Jump to content

Başvurudan (En Geç)Kaç Gün Sonra Ilk Mahkeme Olur?


yan.kee

Recommended Posts

Arkadaşlar:

26 Mayıs 2010 tarihinde yol verme tartışmasında (kayıtlara olay böyle geçti) çıkan arbede sonrası aracımız devrildi. Olay raporlara da kaza değil gasp olarak geçti. Hiç vakit kaybetmeden şikayetçi olduk ve mahkeme için başvurduk. Karşı taraf iki kişi olmasına karşın, araçta tek kişiyim dedi, Savcı Bey! de bizden ikinci kişi olduğunu iddia ettiğimiz kişinin tam kimliğini ve 2. kişiyi ''İşte buydu ben kesinlikle arabada gördüm bunu.'' şeklinde ifade edecek şahit istedi bizden. Velhasıl 2. kişiyi olay sırasında görüpte tanıyıpta işte buydu diyecek şahit varsa da çıkmadı. İşin adı 'dosya eksikliği'' oldu ve hala öyle duruyor.

Karşı taraf şerli insanlar. Olayın ikinci günü .... milletvekilini getirmiş sağ solla görüştürmüşler dava aleyhlerine değil de lehlerine olsun diye. Yani anlayacağınız dava sözüm ona üst taraflarla görüşmüşler.

Siz den istediğim:

1: Bu şekilde açılmasını istenen dava için mahkeme tarihi en geç ne zamandır? Zira 5 ay oldu hala mahkemeye çağırılmadık.

2: Herhangi bir olayda karşı tarafı (Ad Soyad dahil) tanımak zorunda mıyım ve ya onları iyice tanıyan şahitler mi lazım? Eşkal verilmesi, ''oradaki kişinin felan oğlu filan olduğunu söylüyorlar'' denmesi ve ya ''filan olduğunu söylüyorlar mahkeme de getirin karşılaşalım'' denmesi ki bizim şahitler böyle ifade verdi, yetmiyor mu?

Avukatımız var ama onun da satın alındığını düşündüğümüz için adam gibi bilgi alamıyoruz. Bilen, daha önce başına böyle birşey gelen, varsa bir fikir verirse sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...