Jump to content

Temel'in kimliği tamam sıra Fadime'de!


mavikiz

Recommended Posts

49670.jpg

Heyamola Yayınları, 51 kişinin katılımıyla hazırlanan ‘Temel Kimdir’ kitabında Karadeniz fıkralarının vazgeçilmez karakteri Temel’i hak ettiği kimliğiyle kamuoyuna sunuyor. Halkın katılımına açılan ‘Temel Kimdir?’ projesini kitaba çeviren yayınevi, proje kapsamında, konuyu kamuoyu önünde tartışmaya açıyor.

Yayaınevi yetkilileri, "Öncelikle belirtelim; kim kimdir, alt kimlik, üst kimlik, diye kimlik tartışmaları son hızla devam ediyorken, amacımız oyunbozanlık değil; tam tersi, güler yüzlü bir proje ile halkımızın karşısına çıkmak, böylesi konuları güler yüzle tartışma kültürüne katkı sağlamaktır" diyor.

Editörlüğünü Ömer ASAN’ın yaptığı kitabın yazarları arasında; Adnan TAÇ, Ahmet ÖZER, Alaettin BAHÇEKAPILI, Assiye Meral BAŞAR, Ayşenur KOLİVAR, Bekir GERÇEK, Dr. Mustafa DUMAN, Erkan ERGÜL, Gökhan GÜLER, Halil İbrahim DÜZENLİ, Halit BAYSAL, Hayri GÜNER, İhsan TOPÇU, Kadri ÇOBAN, Kazım Turan URAL, Kemal BULUT, Kudret EMİROĞLU, M. Reşat SÜMERKAN, Necdet DURGUN, Nil YETİŞİR BUĞRUL, Nilüfer TAŞKIN, O. HİKMET, Ömer ASAN, Ömer SULUKAN, Özhan ÖZTÜRK, PAŞALIOĞLU, Sevim Türkan İLBAY TUNCER, Şefik ASAN, Temel KARAKONCİLOS, Ümit TARI, Vahit TURSUN, Yahya DÜZENLİ, Yılmaz OKUMUŞ ve Yusuf BULUT’un bulunduğu ‘Temel Kimdir’ Ekim ayında piyasaya çıkıyor. Ayrıca Adnan TAÇ, Bülent SÜMER, Gülay BATUR, Hakan SÜMER, Hamza GÜL, Murat ERGİN, Oğuz GÜLER, Orhan ZAFER ve Tamer KÜÇÜK’den karikatürler, Ahmet Umur DENİZ, Edmound OLLIER ve B. SEMERCİDİS’den gravürler, Mustafa DELİOĞLU’ndan desen çalışması ve Ahmet Fethi SANDIKÇI, Halil İbrahim DÜZENLİ, Hamiyet ÖZEN, Joyce BEATON, Mustafa DUMAN, Ömer ASAN, Pınar ÖZKUL, Rana GÜLER, Sarven DURSUN ve Yahya DÜZENLİ’den fotoğraflarla desteklenen kitap, eğlendirici ve düşündürücü içeriği ile başta Karadenizliler olmak üzere tüm Türkiye’nin ilgisini çekmeyi sürdürüyor.

“FADİME KİMDİR” ÇAĞRISI

Öte yandan, Temel Kimdir ile başlayan, tüm yurttaşların Türk toplum yaşamı içinde ötekileştirilmeden, hak ettiği rolü alması yönündeki kitap projesi çağrılarımız Fadime Kimdir ile devam ediyor.

Karadeniz’de kadın söz konusu edildiğinde, genel olarak eşi gurbette, sırtında yükü ve çocuğu eksik olmayan Fadime akla gelir. Fıkralardaysa aptal erkek Temel’in yanında, yine ikinci sınıf bir figür olarak adlandırılan Fadime, ek olarak, son yıllarda eşi Temel’i “Nataşa” adıyla aşağılanan başka yabancı bir kadın grubunun elinden kurtarmaya çalışan bir kimlikle birlikte anılır oldu.

Yayınevi bu konuda da "Heyamola Yayınları olarak “Fadime Kimdir” başlığı altında söz konusu aşağılamaya ve ötekileştirme yönündeki gidişata bir son vermek amacıyla, Karadeniz özelinde kadının toplumsal rolü üzerine eli kalem tutan, bu konuda fikri olan herkesi kitap yazmaya çağırıyoruz" diyerek Fadime'nin kim olduğunu da çok yakında ortaya çıkartavcaklarını söylüyor.

SÖYLEŞİ

Konu:

Temel Kimdir

Düzenleyenler:

Heyamola Yayınları

Beşiktaş Trabzonlular Derneği

Trabzon Fikir Kulübü

Yöneten:

Seyfi ERBAŞ

Konuşmacılar:

Mustafa Duman

Örsan Öymen

Şefik Asan

Volkan Konak

Tarih : 14 Ocak 2007

Saat : 15.00

Yer : Beşiktaş Trabzonlular Derneği

Tel : 0212. 236 62 61

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...