Jump to content

Harddisk Sorunu


ersinbakar

Recommended Posts

Arkadaşlar ben 2 aydır bir hayli oyun indirip oynadım 250 gb yi aştım desem yalan olmaz yükledim oynadım sildim bu aralar harddiskte bir sorun var aniden pc takılıyor istanbul kıyamet vakti oynuyorum birden oyun donuyor harddisk hararetli bir sesle çalışıyor disket birleştirme yollarını denedim yapamadım bu sornumu nasıl giderebileceğim hakkında bilgilerinize şimdiden teşekkür ederim saygılar...

Not: yanlış yere açmış olablirim şimdiden özür dilerim...
Link to comment
Share on other sites

@ersinbakar

Bu sorun illa harddiskten olacak diye bir şey yok' Işlemci, ekran kartı, ram vs. gibi herangi bir bileşenden de kayanaklanabilir.
Sen harddiskten şüpheleniyorsan, hddtune, hddscan gibi programlar ile harddiskini bad sectorlere karşı test edebilirsin.

Bence ilk olarak oyun esnasında donanım sıcaklıklarını kontrol et! Bunun için bir çok yazılım kullanabilirsin.
Aklıma şuan basit kullanışlı bir program olarak HWMonitor geliyor...
http://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/1.16-32bit.zip

Kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

İndirme ve silme işlemlerinde HDD epey ağırlaşmış görünüyor,tavsiyem o kadar yük verdiğin HDD ni yavaşlatmak için bir formatlı kurulum yapsan diyorum,işlem sonucunda HDD rahatlamış olacak sistemde takılma ve donmalardan kurtulacaksın.

Link to comment
Share on other sites

hddtune programıyla taratıyorum sorun çıkarsa devamını uygulayacağım format elbet atacağım ama önce daha farklı çözümler arayacağım çünkü yüklediğim oyunlardan regedit epey fazlalaştı onlardan kurtulmam şart her ne kadar onarım programlarını kullansamda yinede format kadar çözüm bulmuyor... teşekkürler yinede...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...