uçaðý Baðdat hava sýnýrlarýný girdiði sýrada gökyüzünde çok sayýda ABD F-16 savaþ uçaðý hareket halindeydi.

Bölgedeki sýcak çatýþmalar sýrasýnda Türk iþçilerini taþýyan uçaðýn yanlýþlýkla vurulmuþ olacaðý öne sürülüyor.

Görgü tanýklarý da uçaðýn havada yanmaya baþladýktan sonra düþtüðünü bildiriyorlar. Sabah saat 06:09'da hareket eden uçaðýn düþtüðü haberinin yaklaþýk 8 saat sonra Türkiye'de duyulmasý da bu iddialarý güçlendiriyor.

Türk iþçileri ölüme ******üren uçaðýn düþüþ nedeni yapýlacak incelemelerin ardýndan netlik kazanacak. Bunun için Ankara'dan Sivil Havacýlýk uzmanlarý Baðdat'a gidecek. //

Link to comment
Share on other sites

"Bölgedeki sýcak çatýþmalar sýrasýnda Türk iþçilerini taþýyan uçaðýn yanlýþlýkla vurulmuþ olacaðý öne sürülüyor."

Ben pek "yanlýþlýkla!" olabileceðine inanmýyorum ya neyse... Araþtýrsýnlar bakalým ne çýkacak. Gerçi çýkan sonucu da tam olarak vermezler ya... oof of...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...